Annonce
Lokalavisen Lemvig

Apotekeren i Lemvig: Jeg havde aldrig troet, at jeg skulle interessere mig for at udstille hunde

Familien Hjerl Carstensen har nu to sussex spaniels - her hygger Benedicte Hjerl Carstensen sig med Sasha og Felix. Foto: Johan Gadegaard
Benedicte Hjerl Carstensen har siden 2006 stået i spidsen for Lemvig Apotek, og hun driver desuden apotek på tre andre matrikler. På det seneste har familien kørt Europa rundt for at udstille den tre-årige sussex spaniel Sasha, der har vundet priser på stribe. Hun har to gange stillet op til Lemvig Byråd og er formand for den lokale konservative vælgerforening.

Lemvig: Efter en pause hen over jul er vi nu klar til at genoptage vores artikelserie om direktører på Lemvigegnen, og denne gang er valget faldet på apoteker Benedicte Hjerl Carstensen fra Lemvig.

Hun har siden 2006 stået i spidsen for Lemvig Apotek, og hun driver desuden apotek på tre andre matrikler i henholdsvis Ulfborg, Bøvling og Thyborøn.

Hun bruger som virksomhedsleder mange timer på jobbet, men på det seneste er der dukket en ny fritidsinteresse op hos familien Hjerl Carstensen, der også lægger beslag på ganske mange timer: Hundeudstillinger.

Annonce

- Jeg havde aldrig troet, at jeg skulle interessere mig for at udstille hunde. Men nu er det noget, vi bruger en hel del tid på, og det er ganske sjovt at være med til, siger Benedicte Hjerl Carstensen.

Hendes mand, Henrik Hjerl Carstensen, er med på turene, og det sker også tit, at en af de to sønner er med.

- Vi har både været i England, Tyskland, Ungarn og Kroatien med hende, og hun klarer sig utrolig godt i konkurrencerne. Den har vundet seks championater, og det er faktisk ret imponerende, siger Benedicte Hjerl Carstensen.

Den firbenede prisvinder er den tre-årige sussex spaniel Sasha, og den har i øvrigt sin egen Instagram-profil - oprettet af Benedicts og Henriks 15-årige søn Erik.

Ikke nogen let sag

Det var ikke nogen let sag at få fat på Sasha - en sussex spaniel er nemlig en forholdsvis sjælden race.

- Vi havde i forvejen en cocker spaniel, men vi kunne godt tænke os en lidt større spaniel. Her læste jeg mig frem til, at en sussex spaniel kunne være et oplagt valg for os. Jeg glemte bare lige at læse "det med småt" - her stod der, at det var en sjælden race, siger Benedicte Hjerl Carstensen.

Men hun gik energisk til opgaven og fik blandt andet kontakt med Spaniel Klubben i Danmark.

- Det endte med, at vi fik købt en hvalp i Hviderusland. Min kontakt med den danske spanielklub medførte, at vi udstillede vores nye hvalp på klubbens juleudstilling. Der havde været så meget snak om det vanskelige køb, så nu ville de gerne se den. Og så viste det sig, at den åbenbart tog sig rigtig godt ud og scorede en flot karakter. Det gav os lysten til at gå videre og udstille den i mere officielle konkurrencer, siger Benedicte Hjerl Carstensen.

Nu er det også meningen, at Sasha skal have et kuld hvalpe på et tidspunkt, og i øvrigt har familien Hjerl Carstensen fået endnu en sussex spaniel, Felix. Den er købt af samme opdrætter i Hviderusland, og den ankom til Lemvig lige før jul.

Annonce

Er en "suppe-jæger"

Benedicte Hjerl Carstensens interesse for hunde hænger sammen med hendes interesse for jagt. Hun har gået en del på jagt gennem årene, men det er ikke blevet til så meget på det seneste, hvor hundeudstillingerne har overtaget fritidens dagsorden.

