Annonce
Lokalavisen Lemvig

Direktør Peter Astrup bliver medejer af Klosterhedens Vildt

Peter Astrup er stoppet som byrådsmedlem i Struer Kommune for at kunne give Klosterhedens Vildt sin fulde opmærksomhed. Arkivfoto: Morten Stricker
Klosterhedens Vildts direktør Peter Astrup bliver medejer af firmaet. Han har købt 10 procent og vil på længere sigt gerne eje en større andel af Klosterhedens Vildt.

Møborg: I slutningen af 2020 blev Peter Astrup direktør for Klosterhedens Vildt, og nu bliver han også medejer af firmaet, der har til huse i avlsbygningerne på herregården Nørre Holmgaard i Møborg.

Tidligere var Klosterhedens Vildt ejet af Paseco ApS og William O. Berntsens Fond med 50 procent til hver. Nu har Peter Astrup købt 10 procent af firmaet, mens de to andre ejere nu hver ejer 45 procent.

- Jeg har glad for, at jeg har kunnet købe mig ind i firmaet, og på længere sigt vil jeg gerne eje en større andel af Klosterhedens Vildt, hvis det er muligt, siger Peter Astrup.

Annonce

Firmaets egenkapital er ved udvidelsen af ejerkredsen blevet reetableret, og det har medført, at der ikke længere er en negativ egenkapital.

Kogepladen

- Det giver en endnu større motivation for det daglige arbejde, når jeg selv ejer en andel af firmaet. Så har jeg selv hånden på kogepladen, som man populært kalder det. Samtidig er det også et signal om, at jeg tror på Klosterhedens Vildts fremtid, siger Peter Astrup.

Det giver en endnu større motivation for det daglige arbejde, når jeg selv ejer en andel af firmaet.

Peter Astrup, medejer af Klosterhedens Vildt

I sin egenskab af direktør var han også tidligere medlem af bestyrelsen for Klosterhedens Vildt. Det er han selvfølgelig stadig. De to øvrige bestyrelsesmedlemmer er nu direktøren for Paseco, Ole Abildgaard, og bestyrelsesformanden for William O. Berntsens Fond, Klavs von Lowzow.

Annonce

Handlekraftig bestyrelse

- Det betyder, at de tre ejere er repræsenteret i bestyrelsen, og det gør os meget handlekraftige. Når vi beslutter noget, kan vi føre det ud i livet med det samme, siger Peter Astrup.

Nu er det ikke fordi, at Peter Astrup ikke har brugt mange timer i Klosterhedens Vildt, siden han overtog den daglige ledelse for lidt over et år siden, men ved overgangen til 2022 fik han faktisk endnu flere timer til rådighed. Her stoppede han nemlig som byrådsmedlem i Struer Kommune.

Peter Astrup forventer, at indeværende regnskabsår ender i et nul, og at Klosterhedens Vildt herefter begynder at tjene penge. Arkivfoto: Morten Stricker

36-årige Peter Astrup - der bor i Struer - har siddet en enkelt periode i Struer Byråd for Venstre.

- Jeg var glad for det politiske arbejde, men jeg valgte at stoppe for give Klosterhedens Vildt min fulde opmærksomhed, siger Peter Astrup.

Annonce

Travl december

Det gjorde han i høj grad i en særdeles hektisk december, hvor der blev slagtet på livet løs hos Klosterhedens Vildt.

Den travle december - hvor en arbejdsdag sagtens kunne hedde kl. 05-19 - betyder, at Klosterhedens Vildt har gode chancer for at nå målsætningen om at slagte 2000 dyr i den jagtsæson, der slutter ved udgangen af januar.

Klosterhedens Vildt

Klosterhedens Vildt blev etableret i 2007. Består af slagteri, gårdbutik og webshop. Ligger i en avlsbygning til herregården Nørre Holmgaard i Møborg.

Ejes af Paseco ApS, William O. Berntsens Fond og Peter Astrup Holding.

Har tre faste medarbejdere fordelt på 2½ fuldtidsstilling. I højsæsonen er der yderligere fire medarbejdere i slagteriet.

Får indleveret vildt fra en stor del af Midt- og Nordjylland fra jægere, jagtkonsortier og godser. Forventer at slagte 2000 dyr - primært kronhjorte og dådyr - i den jagtsæson, der slutter ved udgangen af januar. Det vil være rekord. Får indleveret 40.000 fugle om året - hovedparten er fasaner.

