Annonce
Lokalavisen Assens

Han skal løbe stærkt: Søren er ny forpagter i Arena Assens

Søren Lund er ny forpagter i Arena Assens. Han ser frem til at udføre opgaven. Foto: Martin Kloster
Det er et kendt, lokalt ansigt i restaurationsmiljøet, der nu skal til at stå for madlavningen i Arena Assens. Det er Søren Lund, som rykker ind fra 1. april.

Assens: 1. april overtager 34-årige Søren Lund forpagtningen af Saftstationen i Arena Assens.

Søren Lund kommer fra en lignende stilling fra Glamsbjerghus, hvor han nåede at være et års tid. Men til sidst kunne han ikke se nogle perspektiver i at fortsætte der, fortæller han. Det skyldes, at coronanedlukningen havde gjort det for dyrt at være "passiv" forpagter.

- På grund af alt det corona og nedlukninger konstant, så var det nødvendigt at komme til noget andet, som ikke var så dyrt at have kørende, især når der ikke sker noget. Så jeg valgte at springe fra, fortæller Søren Lund.

I stedet opstod muligheden i Arena Assens. Den glæder han sig til. Her er man gået fra at have en ansat i køkkenet - senest Palle Dinesen - til nu at have en forpagter - Søren Lund.

- Aftalen er, at de (arenaen, red.) har sagt til mig, at vi skal have de og de åbningstider. Så har jeg så lavet et modspil den anden vej: Hvis jeg skal have de åbningstider her, så skal jeg også have det til den og den pris, så det kan hænge sammen på alle leder og kanter, fortæller Søren Lund, der skal drive det gennem sit firma Søren Lund ApS.

Søren Lund

Søren Sylvan Lund er 34 år og bor i Assens. Er single.

Han er uddannet slagter hos slagtermester Leif Laustsen i Assens, hvor han startede ganske ung som opvasker og også havde været i skolepraktik. Efter 11 år som slagter i Assens blev Søren Lund køkkenchef i Café Banken i Assens. Han var også hos en slagter i Odense et halvt års tid. Han nåede at være butikschef hos Leif Laustsen.

Søren Lund har også haft forpagtningen af Restaurant Tee Time ved Barløseborg Golfklub og Golfbane og senest se ved Glamsbjerghus. Fra 1. april forpagter han Saftstationen i Arena Assens.

- Vi har aftalt, vi vil lave nogle aftenbuffeter i weekenderne. Lørdag aften vil jeg lave nogle aftenbuffeterne, man kan komme ned og få. Også fredag aften, og så vores a la carte-menukort, som er sådan noget som sandwich, salater, burgere og franske hot dogs. Det bliver ikke sted, hvor vi har 35 retter ligesom på nogle pizzeriaer. Vi skal have de ting, vi sælger. Så tjener vi penge, så fungerer det, fortæller Søren Lund.

Han regner med 10-12 menuer, siger han.

Annonce

Starter selv

Foreløbig bliver Søren Lund den eneste i køkkenet, så han får nok travlt og skal løbe stærkt. Til gengæld er han god til at løbe stærkt. Søren Lund har vundet Pulsløbet i Assens et par gange samt stafetløb. Han løb engang en fem kilometer på 17,25 minutter. For selv en habil fritidsløber er det en ganske god tid.

- Men det kan jeg ikke mere, erkender Søren Lund.

Han regner dog med at få ansat en medarbejder meget snart.

- Jeg er nået dertil, hvor jeg bliver nødt til at tage en dag ad gangen og prøve at se, hvad der kommer til at ske. For jeg har ingen idé om det projekt her. Men jeg tror virkelig, det bliver godt, siger en selvsikker Søren Lund.

Han og centerchef Michael Iwersen kendte ikke hinanden som sådan. Michael Iwersen var da stødt på Lund tidligere, men ellers ikke. Det var først, da Søren Lund lige pludselig en aften stod i arenaen, fordi han skulle hente en kammerat og køre ham hjem, at der kom en forbindelse.

- Og derfra kom jeg i snak med Michael over en øl, som Søren Lund beskriver det, der siden blev til en samarbejdsaftale.

Annonce

Godt perspektiv

Hos Arena Assens kunne Michael Iwersen også godt se et perspektiv i at få Søren Lund i køkkenet. Arenaen er i færd med en længere omstrukturering, det de kalder for Arena Plus. Hovedformålet er at åbne huset mere op.

Søren Lund ses her (t.h.), da han var ved Café Banken i Assens. Billedet er 2013. Arkivfoto: Morten Rode

- Og at vi ligesom åbner huset over mod Jordbasssinerne og aktiverer vores udeareal. Og et centralt element er, at Safststationen også er åben. Det handler det om, vi vil skabe sammenhæng i området ved at lave stier, der forbinder området bedre, siger Michael Iwersen i den forbindelse.

- Helt konkret vil vi aktivere terrassen. Vi ser jo, at folk går ture ovre på Jordbassinerne. Vi synes det er helt oplagt, at når man har gået en tur på Jordbassinerne, man kommer herover. Vi kunne se, at vi sammen med Søren kunne lave en løsning, hvor Søren som forpagter garanterer en rigtig god åbningstid i huset, siger Michael Iwersen.

Centerchef ved Arena Assens, Michael Iwersen, og Søren Lund er begge klar til deres nye samarbejde. Foto: Martin Kloster

Det er med en længere åbningstid i hverdagene fra klokken10 til 20, mandagen lidt længere, nævner centerchefen.

- Det hvor skoen trykker i alle idrætshaller, det er caféen. Og det, der er dyrt, er at holde åbent. Det kræver, at der er nogen der er på, som får løn for at være der, forklarer Michael Iwersen, som har store forventninger til Søren Lund.

På terrassen kommer der flag op.

- Det ser meget lukket ud, når man kommer kørerne, mener Søren Lund.

- Ved Pulsløb er det oplagt at smide et par grise på grillen derude, siger han om et initiativ.

Aftalen mellem parnerne løber foreløbig et års tid.

Med alle forbehold - Covid-19-situationen taget i betragtning - regner Søren Lund med at kunne åbne fredag 9. april.

Fra den dag skal han løbe stærkt i arenaen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Assens

Fodboldfitness for alle

Lokalavisen Assens

Mere tryghed til Assens

Annonce