- Min interesse for jagt går tilbage til barndommen, hvor jeg ofte var med min far på jagt. Jeg har da skudt en del gennem årene, men det er ikke selve det at skyde et stykke vildt, der fascinerer mig mest ved jagten. Jeg kan lide arbejdet med hundene, og så er jeg nok også lidt en "suppe-jæger" - jeg er lige så meget med på grund af det sociale element og dermed blandt andet den obligatoriske frokost, der ofte følger med, siger Benedicte Hjerl Carstensen.

Hun er opvokset på Randersegnen, hvor hendes forældre - Kirsten og Ulf Hjerl Carstensen - drev et større gods. I 1991 flyttede forældrene til Kabbel Hovedgaard i Nørlem. Her bor moderen stadig, mens Ulf Hjerl Carstensen døde i 2012.

Annonce

Kendte Lemvigegnen

- Jeg har aldrig selv boet på Kabbel Hovedgaard, men det var naturligt for mig at søge til Lemvig Apotek i 2003, da en stilling som souschef var ledig. Dels kender jeg selvfølgelig egnen via besøgene på Kabbel Hovedgaard, men jeg kender også egnen fra min barndom. Vi kom ofte på Hjerl Hede, da jeg var barn, og her kørte vi tit rundt i det vestjyske, siger Benedicte Hjerl Carstensen.

Benedicte Hjerl Carstensen

55-årige Benedicte Hjerl Carstensen har været indehaver af Lemvig Apotek siden 2006. Hun er gift med skibsfører Henrik Hjerl Carstensen. De bor i Lemvig og har sønnerne Peter (19 år) og Erik (15).

Hun er uddannet farmaceut fra Københavns Universitet. Kom i 2003 til Lemvig Apotek som souschef. Har også været souschef på et apotek i Hjørring.

Har i mange år gået på jagt, og har på det seneste deltaget i hundeudstillinger i Europa med familiens sussex spaniel Sasha.

Hun fattede tidligt interesse for at arbejde på et apotek.

- Jeg kan huske, at min søster havde en veninde, hvis mor arbejdede på et apotek. Det lød meget spændende, og jeg tænkte, at det nok var noget for mig. Så det var måske lidt tilfældigt, at jeg lige fik interesse for det fag, men jeg har f.eks. altid været glad for kemi, der udgør en stor del af uddannelsen som farmaceut, siger Benedicte Hjerl Carstensen.

Hun tog uddannelsen som farmaceut på Københavns Universitet, og hun skrev sit speciale - smertebehandling af børn - på et børnehospital i Paris.

Annonce

Vil gerne ekspedere

- Der var en hel del kommunikation i det speciale - jeg skulle jo tale med de franske børn, der var indlagt på hospitalet - og jeg er i det hele taget meget glad for den formidling, der ligger i at være farmaceut. Det er også derfor, at kunderne ofte ser mig bag skranken her på apoteket i Lemvig. Jeg vil meget gerne deltage i ekspeditionerne og rådgive kunderne. Jeg ønsker ikke at sidde inde på kontoret mere end højest nødvendigt, siger Benedicte Hjerl Carstensen.

Benedicte Hjerl Carstensen er uddannet farmaceut på Københavns Universitet, og hun kom til Lemvig Apotek som souschef i 2003 - tre år senere blev hun apoteker. Foto: Johan Gadegaard

I øvrigt har hun også en medarbejder til at holde styr på sin kalender. Så da undertegnede skulle lave en aftale med hende, foregik det via sekretæren.

- Jeg er ikke så god til at få registreret mine aftaler og holde styr på dem, og jeg har heller ikke behov for at vide, hvad jeg skal langt ude i fremtiden, siger Benedicte Hjerl Carstensen med et smil.

Hun blev kastet lidt hovedkulds ind i jobbet som apoteker.

Lemvig Apotek

Lemvig Apotek kan dateres tilbage til 1813. Det har ligget på den nuværende placering i Vasen siden midten af 1960'erne.

Foruden Lemvig Apotek er Benedicte Hjerl Carstensen også indehaver af apotekerne i Ulfborg og Bøvling og apotekerudsalget i Thyborøn.

