Annonce
Lokalavisen Lemvig

Bloddonorer er med til at redde liv

Denne uges foreningsportræt handler om Lemvig Bloddonorkorps, hvor Erik Højland Hansen fra Nørre Nissum er formand. Vi har stillet formanden fem spørgsmål om både foreningen og formandsrollen.
Annonce

Foreningen har det formål og den styrke at sikre tilstrækkelig adgang til frivillige, ubetalte bloddonorers indsats og derigennem skabe en sikker forsyning af blod til behandling af patienter i det danske sygehusvæsen.

Medlemmerne vil gerne være medlem af vores forening, fordi de føler og medvirker til at gøre en forskel og er med til at redde liv.

Den største udfordring for foreningen er, at med den centralisering der i dag er på sundhedsområdet, og hvor der bliver længere til sygehusene, at sikre, at vi lokalt har donorer nok.

Hvis foreningen skal være levedygtig i fremtiden, så skal vi have medlemmernes opbakning, og vi skal få unge mennesker til at give noget af deres tid og blive tappet for en halv liter blod cirka 1,4 gange om året i vores tappebus.

Skal jeg fortælle en historie eller om en episode, der kendetegner foreningen, så er det, at Lemvig Bloddonorkorps blev startet den 7. maj 1943 under navnet "Spejdernes og Væbnernes frivillige Bloddonorkorps i Lemvig", og at jeg kom ind i foreningen, efter at Harry Mæng, der repræsenterede FDF i Lemvig, opfordrede mig hertil. Desuden var min far også tidligere formand i foreningen.

Lemvig Bloddonorkorps

Lemvig Bloddonorkorps er stiftet i 1943.

Korpset har i dag cirka 450 medlemmer - i Danmark er der flere end 200.000 bloddonorer.

Bestyrelsen består af: Erik Højland Hansen, Mie Jensen, Britta Bang, Birthe Ørum og Villy Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Lemvig

Klumme: Golden Moments

Annonce