Annonce
Lokalavisen Assens

Historiske klenodier: Flotte glasmosaikker vender hjem til Tobaksgaarden

Kaja Irene Larsen, tidligere indehaver af børnetøjs- og legetøjsforretningen One-Two i Assens, har overdraget to glasmosaikker til Tobaksgaardens næstformand Mogens Lykke Olsen. Privatfoto
To blyindfattede glasmosaikker, der tidligere prydede vinduerne i Assens Tobaksfabrik i Østergade, er overdraget til kulturhuset Tobaksgaarden.

Assens: Kulturcentret Tobaksgaarden i Assens er kommet i besiddelse af et par historiske klenodier.

Mellem jul og nytår blev Tobaksgaardens næstformand Mogens Lykke Olsen kontaktet af Kaja Irene Larsen fra Assens. Kaja Irene Larsen købte sammen med sin mand Esben i 1995 ejendommen i Østergade 35 i Assens. Ejendommen er opført af tobaksfabrikant Georg Theodor Walther Gundersen i 1883 og tjente i mange år som administrationsbygning for Assens Tobaksfabrik.

Kaja Irene og Esben Larsen åbnede i 1993 børnetøjs- og legetøjsforretningen One-Two i Østergade i Assens, men to år senere flyttede de forretningen til Østergade 35.

Annonce

I forbindelse med åbningen af One-Two i den store markante byejendom den 28. september 1995 forærede tobaksfabrikant Georg Gundersen parret to blyindfattede glasmosaikker i indflytningsgave. Glasmosaikkerne, hvor af det ene har Assens Tobaksfabriks navn på, havde i mange år prydet vinduerne ud mod Østergade.

I 2017 solgte Kaja Irene og Esben Larsen ejendommen med de tilhørende tre udlejningslejligheder til et investeringsseskab. Siden 2009 har Assens Apotek haft til huse i Østergade 35.

Kaja Irene Larsen har for nylig solgt sit hus på Fenrisvænget i Assens til sin datter og svigersøn for at flytte til Middelfart, og flytningen har altså nu givet anledning til, at hun for nylig har kunnet overraske og glæde Tobaksgaarden med de to flotte glasmosaikker.

Tobaksfabrikant Georg Gundersen forærede for flere år siden tobaksfabrikken til Assens by, og i efteråret 2004 kunne byens nye kulturhus tages i brug for første gang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Assens

Tyv klatrede op ad lygtepæl i kolonihave: - Det må være ærgerligt at aflevere en Mors Dag-gave, der er stjålet ...

Annonce