Der er i alt 30 medarbejdere.

- Da jeg blev ansat som souschef i 2003, lå det jo nok i kortene, at jeg en dag skulle afløser Bjarne Simonsen som ejer af Lemvig Apotek. Men det kom lidt pludseligt i 2006, hvor jeg samtidig ventede Erik. Jeg fødte Erik om tirsdagen, og om fredagen fik jeg bevillingen som apoteker i Lemvig, siger Benedicte Hjerl Carstensen.

Efter tre måneders orlov med Erik var hun klar til at tiltræde stillingen.

Annonce

Se ideer ført ud i livet

- Jeg havde en klar ambition om at ville være leder, og det skyldes nok, at jeg godt kan lide at se tingene i helikopter-perspektiv. Jeg kan godt lide at udvikle og fremtidssikre Lemvig Apotek - den udvikling vil jeg gerne selv have indflydelse på. Jeg vil gerne se mine ideer ført ud i livet, siger Benedicte Hjerl Carstensen.

Efter nogle år var hun klar med en gennemgribende renovering af Lemvig Apotek, og der blev blandt andet indført robotter til at hente medicinen "ude på lageret".

- Der er sket meget på de snart 16 år, hvor jeg har været apoteker. Jeg har fire afdelinger, og alle fire steder er der sket renoveringer. Desuden er tre af stederne - ikke her i Lemvig - flyttet til nye adresser i de pågældende byer, siger Benedicte Hjerl Carstensen.

I øjeblikket er en af udfordringerne at skaffe arbejdskraft.

- Vi søger f.eks. en farmakonom-elev i øjeblikket, men de er desværre ikke så lette at finde. Det har vi tidligere haft problemer med. Vi håber, det kan lade sig gøre. Det er også svært at finde uddannede farmakonomer, og ved at uddanne vores egne håber vi, at nogle af dem har lyst til at blive efter endt uddannelse, siger Benedicte Hjerl Carstensen.

Annonce

Fik et flot valg

Hun har været politisk aktiv gennem en årrække for de konservative, og hun har to gange stillet op til Lemvig Byråd - uden dog at komme ind. Men ved det seneste valg i november havde hun - som partiet som helhed - et flot valg med 172 personlige stemmer.

- Det resultat er jeg stolt af, siger Benedicte Hjerl Carstensen, der endnu ikke har taget stilling til, om hun stiller op til byrådet for tredje gang.

Hun er formand for den lokale konservative vælgerforening, og hun betegner sig selv som én, der altid har været konservativ.

- Det konservative Folkeparti går ind for lov og orden og ordentlighed, og jeg synes også, at vi er et parti, der tager sig af de svageste i samfundet. Da jeg studerede i København, fik jeg øjnene op for, at der virkelig er nogen, der ikke kan hjælpe sig selv, siger Benedicte Hjerl Carstensen.

Hun havde travlt med det politiske arbejde op til kommunalvalget, men ellers føler hun ikke, at det er noget, der tager så meget tid.


Annonce
Lokalavisen Lemvig

Ekstra kræfter til frisørsalonen i Thyborøn

Annonce
Lokalavisen Lemvig

Bandfestival i Lemvig imponerer igen med nye, lokale bands på scenen

Annonce
Lokalavisen Lemvig

Velkommen i kartoffelland

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Lemvig

Ny "Top Gun"-film i Bio-Huset

Lokalavisen Lemvig

Færre dyr og udstillere til det genopståede Lemvig Marked og Dyrskue

Lokalavisen Lemvig

El-forretningen Buus har ansat ung, engageret lystfisker og vil satse endnu mere på lystfiskeri

Lokalavisen Lemvig

Christian er i gang med at skrive en bog: Hvem ved noget om badehotellet i Harboøre

Lokalavisen Lemvig

Hotelejers bedstefar blev smidt ud af tyske soldater

Lokalavisen Lemvig

Kunstnersamtale med Birgitte Støvring

Lokalavisen Lemvig

"Downton Abbey" er tilbage i Lemvigs biograf

Annonce