Annonce
Lokalavisen Assens

Sportsklubber klar til ny sæson

Bjarne Petersen (i midten) skal som træner sikre, at der bliver holdt afstand og skabt minimal kropskontakt, når håndboldsæsonen i Aarup Boldklub igen starter op - og måske finde på en alternativ måde at råbe kampråb på. Her fra en tidligere situation, hvor der ikke var noget, der hed Covid-19. Arkivfoto: Rasmus Vestergaard
Selvom idrætsforeningerne i kommunen kan se frem til en anderledes sæson med stramme retningslinjer, så er foreningerne fortrøstningsfulde.
Annonce

Når skolernes sommerferie slutter lige om lidt, står idrætsklubberne i Assens Kommune klar til at give eleverne sved på panden og syre i benene igen, når en ny sæson starter.

Der dog nogle klare retningslinjer fra Kulturministeriet, som klubberne skal overholde, når sæsonen begynder. Blandt andet skal kropskontakt helst undgås og alle redskaber skal rengøres og afsprittes jævnligt før, under og efter træning.

Mange af klubberne har stået stille under Covid-19-pandemien, men Tang Soo Do klubben i Assens, hvor medlemmerne primært laver øvelser inden for selvforsvarsgenren, nåede at åbne op for træning, inden sommerferien begyndte.

Derfor er bestyrelsesformand og instruktør John Petersen ikke nervøs for den kommende sæsonstart.

- Vi kan godt træne uden kropskontakt, fordi vi kan træne nogle grundteknikker alene, og fordi vi træner med våben. Det sætter selvfølgelig nogle begrænsninger (at der ikke må være kropskontakt, red.), men det er ikke umuligt for os at træne.

- På voksenholdet kender alle hinanden og omgås privat, så de kan godt lave øvelser sammen, siger han.

Annonce

Bekymrede forældre

John Petersen fortæller, at klubben heldigvis ikke har oplevet, at medlemmerne har meldt sig ud under corona-krisen, men at nogle har holdt sig væk fra træning.

Tang Soo Do Assens må vente et stykke tid endnu, før det igen bliver muligt at afholde turneringer, som her i Glamsbjerg Fritidscenter tilbage i 2018. Arkivfoto: Lasse Hansen

- Normalt er vi 20 stykker til træning, men vi har kun været halvdelen til træning efter corona, fordi der er nogen, der er mere bekymret end andre for smitte. Mit indtryk er, at det især er forældrene, der er bekymret, og derfor er det mest ungdomsholdet, der er mærket af det.

- Jeg tror, det kommer til at fortsætte et stykke tid, indtil der er mere ro på, siger instruktøren.

Annonce

Klar til bold

Også Aarup Boldklubs håndboldafdeling har haft åbent for blandt andet udendørstræning, da det blev tilladt, før sommerferien.

Bjarne Petersen, der er medlem af forretningsudvalget i bestyrelsen og træner, ser derfor ikke de store udfordringer for den kommende sæson.

- Vi har vænnet os til det med sprit og afstand, og vi tager faktisk bare bolden op, hvor vi lagde den før sommerferien, siger han.

Selvom håndboldklubben siden før ferien har været vant til at afspritte bolde og redskaber, er der dog stadig stor fokus på håndteringen af smitteforebyggelse.

- Vi samler alle trænere til vores opstartsmøde og informerer om de ting, som vi plejer. Men samtidig har vi også et punkt i år om håndtering af corona.

- Man kan have sine personlige meninger (om myndighedernes anbefalinger, red.), men vi skal ikke lægge os ud med nogen, og vi bliver som forening nødt til at følge myndighedernes krav, siger Bjarne Petersen.

Annonce

Hjælpepakke med penge

Både idrætsforeninger, forsamlingshuse og andre foreninger i Assens Kommune har højst sandsynligt været presset økonomisk under corona-krisen.

Derfor har Assens Kommune oprettet en hjælpepakke til foreningslivet med i alt 452.000 kroner. Pengene stammer fra fritidsområdet, hvor der ikke er blevet brugt det budgetterede beløb inden for halområdet.

De penge finansierer nu hjælpepakken, som kan søges gennem kommunen til dækning af driftsudgifter eller et projekt, der kan kickstarte foreningerne. Ansøgningsmulighederne kan der læses mere om på Assens Kommunes hjemmeside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce