Annonce
Lokalavisen Lemvig

70 år og fuld af liv

Sneglehuset i Thyborøn kan i år fejre 70 års fødselsdag. Arkivfoto
Thyborøns ældste turistattraktion fylder rundt i år. Det er 70 år siden, at Alfred Pedersen åbnede sit eventyrlige hus for turister og andet godtfolk, og nu er det klar til endnu en sæson.

THYBORØN: Sneglehuset er blevet 70 år og trænger efterhånden til en kærlig hånd. Men selvom man godt kan se, at det er hårdt at være nabo til Vesterhavet, så har stedet stadig charmen og glimtet i øjet, og nu står en ny sæson står for døren.

- Og stedet er stadig så fuld af liv, fortæller Ken Koustrup, der fra årsskiftet har forpagtet det særlige sted sammen med sin kone Hanne Mette Kirkedal. Og det selvom, fortæller han videre, at flere gæster i vinterferien troede, at stedet var lukket for altid. Men det er det ikke - tværtimod - vi har mange ideer med det fine sted, og vil gerne følge i fodsporene på Poula og Alfred.

Parret planlægger at gøre det muligt at købe en kop kaffe og lidt hjemmebag ligesom i gamle dage i Sneglehuset. Derudover laver de Nordvestjyllands første iscafe med landets måske bedste økologiske flødeis - Hansens Flødeis. Og så laver de en lille butik med originale souvenirs - ligesom Poula og Alfred havde – f.eks. små rødspætte-øreringe og halskæder med Thyborøn-sand i pustet glas.

- Alfred var en turistpioner, han havde næse for at trække turister til: En god historie - Sneglehuset - gav omtale i alle landet medier, og derudover annoncerede han i aviserne med kaffe og kage i Thyborøn. Og det trak mange mennesker til Sneglehuset. Der er imponerende og så i 1949, fortæller en begejstret Ken Koustrup.

Op til påske åbner også en ny udstilling i Sneglehuset. Den fortæller historien om fiskeren Alfred, der bliver tvunget i land på grund af slidgigt i hoften. Han er i slutningen af 50'erne og går alligevel i gang med sit mesterværk. Først 25 år senere i en alder af 83 år er han færdig. Udstillingen er sat op med flot hjælp fra Christian og hans hold på Lokalhistorisk arkiv i Harboøre og ikke mindst to af Alfreds børnebørn i Thyborøn.

- Det har været rigtig spændende at få indblik i en speciel familiehistorie. Alfred satte aftryk på omgivelserne, mens han levede. Og børnebørnene Alfa og Gurli har gavmildt delt deres oplevelser med deres originale bedstefar. En mand som mod alle odds lykkes med en ide om at bygge et helt særlig sted i Thyborøn. Og tak for det, slutter Ken Koustrup, som har været nabo til Sneglehuset i 15 år. Sneglehuset åbner sæsonen med en lille reception lørdag den 13. april fra klokken 13 – 16. Ved receptionen vil Alfreds barnebarn, Gurli, åbne den nye jubilæumsudstilling.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce