Annonce
Lokalavisen Assens

Kulturfest udskydes et år

En stor kulturfest på Frøbjerg Bavnehøj må udskydes et år grundet situationen med Covid-19. Tidligere har bavnehøjen trukket mange mennesker til både teater, og som her på billedet, ballet. Arkivfoto: Robert Wengler
Situationen med Covid-19 gør, at Assens Kommune har valgt at udskyde den nye kulturfest til næste år.

Frøbjerg: Den planlagte, nye Kulturfest på Frøbjerg Bavnehøj bliver ikke til noget. I år.

Politikerne i Beskæftigelse, Erhverv og Kultur i Assens Kommune besluttede nemlig mandag i sidste uge, at den store, kommunale kultursatsning skal udskydes til næste år. Årsagen er usikkerheden omkring Covid-19. Det fortæller udvalgsformand Elmer Philipsen (S).

- Det afgørende her er, hvor mange vi kan være. Så bliver det et meget, meget højt budget, hvis vi ikke kan være andet end under 500 mennesker. Det budget, vi havde lavet i første omgang, kan så ikke holde i den her coronasituation, siger Elmer Philipsen.

De står bag

Det er en projektgruppe med repræsentanter for Assens Musikskole, AssensBibliotekerne, Museum Vestfyn, Tobaksgaarden, Frøbjerg Festspil og Vestfyns Teater samt administrationen, som har fundet frem til et relevant program.

- Samtidig med, vi ikke ved, hvordan udviklingen er, så kan vi simpelthen ikke spille russisk roulette med det her, og hverken bruge tid eller penge på det. Vi er nødt til at udsætte det et år, slår han fast.

Annonce

Koncerter, landskamp ...

Meningen med kulturfesten er, at "kulturen lyser op, og hvor bavnen - faklen - bæres videre til kulturevents og aktiviteter andre steder i Assens Kommune hen over sommeren, efteråret og vinteren", hedder det i beskrivelsen.

Fredag 18. juni var der bl.a. programsat en musikskolekoncert med Marimbaorkestret, og en rapper (eventuelt Per Vers) skulle optræde sammen med eller i forlængelse af orkestret. Lørdag 19. juni kunne man have oplevet en koncerteftermiddag/aften med "to-tre gode danske bands", hvoraf et er "meget kendt/populært, et lidt mindre kendt, og eventuelt en interessant upcoming-artist - arrangeret af Tobaksgaarden", hedder det. Men det må vi altså vente med et helt år.


Samtidig med, vi ikke ved, hvordan udviklingen er, så kan vi simpelthen ikke spille russisk roulette med det her, og hverken bruge tid eller penge på det. Vi er nødt til at udsætte det et år.

Elmer Philipsen (S), udvalgsformand.


Der var også planlagt at vise den direkte EM-kamp fra Parken i København mellem Danmark og Belgien. Assens Harmoniorkester skulle også have optrådt ved den lejlighed.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Assens

Fodboldfitness for alle

Lokalavisen Assens

Mere tryghed til Assens

Annonce