Annonce
Lokalavisen Assens

Stine og Bente åbnede tøjbutik for et år siden: - Vi ville gøre det igen

Stine Clausen (tv) og Bente Storm har været veninder i 30 år. Sidste år slog de sig sammen og åbnede tøjbutikken Manola i Haarby. Foto: Søren Plovgaard
Veninderne Stine Clausen og Bente Storm sprang for et år siden ud i det med begge ben og åbnede butik Manola i Haarby. Nu er de rige på erfaringer, og inden længe udvider de forretningen med en webshop.

Haarby: Der skal mere og andet end en coronapandemi og en krig i Østeuropa til at slå Stine Clausen og Bente Storm ud af kurs og ændre på deres humørbarometer.

1. maj er det et år siden, de åbnede tøjforretningen butik Manola i Algade i Haarby. Og selv om der har været et par bump undervejs, ville de gøre det hele igen.

- Vi synes, det er gået godt set i lyset af, hvad året ellers har budt på af udfordringer. Vi har mange loyale kunder, og vi oplever også hele tiden, at der kommer nye kunder til, siger Stine og Bente.

Annonce

Det er gået efter forventning, og de er glade for og tilfredse med, at de nu kan tage hul på det andet år som forretningsdrivende i handelsbyen Haarby.

- Vi oplever, at der kommer kunder ind i butikken og siger: 'Nu har vi kørt forbi her mange gange, så nu må vi altså lige ind og kigge'. Eller det kan være kunder, der har fået at vide af andre kunder, at butik Manola er en hyggelig forretning at handle i, siger de.

Klogere på indkøb

- Vi har justeret lidt rundt på de mærker, vi forhandler i butikken. Efter et år i butik Manola er vi blevet klogere på, hvad vi skal købe ind. Kunderne i Haarby er måske en smule forsigtige, og det er helt i orden, men vi vil jo også gerne skubbe dem en lille smule ud over kanten, siger Stine og Bente.

I starten førte butik Manola to bæredygtige mærker med en merpris på.

- Her måtte vi bare konstatere, at kunderne ikke var klar til at betale lidt ekstra for bæredygtige materialer, så det er noget af det, som vi har måttet justere på, fortæller Bente og Stine.

Butik Manola har til gengæld haft pæn succes med sit sortiment af jeans.

- Vores jeans er af mærket My Essential Wardrobe. Mærket hed tidligere Denim Hunter, og jeansene har en fantastisk pasform, siger Bente og Stine og fortsætter:

Butik Manola ligger midt på hovedgaden i Haarby med masser af parkeringspladser i nærheden. Foto: Søren Plovgaard

- Det er dejligt, når en kunde kommer ind i butikken og har brug for vores hjælp til valg af nyt tøj. Det er vigtigt for os, at kunden går glad og tilfreds herfra, siger Stine og Bente.

De har nu et års erfaring med at købe varer ind til butikken.

- Mange leverandører er gode til at tilpasse sig efter vores butik. Normalt skal man aftage et bestemt antal varer, men når vi fortæller, at vi er helt nye i branchen, er mange leverandører villige til at hjælpe os i gang, så vi ikke skal købe et fuldt sortiment, siger Stine.

Annonce

Åbner webshop

En af de nærmeste dage lancerer butik Manola en helt ny webshop, hvor kunderne kan handle online.

- Vi har siden januar arbejdet intenst på at lave en webshop. Vi ligger i en mindre by, og derfor vil en webshop gøre det muligt for os at ramme kunder over hele landet. Onlinekunderne kan tilmed spare udgifterne til fragt, når de handler for over 299 kroner. Det synes vi er et godt tilbud, for mange steder skal man helt op at handle for over 500 kroner, før fragten er gratis, siger Stine og Bente.

De tror på, at webshoppen også kan lokke kunderne ind i den fysiske butik i Haarby.

- Vores passion er jo stadig at have den personlige kontakt med kunderne i butikken. Det er sjovt og fedt, når kunderne kommer igen, og der er jo mange kunder, der stadig bedst kan lide at komme i butikken, mærke på varerne og prøvet tøjet på, siger de.

- Vi er meget forskellige - også i tøjstil - og det synes vi er en styrke i forhold til butikken, siger Bente og Stine. Bente tager sig af regnskabet, mens Stine har fokus på butikken. - Alt det midt i mellem deles vi om, siger de. Foto: Søren Plovgaard

Butik Manola markerer sin et-års fødselsdag lørdag den 30. april i den normale åbningstid, hvor der vil være konkurrencer i butikken og kage til kunderne. Butik Manola regner også med at have en overraskelse eller to klar til kunderne på dagen.

- Derfor anbefaler vi, at man holder lidt øje med vores opslag på Facebook og Instagram eller kigger ind i butikken på lørdag, siger Bente og Stine.

Vi oplever, at der kommer kunder ind i butikken og siger: 'Nu har vi kørt forbi her mange gange, så nu må vi altså lige ind og kigge'. Eller det kan være kunder, der har fået at vide af andre kunder, at butik Manola er en hyggelig forretning at handle i

- Vores passion er stadig at have den personlige kontakt med kunderne i butikken. Det er sjovt og fedt, når kunderne kommer igen, og der er jo mange kunder, der stadig bedst kan lide at komme i butikken, mærke på varerne og prøvet tøjet på. Foto: Søren Plovgaard
Butik Manola i Haarby åbnede 1. maj 2021. Stine Clausen Kortbek har hentet inspiration til butiksnavnet fra Spanien, hvor Manola er et pigenavn. Foto: Søren Plovgaard
Annonce
Lokalavisen Assens

Nu bliver de første snublesten lagt i Assens

Annonce
Lokalavisen Assens

Tilbygning rives ned og bygges op igen: Nye og mere moderne toiletforhold på vej på havnen

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Assens

Peter Schmeichel drager på sin første turné - giver én koncert på Fyn: Faren insisterede på, at han skulle lære et instrument

Lokalavisen Assens

Efter 32 år med blomsterbutik i Assens: Åse har sidste arbejdsdag 31. maj

Lokalavisen Assens

Ægteparret Sanne og Jesper knokler løs i lille fodboldklub: - Vi tæller ikke timerne

Lokalavisen Assens

Kathrine og Andreas brænder for musicalgenren: Nu arrangerer de stor støttekoncert i Ebberuphallen

Lokalavisen Assens

Familiefaren, forskeren og formanden vinder stor  hæderspris: Når de andre går i seng, begynder han på sit andet arbejde

Annonce