Annonce
Lokalavisen Assens

Galleri Langager tvunget til at flytte

Dorte Boe hænger et kunstværk op i Galleri Langager i påsken i år. I begyndelsen af det nye år må galleriet forlade sine nuværende lokaler på Helnæs Byvej, hvor galleriet har haft adresse siden 2017. Arkivfoto: Kim Rune
Det tre år gamle medlemsdrevne galleri kan ikke længere bo på Helnæs Byvej 20. Merete G. Poulsen er valgt som ny formand.
Annonce

Helnæs: Hjemløse - men ikke modløse.

Sådan er situationen for medlemmerne af Galleri Langager på Helnæs.

Galleriet har siden 2017 haft adresse på Helnæs Byvej 20 i de lokaler, som den tidligere ejer og nu afdøde billedkunstner Alexander Thieme skabte.

Men nu har ejendommen skiftet ejer, og den nye ejer har valgt ikke at indgå en lejekontrakt med Galleri Langager.

Det kom som lidt af en overraskelse for bestyrelsen og galleriforeningens medlemmer, og derfor bliver det sidste arrangement for Galleri Langager på den nuværende adresse deltagelsen i Jul på Helnæs, der holdes i weekenden den 7. og 8. december.

Medlemmerne er dog blevet enige om at fortsætte med aktiviteterne. Det sker med en ny bestyrelse, hvor den tidligere næstformand Merete G. Poulsen har afløst Jacob Lundgaard på formandsposten. Det er nu bestyrelsens opgave at finde en ny adresse til galleriet og planlægge galleriets fremtidige udstillingsvirksomhed.

- Der står ingen steder i vores vedtægter, at galleriet skal ligge på Helnæs, så nu tager vi det helt stille og roligt og giver os god tid til at finde et andet sted at være, siger Merete G. Poulsen og tilføjer, at galleriet hele tiden har levet med, at man kunne blive sagt op på et tidspunkt af den nuværende ejer.

Galleri Langager har i oplevet stor fremgang i år. Besøgstallet er steget med over 50 procent i 2019 i forhold til året før.

Foreningen vil med forskellige kreative og musikalske events fortsat fastholde bredden, rummeligheden og fællesskabet.

Der står ingen steder i vores vedtægter, at galleriet skal ligge på Helnæs, så nu tager vi det helt stille og roligt og giver os god tid til at finde et andet sted at være.

Merete G. Olsen, nyvalgt formand

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce