Annonce
Lokalavisen Assens

Frederik har en plan: Vil investere sig til en arbejdsfri fremtid

Frederik Askov Storm driver websitet ungmedpenge.dk. Han arbejder som bygningskonstruktør, men interesser sig også for investering i aktier. Han håber at kunne gørre sig selv økonomisk uafhængig af en fast arbejdsindtægt indenfor en horisont af 10-15 år. Privatfoto
Frederik Askov Storm blev tidligt grebet af at investere i aktier. Han driver websitet ungmedpenge.dk

Assens/Odense: Frederik Askov Storm var endnu ikke konfirmeret, da han blev fascineret af begrebet passiv indkomst og udsigten til at kunne tjene penge, mens han sov.

I dag er Frederik Askov Storm blevet 10 år ældre og godt i gang med et livsprojekt, der handler om, at han vil gøre sig økonomisk uafhængig, inden han fylder 35 år.

-Jeg har ingen plan om at gå tidligt på pension, men jeg har en plan om at have mulighed for at kunne gøre det, hvis jeg har lyst, siger Frederik Askov Storm, der er vokset op i Assens og nu bor og arbejder i Odense.

Annonce

Idéen med at skabe en formue fik næring, da Frederik Askov Storm kom på HHX i Glamsbjerg og i slutningen af 2016 fik fritidsjob i Kiwi i Assens og hos et familemedlem, der driver en håndværkervirksomhed i Odense.

- Jeg dobbeltjobbede på et tidspunkt og begyndte at få lidt penge på lommen. Og da jeg efterhånden ikke længere havde brug for at købe en hel masse ting, voksede indeståendet på min konto, og jeg startede med at spare nogle penge op, fortæller Frederik Askov Storm.

Allerede i slutningen af sin folkeskoletid var han begyndt at rode lidt med at oprette websites og tilbyde sig som konsulent på it-opgaver, og i dag har Frederik Askov Storm skabt sig en formue på næsten 400.000 kroner ved hjælp af investeringer i aktier.

Sidste år gjorde Frederik Askov Storm sin uddannelse færdig som bygningskonstruktør, og hver måned ryger der et pænt beløb ind på hans konto fra hans arbejdsgiver Rambøll i Odense.

Mål og delmål

Ved siden af har Frederik Askov Storm et delmål om, at han skal have godt 900.000 kroner stående på sin konto. Det vil give ham et afkast på godt 8000 kroner om måneden og betyde, at han kan gå ned på halv tid på sit job.

- Det er et scenarie, der tager udgangspunkt i, at jeg stadig arbejder. Derfor er det også et meget realistisk mål, mener Frederik Askov Storm.

I starten famlede han sig lidt frem, og i dag erkender han også, at han lavede fejl i forbindelse med nogle af sine første aktiekøb, da han var 19 år.

- Men jeg fandt ud af, at hvis jeg tænkte langsigtet og fornuftigt og lavede god research, så ville jeg også tjene penge på aktierne på sigt, siger Frederik Askov Storm.

Han anslår, at han skal have omkring fem millioner kroner stående på kontoen, hvis han skal holde op med at arbejde som 35-årig. Det vil betyde, at han kan have en månedlig indtægt på omkring 18-20.000 kroner.

Frederik Askov Storms foretog sit bedste aktiekøb for et år siden.

- Det var en udbytteaktie fra Bettson. Aktien nåede at stige 65-70 procent på et halvt år, så jeg solgte lidt ud af den, fortæller Frederik Askov Storm, der altid sørger for at have en fornuftig spredning af sin aktieportefølje.

Frederik Askov Storm driver websitet ungmedpenge.dk, hvor han giver gode råd og tip om en investering, og hvor man kan følge, hvordan det går med Frederik Askov Storms målsætninger.


Jeg fandt ud af, at hvis jeg tænkte langsigtigtet og fornuftigt og lavede god research, så ville jeg også tjene penge på aktierne på sigt

Frederik Askov Storm
Annonce
Annonce
Lokalavisen Assens

Vild natur kræver plads: - Hvis vi for alvor skal modvirke nedgangen i biodiversiteten, er haveejernes indsats slet ikke nok

Annonce
Annonce
Lokalavisen Assens

Danmark Dejligst er tilbage i Render efter et års pause

Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Assens

Stationsgrill lukker ned: - Nej, nej, nej, det må bare ikke ske

Lokalavisen Assens

- Britta Schall-Holberg, du skal ikke klage over ikke at kunne få friske fisk i Assens

Lokalavisen Assens

Vindmøller i Lillebælt: - Man kræver frit udsyn så langt øjet rækker - også med en kraftig kikkert foran

Lokalavisen Assens

Lokal slægtsforening genudgiver historisk roman

Lokalavisen Assens

Det er ikke nok med pæne ord – klimaudfordringen kræver handling

Lokalavisen Assens

Ebberup fester i tre dage

Lokalavisen Assens

Helnæs lokker med musikalsk oplevelse

Lokalavisen Assens

Allan Olsen spiller på Tobaksgaarden

Lokalavisen Assens

Beboere på 'helt almindelig villavej' drikker gin og tonic sammen og har en madklub: Nu er de i finalen i landsdækkende konkurrence

Lokalavisen Assens

Fritidsfiskere forlænger ekstra bro for 150.000 kroner: - Nu er vi fri for waders

Lokalavisen Assens

Nu gælder det

Lokalavisen Assens

Helene og Kjeld vil konkurrere med rideudstyrsbutikker i storbyen: - De kan lige så godt handle her

Lokalavisen Assens

Michael tog en maraton i Lillebælt: Svømmede fra Aabenraa til Assens på 14 timer

Lokalavisen Assens

Børn 'fangede' krybdyr ved Terrariet: Ny app er startskuddet til noget større

Lokalavisen Assens

Her kan du opleve livet på landet fra før 1950

Lokalavisen Assens

Henrik har skabt en oase for sommerfugle: Vil du gøre ham kunsten efter, så følg disse fire gode råd

Lokalavisen Assens

Der findes otte krigsbunkere i Assens - nu er den ene gjort klar til besøg

Lokalavisen Assens

Louise og Christian har hænderne fulde: Rekordår for CampOne Assens Strand

Lokalavisen Assens

Flemming og Torben opruster i centerby, hvor der ingen andre mæglere er: - Der bliver solgt cirka 90 huse om året - der bør være et marked

Lokalavisen Assens

Nygade og Baronvej er en perle - nu kan du blive klogere på hvorfor og høre beboernes historier

Lokalavisen Assens

Svært at lokke folk til talkshow i Assens: Nu forærer Mikkel 300 billetter væk

Annonce