Annonce
Lokalavisen Lemvig

24 timer med mening og mangfoldighed

Stafet for Livet afvikles igen i år ved Lemvig Sø. Privatfoto
Alle er velkomne til at kigge forbi fodboldbanen ved Lemvig sø, som danner rammen for Stafet for Livet fra lørdag middag til søndag middag
Annonce

LEMVIG: Stafet for Livet er et arrangement med mening og mangfoldighed, og det varer fra lørdag kl. 12 til søndag kl. 12 - altså 24 timer.

Lørdag den 7. september kl. 12 byder Lena Birch, formand for styregruppen, og Jesper Fisker, administrerende direktør i Kræftens Bekæmpelse, velkommen til 2019-udgaven af Stafet for Livet Lemvig ved Lemvig Sø.

Rammerne er de samme som i 2018, men der er også masser af nye tiltag, og især lægger styregruppen vægt på også at tiltrække flere borgere fra byen, som gerne skal komme og bruge nogle penge og helst have en god oplevelse.

Kommer man som gæst på pladsen, er der masser af muligheder for at støtte Stafet for Livet og Kræftens Bekæmpelse og samtidig få lidt med hjem.

Igen i år er der en tombola med mange gode sponsorgevinster - både lørdag og søndag.

- Vi har igen fået en enorm opbakning fra butikker og virksomheder i Lemvig Kommune, siger Doris Graversen, der står for tombolaen.

Som noget nyt bliver der mulighed for at købe en smuk buket blomster med hjem. Fire kvinder - Gitte Birch, Eva Madsen, Solveig Brinch og Karen Bæk har meldt sig til at binde buketter, og overskuddet går til Stafetten.

Stafet for Livet må gerne være en folkefest, men som 2019-sloganet - "Vi går sammen for liv uden kræft" - antyder, er det med en alvorlig baggrund.

Vi hylder livet og dem, som kæmper med kræftsygdom, og vi mindes dem, som tabte kampen.

Lysceremonien er en særlig anledning til eftertanke. Lysposer kan købes på pladsen eller på hjemmesiden. Man kan dekorere selv, hvis man har lyst.

Ligesom sidste år har lokale kunstnere dekoreret lysposer til lysceremonien. Det er LoPe, Anne Kildegaard, Ole Kildegaard, Merete Blak Lisby, Camilla Lykke, Kis Busk Madsen – og Lemvig Ungdomsgård.

- Tak for de smukke poser. Det er dejligt, at lokale kunstnere vil bidrage til Stafetten med deres kunst, lyder det fra Dorit S. Graversen, der er tovholder for Lysgruppen.

Det gælder også Marie Vilsbøll, der synger ved lysceremonien, og de to kor, Vesterhavskoret og Notes, der stiller op ved søen lørdag aften og skaber stemning for stafetdeltagerne.

Der vil være masser af aktiviteter på pladsen - med gode muligheder for at støtte det gode formål. Arkivfoto
Annonce

Mange fine indslag

Kræftens Bekæmpelses lokalforening i Lemvig har ligesom sidste år fyldt et stort telt med inspiration, ideer og information om livet med kræften tæt på og om forebyggelse af kræft.

Formand Anne Lund har fået stor opbakning fra lokale butikker, erhvervsdrivende og privatpersoner, der har leveret smagsprøver, materialer, eller selv stiller op med massage, symaskine og meget andet.

- Vi håber, at rigtig mange vil besøge teltet, siger Anne Lund, der mener, at der er noget for enhver smag i teltet.

Både lørdag og søndag er der et varieret program på pladsen.

Lemvigs hyggepianist, Bjørn Hanghøj, er med til at give en god start på Stafetten, og i løbet af lørdagen kan man opleve Marius Grønkjær, tryllekunstner Henny Solskin og bandet Dads off Duty.

Søndag starter ligesom sidste år med morgen-yoga ved Sandra Nygaard, Yoga-hjerter, og gudstjeneste ved sognepræst Kim Eriksen.

Derefter spiller Thorkild Balleby op til dans, og Møborg Folkedansere giver en lille opvisning.

Bliver man sulten og tørstig, kan man også handle i Stafet for Livets madbod, hvor Pia Maarupgaard, Marlene Vium Nielsen og deres madgruppe serverer lækkerier fra grillen.

-- Det er også muligt at bestille mad på hjemmesiden, siger Pia og Marlene, men det er måske mest aktuelt for de deltagende hold.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce