Annonce
Lokalavisen Assens

Er Provstigaarden i Assens Danmarks bedste renovering?

Borgerskolen under forvandling i 2016. I dag er der indrettet lejligheder og fire penthouselejligheder i toppen af den tidligere skolefløj. Arkivfoto: Martin Kloster
Renoveringen af den tidligere skolefløj på Borgerskolen i Assens er indstillet til Renoverprisen.
Annonce

Assens: Renoveringen af Provstigaarden i Assens er med i kampen om at vinde Renoverprisen 2020.

Provstigaarden er indrettet i den tidligere Borgerskole, der havde stået tom i ni år, da murermester og entreprenør Palle Johansen fra Assens Murer og Entreprenørforretning A/S for seks og et halvt år siden fortalte om planerne for at indrette lejligheder i den ene af de to skolefløje.

Palle Johansen overtog Borgerskolen i foråret 2013 i en intern byttehandel med Assens Kommune, der til gengæld fik skødet på det gamle gasværk i Ramsherred, der nu er indrettet til aktivitetshus.

I forlængelse af renoveringen af tagkonstruktionen på den yngste af de to skolefløje blev der blevet bygget fire penthouselejligheder med udsigt over Lillebælt. Derudover indeholder Provstigaarden 22 lejeboliger fordelt på fire etager. Det har været et særskilt formål med renoveringen at skabe et godt fællesskab i bygningen, og der er derfor lavet fælleslokaler, der er til rådighed for alle beboerne.

Store dele af den eksisterende og originale bygningsmasse blev genbrugt i renoveringsarbejdet, og skolen er blevet isoleret ud fra de nyeste regler, så den var rustet til fremtiden.

- Renoverprisen er blandt andet til for at fejre de mange renoveringsprojekter, der fornyer vores bygninger rundt omkring i landet. Det er en anerkendelse af de mange kræfter, der står bag de enkelte projekter, og en måde at fremhæve de bedste på siger Lars Axelsen, som er administrerende direktør i Grundejernes Investeringsfond, der står bag prisen sammen med Realdania. Vinderen af Renoverprisen kåres ved den årlige prisfest i København i september. Vinderen modtager en pris på 100.000 kroner.

Sådan er Provstigaarden ud i dag. Bygningen er indstillet til Renoverprisen, der uddeles til september. Foto: Søren Plovgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Assens

Ændringer hos kirken

Annonce