Annonce
Lokalavisen Assens

Nu kommer der Esport til Assens

Nu skal der satses stort på Esport i Assens, mener Søren Edlefsen (tv), formand for LOF Vestfyn, Aske Kiær Isaksen, Odense Esport, og LOF Vestfyns skoleleder Martin Kristensen, der meget passende har ladet sig fotografere foran statuen af søhelten Peter Willemoes. Privatfoto
LOF Vestfyn indleder et samarbejde med Fyns førende Esport-firma. Det betyder, at LOF Vestfyn fremover kan tilbyde undervisning i gamingsport og holde foredrag for forældre. Første event finder sted mandag den 14. oktober.
Annonce

Assens: Esport-fænomenet er nået til Assens. LOF Vestfyn har indledt et samarbejde med Esport-firmaet Odense Esport, der er Fyns førende indenfor branchen.

- Vi er meget glade og stolte over, at vi nu kan samarbejde med Odense Esport. Det betyder, at vi i Assens og Middelfart kan sætte særlig fokus på Esport, der er en sport i rivende udvikling såvel indenfor forskelligt foreningsregi, men også for de mere foreningsløse. Derfor er det vigtigt, at også Assens Kommune er med i denne udvikling, siger LOF Vestfyns formand Søren Edlefsen.

Samarbejdet mellem LOF Vestfyn, der dækker kommunerne i Assens og Middelfart, og Odense Esport vil både indeholde tilbud til etablering af hold i Esport samt en foredragsrække for alle med interesse i Esport og i særdeleshed forældre, som gerne vil forstå deres børns interesse og brug af Esport.

- Vi er superglade for at have indgået en aftale med LOF Vestfyn. Vi vil gerne tilbyde vores viden på hele Fyn, hvor LOF Vestfyn både er en velegnet samarbejdspartner, men også en rigtig god sparringspartner. De har stor viden og erfaring i afvikling af kurser og foredragsrækker. Derudover så er både Martin og jeg opvokset i Assens Kommune, hvor vi gerne vil hjælpe til med at lave flere aktiviteter og skabe flere oplevelser, siger Aske Kiær Isaksen, der er salgs- og eventchef i Odense Esport.

Vi vil komme med nogle attraktive præmier, og så vil vi også gerne tage biografen i Tobaksgaarden i brug til at vise turneringer og kampe.

Martin Kristensen, skoleleder LOF Vestfyn

Annonce

Rykkede hurtigt

Martin Kristensen er ny skoleleder i LOF Vestfyn, og han fortæller, at LOF Vestfyn starter op med en række weekendevents og sessioner hen over efteråret.

- Vi starter op med en event mandag den 14. oktober, hvor vi har lejet Jacob Gade Salen i Tobaksgaarden. De bliver en dag, hvor de unge skal have lidt hygge og lidt sjov, men også en dag, hvor der vil være professionelle udøvere og repræsentanter fra Odense Esport til stede til at guide spillerne, fortæller Martin Kristensen, og tilføjer, at der oprettes en begivenhed på Facebook inden længe, så de unge kan læse nærmere om arrangementet.

Der er lagt op til, at deltagerne har deres eget udstyr med til eventen mandag den 14. oktober.

- Men vi har en aftale med Esport Odense om, at de også kan stille udstyr til rådighed, hvis nogen skulle have brug for det, siger Martin Kristensen, der for få uger siden tog initiativ til at starte Esport i det lokale oplysningsforbund.

Martin Kristensen tog kontakt til Aske Kiær Isaksen, og så rykkede de begge hurtigt på idéen.

LOF Vestfyn satser på at gøre gaming-arrangementerne til en helhedsoplevelse.

- Vi vil komme med nogle attraktive præmier, og så vil vi også gerne tage biografen i Tobaksgaarden i brug til at vise turneringer og kampe, siger Martin Kristensen.

Annonce

Ingen ludomani

Søren Edlefsen lægger stor vægt på, at den nye gamingsport kommer til at passe ind i LOF Vestfyns regi, når de unge kæmper på skærmene i Fortnite, FIFA og Counterstrike.

- Vi skal blandt andet sikre os, at de unge får noget motion, at de spiser sundt, og at de ikke ender som ludomaner. De tre ben vil vi indlægge i vores Esport-projekt, siger Søren Edlefsen.

LOF Vestfyns formand understreger, at man ikke skal være medlem af oplysningsforbundet for at deltage i Esport-eventen den 14. oktober.

Skydespillet Counterstrike har været populært blandt gamere i mange år. Nu kan det også snart dyrkes i LOF Vestfyns regi. Arkivfoto
Martin Kristensen, leder af LOF Vestfyn, ses her foran Jacob Gade Salen i Tobaksgaarden i Assens. Salen danner ramme om LOF Vestfyns første Esport-event mandag den 14. oktober. Foto: Søren Plovgaard
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Assens

Klumme: - Jeg kan naturligvis godt følge, at det skaber en vis ulighed, hvis Louises forældre hyrer Medina til at komme og optræde med popcorn-maskiner og lysshow

Annonce