Annonce
Lokalavisen Assens

Tidligere syngedreng nomineret til stor musikpris i hele tre kategorier: Jeg er stolt, for det rammer essensen af mig som musiker

Asger Nordtorp Pedersen, Guldimund, kommer ud af en meget musikalsk familie. Hans far Finn Pedersen er den tidligere korleder for Syngedrengene. Foto: Martin Kloster
Asger Nordtorp Pedersen er udgav et af de mest anmelderroste danske albums i 2021, og det bliver han nu hædret for med hele tre nomineringer ved kritikerprisen Steppeulven 2022.

Den tidligere Syngedreng 31-årige Asger Nordtorp Pedersen, der er opvokset i Assens, er under kunstnernavnet Guldimund nomineret til hele tre priser ved den anerkendte prisuddeling Steppeulven 2022.

Asger Nordtrop er nomineret i kategorierne "Årets Musiker", "Årets Tekstforfatter" og "Årets Album" for albummet "Dem, vi plejede at være", der udkom i februar sidste år.

Da nomineringerne blev offentligtgjort havde Asger Nordtorp Pedersen egentlig besluttet sig  fra at holde en pause fra de sociale medier, men synes så alligevel ikke, at han kunne lade det gå ubemærket hen og har sidenhen sat nogle ord på det på sin instagramprofil:

Annonce

- Jeg synes faktisk, at det ville være krukket af mig ikke at dele min begejstring og stolthed over at være blevet nomineret hele tre gange, skriver han og fortsætter:

- Jeg er helt vildt taknemmelig for denne lille buket af nomineringer, fordi den virkelig rammer essensen af, hvem jeg er som musiker. Jeg føler mig meget set, og det er jo altid dejligt.

Steppeulven

Steppeulven er den danske kritikerpris, der siden februar 2003 er blevet uddelt af Foreningen af Danske Musikkritikere, der består af musikskribenter fra dagbladene og musikmedierne Berlingske, B.T, Børsen, Dagbladet Information, Ekstra Bladet, Fyens Stiftstidende, Politiken, Soundvenue, Passive/Aggressive, Weekendavisen, Kristeligt Dagblad og GAFFA. Prisen er opkaldt efter det danske rockorkester Steppeulvene.

Særligt bekræftende

Anmeldere har på kryds og tværs rost teksterne på "Dem, vi plejede at være" for at være historiefortællende med stærke billeder uden at blive klichéfyldte, derfor er nomineringen som "Årets Tekstforfatter", noget der vægter tungt hos Asger Nordtorp Pedersen.

- Jeg har, som I vel har fanget, i den grad haft noget på hjerte med mine tekster. Ikke kun hvad angår indholdet, men også måden jeg udtrykker det på, skriver han og fortsætter:

- Derfor er det stadig en lårbenslang påfuglefjer i Oslohuen sådan at blive indstillet til officiel hæder for mine skriblerier.

Men det er nok særligt nomineringen som "Årets Musiker", der virker særligt bekræftende for den tidligere syngedreng.

- Det er også helt ubeskriveligt fedt, at der bliver lagt mærke til alt det musik jeg går og knokler med i andre sammenhænge. Først og fremmest som bassist og bandmedlem af Lucky Lo. Derfor er 'Årets Musiker'-kategorien måske særligt bekræftende at været nomineret i, fordi det er den del af mit virke, der oftest går lidt under radaren derude.

Asger Nordtorp Pedersen modtog tidligere på året et legat fra Statens Kunstfond på 855.000 kroner. Han har tidligere været en del af det fynske band Tårn, som han stiftede sammen med Erik Apollo i 2015, han han gik solo med Guldimund.

Statuetterne bliver uddelt lørdag den 29. januar på Bremen Teater i København.
Annonce
Lokalavisen Assens

Jenny fra Aarup nomineret til to filmpriser for sin musik: Jeg kommer til at græde snot, hvis jeg vinder

Annonce
Lokalavisen Assens

Assens Håndboldklub tilbage på fynskortet: Startede over en øl og en mümmelmann en lørdag eftermiddag

Annonce
Lokalavisen Assens

Eva vandt 3000 kroner - som skal bruges på nyt undertøj: - Det er så skønt at have noget lækkert på inderst inde

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Assens

Skovlen i jorden - men Assens venter stadig på sin kabelpark

Lokalavisen Assens

Ny formand valgt efter interne stridigheder: Ung historiker i spidsen for SF-Assens

Billund Ugeavis

ABC Lavpris vil dække kundernes behov for alle dagligvarer - den formel har fungeret i 40 år

Lokalavisen Assens

Greased Lightning: Emma fra Flemløse skal spille Sandy på Frøbjerg

Lokalavisen Assens

Kæmpe ordre på flydende bus er i hus: Assens Skibsværft skal bygge hybridfærge til Grønland

Lokalavisen Assens

Fyns nyeste McDonald's har endelig åbent: - Vi måtte afvise kunder allerede ved generalprøven

Kerteminde Ugeavis

Ambitiøst mål: Vi vil prøve at dele julehjælp ud til endnu flere

Lokalavisen Assens

U19-piger i 1. division: Vild håndboldsøndag i Salbrovadhallen

Lokalavisen Assens

Få det nu fikset: Kom til årets første Repair Café i Assens

Lokalavisen Assens

Ærli' snak: Gourmetvirksomhed i Haarby laver 'Danmarks Flødebolle' og forærer 25.000 kroner til et godt formål

Lokalavisen Assens

Tøndesauna, cirkelbro og kyssebænk: Borgermøde om Assens Strandbad

Lokalavisen Assens

Lun besked til forbrugerne: Varmeværk holder priserne i ro

Annonce