Annonce
Lokalavisen Lemvig

Det handler om nostalgi

Svend Rahbek med sin sjældne sportsvogn - en MG BGT V 8 fra 1976. Den er der kun produceret 2691 af, og det britiske bilmærke prodcerede dem kun til hjemmemarkedet. Svend Rahbek har derfor købt bilen i England og fået den lavet om til dansk højrekørsel. Foto: Allan Damgaard

Svend Rahbek var en af medstifterne af Lidenlund Veteranbilklub, der står bag lørdagens Lidenlund Løbet og veteranbiltræf på Torvet i Lemvig. I år er arrangementet udvidet takket være Lemvig Strand Camping. Svend Rahbek deltager med en sjælden MG-sportsvogn. For ham handler interessen for veteranbiler primært om nostalgi.

Annonce

Lemvig: Veteranbiler har nærmest en magisk tiltrækningskraft på de fleste.

De skinnende flotte veteranbiler kan virkelig trække folk til, hvis de holder opmarcheret et sted i bybilledet.

Det kan Lidenlund Veteranbilklub skrive under på. Den lokale klub for veteranbil-entusiaster er hvert år vært ved et veteranbiltræf på Torvet i Lemvig med et efterfølgende løb. Det finder i år sted lørdag den 16. juni.

- Ja, det er virkelig et tilløbsstykke. Det må vi sige. Der kommer mange hen for at kigge på bilerne, og der er mange, der gerne vil have en snak om dem, siger Svend Rahbek fra Lemvig.

Han var sammen med Ejnar Kragelund og Stephen Sommer med til at stifte Lidenlund Veteranbilklub i 2010. En klub, der siden har været ganske godt kørende og i dag tæller omkring 80 medlemmer fra primært Lemvig-området.

Svend Rahbek er ikke i tvivl om, hvorfor veteranbilerne er sådan et hit.

- Det hander om nostalgi og gode minder. Vi husker bilerne fra vores ungdom - de biler, der knytter sig gode minder til. Derfor flytter interessen sig også rent tidsmæssigt - i dag er det hovedsageligt biler fra 1960'erne og 1970'erne, der er størst fokus på i veteransammenhæng. Hvis vi går én generation tilbage, så interesserede den generation sig også for de biler, der tilhørte deres ungdom, siger Svend Rahbek.

Svend Rahbek er uddannet automekaniker, og han arbejdede i 14 år i autobranchen, inden han grundlagde Airtec på Hvedemarken i Lemvig. Airtec er i dag solgt videre til blandt andre sønnen Bo Rahbek, og Svend Rahbek er nu bestyrelsesformand for Airtec.

- Interessen for teknikken i de gamle biler spiller selvfølgelig også en rolle. Det er spændende at se, hvordan man konstruerede bilerne den gang, og jeg kan godt lide at vedligeholde de gamle biler. Men man ved fra undersøgelser, at det først og fremmest er det nostalgiske islæt, der får folk til at købe en veteranbil, siger Svend Rahbek.

Det første Lidenlund Løbet og veteranbiltræf fandt sted i 2007 i forbindelse med Lidenlund-dagene. Lidenlund Veteranbilklub har siden 2013 arrangeret både løb og træf på Torvet i Lemvig. Pressebillede
Annonce

Håber på 40 biler

Årets udgave af både Lidenlund Løbet og veteranbiltræffet på Torvet er større end normalt. Det skyldes en aktiv indsats fra Lemvig Strand Camping. Indehaverne af campingpladsen har blandt andet inviteret medlemmer af en veteranbilklub - som de samarbejdede med, da de drev campingpladsen i Tarm - til at komme til Lemvig. Her kan de overnatte på campingpladsen og deltage i veteranbil-aktiviteterne i Lemvig.

- Vi har endnu ikke det endelige overblik over antallet af deltagere, men jeg vil tro, at vi lander på omkring 40 veteranbiler. Så de vil fylde godt på Torvet. Normalt er der omkring 25 biler, siger Svend Rahbek.

Han købte sin første veteranbil for 15 år siden, og i dag har han tre af slagsen. Og muligvis snart en fjerde på vej. Der holder nemlig en 29 år gammel Mercedes i garagen, og den kan næste år overgå til veteranbilernes rækker.

Annonce

Sjælden sportsvogn

Han deltager i Lidenlund Løbet med sin MG, der er en BGT V 8 fra 1976. MG står for Morris Garages, og det britiske bilmærke er mest kendt for sine sportsvogne.

- Den blev kun solgt i England, og det er også her, jeg købte den og fik den lavet om til vores højrekørsel. Jeg kan godt huske MG-bilerne fra min ungdom. Den her er måske ikke ligefrem superkøn, men den er sjælden. Der er kun produceret 2691 af dem for nu at være helt præcis. Den kører rigtig godt, og med en V 8-motor med 137 hestekræfter kan den godt flytte sig, siger Svend Rahbek.

Veteranbilfolket begynder lørdagen med formiddagskaffe hos Hotel Tante, og kl. 10-12.30 holder den motoriserede nostalgi parkeret på Torvet. Herefter kører bilerne efter en tur igennem gågaden Vestergade i samlet flok - eller så godt som det nu lader sig gøre - til Remmerstrand, hvor frokosten indtages i det grønne. Dagen fortsætter med kaffe og mulighed for aftensmad på grillen hos Lemvig Strand Camping.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce