Annonce
Lokalavisen Assens

Mogens fylder 70 år: Lykke-hjulet snurrer stadig i Assens

Tidligere ugeavisejer Mogens Lykke Olsen, der fylder 70 år mandag den 28. december, trak sig ud af arbejdsmarkedet for 12 år siden. Men han har svært ved at sidde stille, og han blander sig stadig i det vestfynske by- og kulturliv.
Annonce

Ingen kender alle, men i Assens ved de fleste, hvem Mogens Lykke Olsen er.

Fødselaren går ikke op i titler, og det er jo meget bekvemt, for Mogens Lykke Olsen er ikke nem at binde en etiket på.

Det var på Ærø, at der første gang blev tænkt på Mogens Lykke Olsen. Faren havde købt et trykkeri i "Tyskerhuset" på Torvet i Ærøskøbing, hvor hans mor drev en frisørsalon. Nogle måneder senere kom han til verden i bedsteforældrenes hus i det lille fiskerleje Brunshuse i den sydligste flanke af Dreslette Sogn.

Ifølge Mogens Lykke Olsen foregik fødslen "på kanten af en lokumsspand".

- Mine forældre var hjemme på juleferie. Far havde pådraget sig en diskusprolaps og blev indlagt på Rigshospitalet, hvor han lå i stræk i 10 måneder, og så var mine forældre nødt til at finde et nyt bosted. Min morfar kendte et ægtepar, der tilbød dem at flytte ind i en gammel svinestald, der var bygget om til en beskeden bolig i Brydegård. Efter et par år flyttede vi ind i Tolderhuset i Brunshuse, fortæller Mogens Lykke Olsen, der er den yngste i en børneflok på fire.

Familien rykkede senere til Assens, og da Mogens Lykke Olsen forlod skolen, gik han i sin fars fodspor og kom i lære som sætter i trykkeriet på Assens Amts Avis - byens gamle, stolte Venstre-avis, som den tidligere konseilpræsident Klaus Berntsen havde grundlagt i 1887.

Mogens Lykke Olsen bestod med bronzemedalje, men han nåede aldrig at arbejde som typograf.

- I stedet begyndte jeg at tegne og lave udkast til annoncer og gik lige så stille over i reklamebranchen, siger Mogens Lykke Olsen, der i slutningen af 1970'erne blev hentet ind i folden hos Fyens Stiftstidendes ugeavis Vestfyns Posten.

Senere lod han sig lokke til et job som annoncekonsulent på Lokalavisen - byens nye frække avisdreng, der opstod i maj 1981 i kølvandet på en af tidens utallige typografstrejker.

Annonce

En platform for ideer

Nogle år efter ejede han avisen, og i Mogens Lykke Olsens scrapbog findes der et sort-hvidt billede fra hans tiltrædelsesreception, hvor Fremskridtspartiets stifter Mogens Glistrup og hans tro væbner Mogens Voigt ønsker tillykke med overtagelsen af avisen.

Mogens Lykke Olsen gik ikke ind i mediebranchen for at vælte borgmestre af pinden eller lave ballade i 5610 Assens. Han var snu nok til at ansætte gode folk til at skrive sin avis, så han kunne koncentrere sig om at vride friske idéer ud af sin krøllede hjerne.

Han brugte Lokalavisen som en platform og affyringsrampe til at folde sine kreative påfund ud i livet, og Mogens Lykke Olsen har gennem årene været fødselshjælper og initiativtager til hundredvis af arrangementer i Assens.

De fleste events ramte plet med en præcision som et varmesøgende krydsermissil, og asseneserne husker stadig årene med sambaoptog, gammeldags kræmmermarkeder, Danmarks længste loppemarked og borgmestermiddage i byens hovedgade. Mange savner dem stadigvæk.

Mogens Lykke Olsen samler ikke på fiaskoer, men da han for en halv snes år siden lancerede musikfestivalen Hit med Assens, var luften sivet ud af ballonen, og efter to år opgav han projektet.

