Annonce
Lokalavisen Lemvig

Det første år med en fælles handels- og turistforening: God økonomi og nye turist-hotspots på vej

På generalforsamlingen blev der uddelt uddannelseslegater a 20.000 kroner til fra venstre: André Langaa Høj, Jeppe Agerbo Josefsen og Jan Jeppesen. Der var ligeledes 20.000 kroner til Nicolai Dysted Nielsen, der ikke kunne være til stede. Foto: Allan Damgaard
Lemvig-Thyborøn Handel & Turisme kom ud af det første år med et solidt overskud, og foreningen har planer om i alt fem turist-hotspots rundt i kommunen. Samtidig er den tidligere ejendomsmægler Jesper Andersen hyret til at skaffe nye medlemmer.

Lemvig: Det er cirka et år siden, at tre foreninger valgte at slå sig sammen til Lemvig-Thyborøn Handel & Turisme.

Det var de to handelsforeninger i Lemvig og Thyborøn samt Lemvig-Thyborøn Turistforening, der valgte gå sammen - dels for at stå stærkere og dels i erkendelse af at handel og turisme hænger uløseligt sammen.

Forleden havde den nye forening sin første generalforsamling, hvor 40-50 medlemmer var mødt op i et lokalerne oven på Vestjysk Bank i Lemvig.

Annonce

- I begyndelsen brugte vi blandt andet en del tid på at finde frem til foreningens navn, og med hensyn til navnet er det vigtigt at slå fast, at vi er en forening for hele Lemvig Kommune, sagde formand Jesper Fruergaard i sin beretning.

Han kunne blandt andet oplyse, at der er flere af de såkaldte turist-hotspots på vej. Sidste år var der som noget nyt ét af dem på Lemvig Havn. Det var placeret i en hytte ved Isværket, og her kunne man f.eks. hente turistaviser samt brochurer om egnens attraktioner og udfoldelsesmuligheder.

- Det var en succes, og vi kan slå fast, at turisterne ikke kun søger digital information. De vil meget gerne også have det i fysisk form, og der var travlt med hele tiden at fylde op på hylderne, sagde Jesper Fruergaard.

Kommer langs kysten

Derfor kommer der nu fire nye turist-hotspots, så der i alt vil være fem i den kommende turistsæson. Det i Lemvig bevares, og de andre vil dukke op i Fjaltring, Harboøre, Vejlby og Thyborøn.

Foruden hotspots'ene har foreningen turistinformation på biblioteket i Lemvig, og så skal der findes et nyt sted til turist-info i Thyborøn, efter at Kystcentret nu er lukket og skal renoveres af den nye ejer, Sea War Museum.

Den nye forening har cirka 200 medlemmer. Der har været en lille nedgang på 15 i det samlede medlemstal som følge af fusionen.

- Vi har hyret den tidligere ejendomsmægler Jesper Andersen til at skaffe nye medlemmer, og der er allerede dukket nye medlemmer op, sagde Jesper Fruergaard.

Annonce

Styrket egenkapital

Lemvig-Thyborøn Handel & Turisme kom ud af det første år med en særdeles god økonomi. Det var revisor Henrik Bjerre fra Beierholm, der gennemgik tallene. 2021 endte med et overskud på 477.000 kroner, hvilket bragte egenkapitalen op på 1,1 millioner kroner.

Valg

Der var tre på valg til bestyrelsen i Lemvig-Thyborøn Handel & Turisme: Næstformand René Salskov samt Steen Jørgensen og Sheila Smed. René Salskov ønskede ikke genvalg, mens Steen Jørgensen og Sheila Smed stillede op igen.

Steen Jørgensen og Sheila Smed blev genvalgt, mens Jakob Vig - der er varehuschef i Kvickly i Lemvig - blev nyvalgt til bestyrelsen.

De øvrige medlemmer i bestyrelsen er: Formand Jesper Fruergaard, Casper Øgendahl, Karina Stefansen Skinnerup, Chris Olesen og Rasmus Porup. De to sidstnævnte er repræsentanter for Lemvig Kommune.

Der har været indtægter for 3,4 millioner kroner i løbet af året. Sådan i runde tal har der været både en million kroner i indtægter fra Lemvig Kommune og fra medlemskontingenter.

Lønudgifter har beløbet sig til cirka 800.000 kroner, hvilket var lavere end budgetteret, fordi man ikke har kørt med fuld bemanding hele året. Men det ligger fast, at der skal være tre ansatte på kontoret - nemlig en chef, en eventkoordinator og en eventkoordinatorelev.

Der forventes også et positivt resultat for indeværende år.

Annonce

Uddelte legater

På generalforsamlingen blev der også uddelt legater. Fra H. Schumanns Mindelegat var der 2500 kroner til både Tabita Rønn Damgaard Sørensen og Magnus Skafsgaard Hansen.

Otto Schumann overrakte 2500 kroner fra H. Schumanns Mindelegat til Tabita Sørensen, der er elev hos Lemvig-Thyborøn Handel & Turisme. Der var også 2500 kroner til Magnus Skafsgaard Hansen, der er elev hos Hos Søren. Han kunne ikke være til stede ved overrækkelsen. Mindelegatet gives til elever, der har gjort en særlig indsats. Foto: Allan Damgaard

Fra radio- og tv-forhandler Knud & Grethe Thomsens Uddannelseslegat blev der uddelt 80.000 kroner med 20.000 kroner til Jeppe Agerbo Josefsen, André Langaa Høj, Jan Jeppesen og Nicolai Dysted Nielsen.

Der var lidt debat under punktet "eventuelt". Her blev trafikforholdene i Havnegade i Lemvig blandt andet diskuteret. Det kan give anledning til farlige situationer, når forgængerne tror, at der er tale om fodgængerovergange.

Andre emner var parkeringspladser, el-ladestandere og cykelstier.

Annonce
Lokalavisen Lemvig

Kendt ejendomsmægler vender tilbage til Lemvig

Annonce
Lokalavisen Lemvig

Fra ATV til budcykel: Elever ankom i kreative køretøjer til gallafest

Annonce
Lokalavisen Lemvig

HF-elever rundede skoletid af med galla

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Lemvig

Søren Agger lavede Hole-in-one

Lokalavisen Lemvig

DcH Lemvig fik sin første danmarksmester i spor

Lokalavisen Lemvig

Store bededagskvæld på Kabbel

Lokalavisen Lemvig

Ny frisør må leve de første par måneder med tildækket facade

Lokalavisen Lemvig

Fire sogne udvider samarbejde og åbner fælles hjemmeside

Lokalavisen Lemvig

Forventer igen stor interesse for genbrugsmarked på havnen i Lemvig

Annonce