Annonce
Lokalavisen Assens

Frederik har en plan: Vil investere sig til en arbejdsfri fremtid

Frederik Askov Storm driver websitet ungmedpenge.dk. Han arbejder som bygningskonstruktør, men interesser sig også for investering i aktier. Han håber at kunne gørre sig selv økonomisk uafhængig af en fast arbejdsindtægt indenfor en horisont af 10-15 år. Privatfoto
Frederik Askov Storm blev tidligt grebet af at investere i aktier. Han driver websitet ungmedpenge.dk

Assens/Odense: Frederik Askov Storm var endnu ikke konfirmeret, da han blev fascineret af begrebet passiv indkomst og udsigten til at kunne tjene penge, mens han sov.

I dag er Frederik Askov Storm blevet 10 år ældre og godt i gang med et livsprojekt, der handler om, at han vil gøre sig økonomisk uafhængig, inden han fylder 35 år.

-Jeg har ingen plan om at gå tidligt på pension, men jeg har en plan om at have mulighed for at kunne gøre det, hvis jeg har lyst, siger Frederik Askov Storm, der er vokset op i Assens og nu bor og arbejder i Odense.

Annonce

Idéen med at skabe en formue fik næring, da Frederik Askov Storm kom på HHX i Glamsbjerg og i slutningen af 2016 fik fritidsjob i Kiwi i Assens og hos et familemedlem, der driver en håndværkervirksomhed i Odense.

- Jeg dobbeltjobbede på et tidspunkt og begyndte at få lidt penge på lommen. Og da jeg efterhånden ikke længere havde brug for at købe en hel masse ting, voksede indeståendet på min konto, og jeg startede med at spare nogle penge op, fortæller Frederik Askov Storm.

Allerede i slutningen af sin folkeskoletid var han begyndt at rode lidt med at oprette websites og tilbyde sig som konsulent på it-opgaver, og i dag har Frederik Askov Storm skabt sig en formue på næsten 400.000 kroner ved hjælp af investeringer i aktier.

Sidste år gjorde Frederik Askov Storm sin uddannelse færdig som bygningskonstruktør, og hver måned ryger der et pænt beløb ind på hans konto fra hans arbejdsgiver Rambøll i Odense.

Mål og delmål

Ved siden af har Frederik Askov Storm et delmål om, at han skal have godt 900.000 kroner stående på sin konto. Det vil give ham et afkast på godt 8000 kroner om måneden og betyde, at han kan gå ned på halv tid på sit job.

- Det er et scenarie, der tager udgangspunkt i, at jeg stadig arbejder. Derfor er det også et meget realistisk mål, mener Frederik Askov Storm.

I starten famlede han sig lidt frem, og i dag erkender han også, at han lavede fejl i forbindelse med nogle af sine første aktiekøb, da han var 19 år.

- Men jeg fandt ud af, at hvis jeg tænkte langsigtet og fornuftigt og lavede god research, så ville jeg også tjene penge på aktierne på sigt, siger Frederik Askov Storm.

Han anslår, at han skal have omkring fem millioner kroner stående på kontoen, hvis han skal holde op med at arbejde som 35-årig. Det vil betyde, at han kan have en månedlig indtægt på omkring 18-20.000 kroner.

Frederik Askov Storms foretog sit bedste aktiekøb for et år siden.

- Det var en udbytteaktie fra Bettson. Aktien nåede at stige 65-70 procent på et halvt år, så jeg solgte lidt ud af den, fortæller Frederik Askov Storm, der altid sørger for at have en fornuftig spredning af sin aktieportefølje.

Frederik Askov Storm driver websitet ungmedpenge.dk, hvor han giver gode råd og tip om en investering, og hvor man kan følge, hvordan det går med Frederik Askov Storms målsætninger.


Jeg fandt ud af, at hvis jeg tænkte langsigtigtet og fornuftigt og lavede god research, så ville jeg også tjene penge på aktierne på sigt

Frederik Askov Storm
Annonce
Lokalavisen Assens

Nu bliver de første snublesten lagt i Assens

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Assens

Den er hel gal med affaldssorteringen

Lokalavisen Assens

Karin trækker stikket efter 27 år med egen klinik

Lokalavisen Assens

Et liv er forbi: Torben brød sig ikke om hospitaler - han ville hjem og dø i rækkehuset i Snave

Lokalavisen Assens

Katja blev sygemeldt - men er kommet stærkt tilbage: Starter i nyt job 1. juni

Annonce