Annonce
Lokalavisen Assens

Mangler kunder: Hektor må lukke sin butik efter blot et år

Hektor Habbal i butikken "Aleppos søde sager", som holder åbent for sidste gang juleaftensdag. Foto: Søren Plovgaard
Ægteparret Hadeel og Hektor Habbal fra Assens må opgive at drive forretning og outlet i Assens. De lukker juleaftensdag.

Assens: Mange danskere glæder sig til juleaftensdag, men det er ikke en dag, som Hektor Habbal ser frem til med glæde.

Den 24. december i år holder ægteparret Hadeel og Hektor Habbal nemlig for sidste gang åbent i deres butik "Aleppos søde sager" og det tilhørende outlet i Assens.

Lukningen sker kun et år efter, parret åbnede butik i den tidligere legetøjsforretning Bambis lokaler på hjørnet af Nygade og Østergade i Assens.

Årsagen til lukningen er den simple, at omsætningen og indtjeningen i butikken er for lav. Tre måneder efter åbningen ramte den første covid-19-bølge Danmark, og kunderne blev færre og færre.

Hektor Habbal fortæller, at han sidder tilbage med en større økonomisk lussing efter sit forretningseventyr.

- Det har kostet mig 275.000 kroner, som jeg har lånt af en god ven. Lånekontrakten indebærer heldigvis, at jeg ikke skal betale alle pengene tilbage på en gang, men at jeg i stedet kan afdrage på gælden hver måned, siger Hektor Habbal.

Vil klare sig selv

Sammen med sin kone Hadeel kom Hektor Habbal for seks år siden til Danmark fra det krigshærgede Syrien. I sit hjemland var Hektor Habbal en entreprenant forretningsmand, der var vant til at tjene sine egne penge. Og i Danmark var han og familien fra starten fast besluttet på at klare sig selv uden økonomisk hjælp fra det offentlige.

Hektor Habbal nåede at arbejde som maler og vinduespudser, inden han for to og et halvt år siden åbnede bilplejevirksomheden Speed Service i Assens. Efter et godt og travlt første år har også aktiviteten i Speed Service været vigende.

- Det er enormt trist, men vi bliver nødt til at lukke butikken til december, siger Hektor Habbal. Foto: Søren Plovgaard

- Jeg overvejer, om jeg også skal høre om med at drive Speed Service, men det er ikke noget, jeg har besluttet mig for endnu, så det kører foreløbig videre som hidtil, siger Hektor Habbal.

Annonce

Kommunen må gøre noget

Han er ikke imponeret over Assens som handelsby, og Hektor Habbal har også et opråb til Assens Kommune:

- Jeg kunne godt tænke mig, at kommunen på en eller anden måde gik ind og støttede de forretningsdrivende i byen noget mere. Mange mennesker fortæller mig, at de synes, byen er ved at dø. Der står efterhånden mange tomme butikker i hovedgaden. Kommunen bliver nødt til at gøre noget, ellers ender det med, at alle handler i Odense eller på nettet, siger Hektor Habbal.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Assens

Flere gratis intimkoncerter

Annonce