I 2005 var Lokalavisen blevet så god en forretning og så stærkt et medie, at Fyens Stiftstidende bød et tocifret millionbeløb for ugeavisen. Det var i sidste øjeblik, for ellers havde Berlingske købt den.

Mogens Lykke Olsen mindes også de store Willemoes-revyer, som han var tovholder for på Hotel Phønix i Assens for snart 40 år siden.

- Folk stod i lange køer for at sikre sig billetter til revyerne flere timer før, forsalget startede, husker Mogens Lykke Olsen.

Annonce

Musikken trak

Det hedder, at Mogens Lykke Olsen stadig er den eneste fodboldspiller, der har præsteret at lave tre hattrick i samme kamp for Assens Fodbold Club i en meriterende sejr på 11-2 over Brændekilde-Bellinge Boldklub, men fodboldkarrieren rakte kun til enkelte førsteholdskampe for den rapfodede angriber. Måske fordi musikken trak mere end sporten.

Som ung mand blev han optaget i Syngedrengene ved Vor Frue Kirke i Assens og sendt til klarinet-undervisning hos musiklærer Jørgen Edlefsen.Når vi pakkede ned i mørket i vores bil, kunne vi godt være uheldige at træde på et par, der lå og var godt i gang

Mogens Lykke Olsen


- Det var med skalaer og Beethoven og Mozart, og det var slet ikke noget for mig, siger Mogens Lykke Olsen, der skyndte sig at skifte klarinetten ud med en saxofon.

I 1971 blev han det femte medlem af det vestfynske orkester Four Lads, der straks skiftede navn til Four Lads og Co.

- Det var mig, der var koen, siger Mogens Lykke Olsen, der var med på scenen for Four Lads, da det ukendte band Shu-bi-dua i 1974 varmede op for det vestfynske orkester foran 1200 gæster ved et pinsebal i Glamsbjerghallen.

I 13 år var Four Lads fast husorkester i Skovpavillonen i Assens.

- Når vi pakkede ned i mørket i vores bil, kunne vi godt være uheldige at træde på et par, der lå og var godt i gang, husker Mogens Lykke Olsen.

Han trak sig ud af arbejdsmarkedet for 12 år siden, men Mogens Lykke Olsen har stadig svært ved at sidde stille. Han trækker hver dag på sit store lokale netværk, og mylderet af skøre påhit er ikke blevet mindre med årene. Ofte fødes de ud på de små timer i kælderkontoret i villaen på Kildevænget.

Mogens Lykke Olsen havde set frem til et ordentligt fødselsdagsbrag med mange inviterede gæster og underholdning af bandet På Slaget 12 i Tobaksgaarden i Assens, hvor han i flere år har været næstformand.

Fødselsdagsfesten er udsat, men så kan Mogens Lykke Olsen meget passende blæse et ordentligt stykke i saxofonen for sin kone Birthe, som han traf ved en sygeplejerskefest på Odense Sygehus, og parrets to børn, Louise og Karen.

Blå bog

Mogens Lykke Olsen er født den 28. december 1950 i Brunshuse på Sydvestfyn.

Bor på Kildevænget i Assens sammen med Birthe Lykke Olsen. Parret har børnene Louise og Karen.

Tidligere indehaver af Lokalavisen i Assens.

Initiativtager til arrangementet Samba i Assens.

Medlem af bandet Four Lads siden 1971.

Næstformand i kulturhuset Tobaksgaarden i Assens.

Modtog i 2010 den prestigefyldte Willemoespris for sin mangeårige indsats for kulturlivet i Assens og omegn.

Mogens Lykke Olsen har desuden haft flere bestyrelsesposter i diverse foreninger.

Han er blandt andet medlem af Assens Borgerlige Politikorps af 1558 og Assens Borgerlige Skyttelaug af 1747.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Assens

Netto kommer til Skallebølle

Lokalavisen Assens

Allstars i Assens

Annonce