Annonce
Lokalavisen Assens

Jytte starter nyt yogahold i Assens

Jytte Bergstrøm Poulsen, yogalærer i Assens, starter op for nye hold hos AOF senere i denne måned. Foto: Martin Kloster
Jytte Bergstrøm Poulsen tilbyder yogatimer i AOF's lokaler på Skovvej i Assens. Hun mener, at yoga kan være med til at give sindet en pause.

Assens: Jytte-yoga er på vej til Assens ...

Onsdag 28. oktober begynder Jytte Bergstrøm Poulsen at undervise i yoga hos AOF på Skovvej i Assens.

Yogainstruktøren fortæller, hun er dybt taknemmelig over, at hun for 20 år siden fik kendskab til yogaens fantastiske verden. Gennem en lang periode havde hun arbejdet under et stort arbejdspres. Hun endte med at tjekke ud fra arbejdslivet med en længere sygemelding.

- Jeg var kvalitetsleder hos Royal Greenland og boede i Grønland. Jeg havde ansvaret for kvaliteten i en af deres produktionsvirksomheder ude på kystem, fortæller Jytte Bergstrøm Poulsen.

Men det blev alt for stresset i længden.

- Så flyttede jeg tilbage til Danmark omkring 2000. Jeg opdagede, jeg faktisk havde slidt mig selv op og ikke var klar til at gå i gang med job, og så var jeg sygemeldt, siger hun.


Jeg kunne tænke mig at lave et mentalt pusterum. Alle kan komme.

Jytte Bergstrøm Poulsen.


61-årige Jytte Bergstrøm Poulsen, der er barnefødt på Assens-egnen, startede genoptræning i et fitnesscenter for at komme ovenpå igen. Her blev hun introduceret til yogaen. I 2011 gennemgik hun en yogainstruktør-uddannelse, og har siden da været instruktør i yoga, men kun inden for fitnessverdenen. Med det nye yogahold hos AOF står hun på egne ben, men har dog stadig hold i Arena Assens-regi også.

Yoga på Skovvej

Jytte Bergstrøm Poulsen starter med yogahold i AOF's lokaler på Skovvej 2D i Assens 28. oktober klokken 19.30.

Man kan melde sig til via AOF's hjemmeside. Her kan du finde mere information om lektionerne og pris.

Ifølge "Yoga Jytte", som Jytte Bergstrøm Poulsen også er kendt som, kan yogaen være med til at skabe ro i en måske fortravlet hverdag.

- Jeg kunne tænke mig at lave et mentalt pusterum. Alle kan komme. Jeg har listet fire ting: Uro i krop og sind, søvnproblemer, udfordret på korttidshukommelsen og brug for mere ro og bedre overblik. Hvis man kan krydse af ved en af dem, har man stor glæde af yoga. Men man kan også bruge det til lige at forkæle sig selv og få boostet sin energi, siger instruktøren.

Annonce

Sindet på pause

Hun fik selv ro ved brug af yoga. Hun havde angst og depression grundet sit sygdomsforløb. Yogaen rensede ud i det.

- Hvis man laver langsomme, blide bevægelser, og samtidig har fokus på åndedrættet, så er der ligesom ikke plads til at tænke på alt muligt andet. Så man giver sit sind en pause, fortæller hun om yogaen.

I fritiden sysler Jytte Bergstrøm Poulsen med sin kolonihave, der har fået lov til at leve det "vilde liv" - med så at sige sit eget åndedrag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Assens

Mere tryghed til Assens

Annonce