Annonce
Lokalavisen Assens

Vilde med fodbold: Man kan altid regne med pigerne i Aarup Q

Holdet er bagerst fra venstre: Mathilde Skov Nielsen, Marie Knudsen, Cornelia Langkilde Jakobsen, Amanda Kingo Juul Poulsen og Victoria Fredensborg. Forrest fra venstre sidder: Liv Lund-Christoffersen, Ida Margrethe Nørgaard Peulicke, Alberte Riis Jespersen, Natasha Lagermann og Frida Joyce. Holdet trænes af Heine Jakobsen, og Sandra Kingo Juul Poulsen er holdleder. Foto: Søren Plovgaard
15 spillere på pigeholdet Aarup Q er så vilde med at spille fodbold, at de insisterer på at træne udendørs hele året rundt - og i al slags vejr.
Annonce

Aarup: Forestil dig at regnen siler ned i stride strømme, temperaturen er encifret, og det er bælgmørkt.

Så har mange sikkert mest lyst til at blive indendørs, men sådan har pigerne på U11-holdet i Aarup Q det ikke. De er vilde med at træne udendørs fodbold hele året rundt, og de kunne ikke forstille sig en uge uden træning på lysbanen ved Rosenvænget.

Op til 15 piger på holdet er klar hver mandag klokken 17, når træner Heine Jakobsen kalder til udendørstræning. Heine Jakobsen fra Aarup har trænet det talentfulde pigehold i halvandet år, og han har efterhånden ti års træningserfaring i Aarup Boldklub - både med drenge og piger.

Pigefodbolden har det ikke lige let i alle klubber, og opbakningen fra forældre, klub og træner er ofte helt afgørende for, om et pigehold kan overleve i et mere end et år eller to.

- Der er ikke noget andet, der giver så meget som at være træner for et pigehold i fodbold. Det giver alting. Men det giver først og fremmest en masse glade piger, siger Heine Jakobsen, mens han venter på, at de sidste piger skal dukke på træningsbanen sent mandag eftermiddag.

Heine Jakobsen mener, at der er forskel på at træne piger og drenge.

- Det kan godt være, at folkene i Dansk Boldspil-Union ikke bryder sig om at høre det, men jeg synes, at der er kæmpe forskel på at træne fodbold med drenge og piger. Der er nok sådan, at der er udpræget opfattelse af, at indtil puberteten er drenge og piger ens. Det passer ikke.  Fysisk er pigerne langt efter drengene, men til gengæld kan du stoppe meget mere ind i hovederne på pigerne end på drengene, siger Heine Jakobsen.

Annonce

Udendørs er det sjoveste

Kirkeklokkerne på den nærliggende Aarup Kirke bimler og afslører, at klokken er blevet 17. Denne mandag er ti spillere dukket op til træning. En af dem er 10-årige Victoria Skovhøj, der har gået til fodbold i to og et halvt år.

- Jeg begyndte at gå til fodbold, fordi jeg havde nogle venner, der også var startet på fodbold. Det fede ved at gå til fodbold er, at man er sammen med sine venner, og så får man også rørt sig meget mere, end hvis man bare sad derhjemme, mener Victoria Skovhøj.

U11-spillerne nøjes ikke med at træne én gang om ugen. Onsdag står den nemlig også på indendørs træning i Aarup Fritidscenter.

- Udendørs er det sjoveste, for dér løber bolden ikke lige så hurtigt som i indendørs, og så behøver man ikke løbe og svede så meget, siger Amanda Kingo Juul Poulsen, 10 år.

Hun har spillet fodbold i halvandet år, og lige som sine holdkammerater deltager Amanda Kingo Juul Poulsen i turneringskampe mod andre hold. Det er imidlertid længe siden, holdet sidste har været i kamp. Senest blev pigernes kamp, der var programsat for en måned siden, aflyst på grund af situationen omkring Covid-19.


Det fede ved at gå til fodbold er, at man er sammen med sine venner, og så får man også rørt sig meget mere, end hvis man bare sad derhjemme

Victoria Skovhøj


Resultaterne i kampene har været lidt op og ned, og selv om mange af pigerne understreger, at fodbold ikke kun handler om at vinde, men i lige så høj om at have det rart sammen, så er sejre i fodbold stadig sportens salt.

Annonce

Mærker på blusen

På flere af pigernes spillertrøjer sidder et mærke med et 3-tal på.

Andre bærer mærker som en enhjørning, et hjerte, ordet Love, en ræv og bogstavet I på deres spilletrøjer, og hvert mærke fortæller en lille historie. Holdet har også en hund som mascot. Den kan man få lov at få med hjem - for eksempel hvis husstanden påtager sig opgaven med at vaske det beskidte spillertøj.

- Da holdet startede for halvandet år siden, havde mange af pigerne aldrig prøvet at vinde en kamp. Så vi blev enige om, at når de havde vundet de tre første kampe nogensinde, så skulle de have et mærke, og det blev så 3-tallet, forklarer Heine Jakobsen.

Nu spiller pigeholdet i A-rækken, og Aarup Q nåedet på et tidspunt at ligge nummer et i rækken, inden de løb ind i en resultatmæssig nedtur og tabte tre kampe i streg.


Fysisk er pigerne langt efter drengene, men til gengæld kan du stoppe meget mere ind i hovederne på pigerne end på drengene

Heine Jakobsen, træner Aarup Q


Et par af forældrene til pigerne er mødt frem til træningen under lysmasternes skær. Lene Lund-Christoffersen er mor til Liv.

- Liv kommer aldrig sur hjem fra udendørstræning. Selvfølgelig kan det være lidt surt at komme hjem, hvis man har tabt en kamp, men når Liv tager hjem fra træning, er hun altid glad, fortæller Lene Lund-Christoffersen.

-

Artiklen er blevet til på baggrund af en klumme som Lokalavisens skolepraktikant Kathrine Nygaard skrev i avisen for nogle uger siden. Her påpegede Katrine Nygaard, at pigefodbolden i mange fynske klubber havde svære vilkår.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Assens

Netto kommer til Skallebølle

Lokalavisen Assens

Allstars i Assens

Annonce