Jægerne kan få deres dyr tilbage efter slagtning - eller de kan sælge kødet til Klosterhedens Vildt.

Klosterhedens Vildt sælger halvdelen af deres produkter til private og halvdelen til restauranter og supermarkeder. Leverer vildt til 40 procent af de danske Michelin-restauranter.

Da Peter Astrup tiltrådte som direktør, havde han allerede været ansat i to år i Klosterhedens Vildt. Her var han produktionsplanlægger og onlineansvarlig. Da han afløste Charlotte Reenberg på direktørposten, stoppede en tredje medarbejder i administrationen også, og dermed var der kun Peter Astrup tilbage af de tre medarbejdere på kontoret.

Mens antallet af administrative medarbejdere således er reduceret fra tre til én, så har Peter Astrup opgraderet medarbejderstaben på en anden front. Der er nu en fastansat slagter, der selvfølgelig i højsæsonen i efteråret - hvor vildtet primært skydes og bliver indleveret til Klosterhedens Vildt - har travlt med at slagte, men som på andre tidspunkter af året har tid til at udvikle forretningen i samarbejde med Peter Astrup.

Annonce

Nye produkter

- Vi skal arbejde målrettet med nye produkter, der først og fremmest skal gøre det lettere at spise vildt. Tidligere kunne man f.eks. købe tapas hos os, men så skulle kunderne selv skære kødet ud. Nu er det portionsanrettet, så det er nemmere at gå til, og rent faktisk var tapas det mest solgte produkt på vores hjemmeside i 2021, siger Peter Astrup.

Bæredygtighed er et nøgleord for Klosterhedens Vildt. Det betyder, at hele dyret gerne skal udnyttes, så der ikke smides noget væk - eller i hvert fald så lidt som muligt.

- Dyrenes hud bliver brugt til lædervarer, som vi i fremtiden kommer til at sælge fra en ny hjemmeside, siger Peter Astrup.

Lædervarerne sælges under mærket reDeer.

- Et andet, muligt forretningsområde er de ben, der bliver tilbage efter slagtningen og i øjeblikket ikke bliver brugt til noget. De kan måske bruges til at lave suppe af, siger Peter Astrup.

Han tilføjer, at Klosterhedens Vildt vil udvide det fysiske areal og dermed lægge beslag på en større del af Nørre Holmsgaards avlsbygninger.

Annonce

Skal give overskud

Indtil videre har der været røde tal på bundlinjen langt de fleste år i Klosterhedens Vildts 14-årige historie. Men det bliver der ifølge Peter Astrup ændret på.

- Jeg mener, at der er et uforløst potentiale i Klosterhedens Vildt. Det kan ikke passe, at vi ikke kan tjene penge. Vi skal kunne tjene penge på en forretning som vores. Vi har et unikt produkt med kød fra fritlevende vildt, siger Peter Astrup, der forventer, at det indeværende regnskabsår - der slutter ved udgangen af juni - vil ende med et rundt nul.

Derefter skulle der gerne være overskud.


Annonce
Lokalavisen Lemvig

Bio-Huset har solgt 40 procent færre billetter på grund af corona-nedlukning

Annonce
Lokalavisen Lemvig

Nørlems sognepræst fylder 60 år: Københavneren der faldt for det vestjyske

Annonce
Lokalavisen Lemvig

FLAG Vestjylland er igen klar til at støtte maritime projekter

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Lemvig

Mozarts Requiem er udsat til efteråret

Lokalavisen Lemvig

Bovbjerg Fyr genåbner med kunstudstilling

Lokalavisen Lemvig

Stærke kvinder, fodbold og gode historier

Lokalavisen Lemvig

Apotekeren i Lemvig: Jeg havde aldrig troet, at jeg skulle interessere mig for at udstille hunde

Lokalavisen Lemvig

Klassisk musik kombineret med lettere jazz

Lokalavisen Lemvig

Corona rammer populær revy: Bliver skubbet med et år

Lokalavisen Lemvig

Hør om årets bedste bøger på Lemvig Bibliotek

Lokalavisen Lemvig

Søfestival ændrer program efter afbud: Ud med Johnny, ind med Poul

Lokalavisen Lemvig

Dansk romantisk komedie blandt ugens film

Lokalavisen Lemvig

Nørre Nissum-pige blandt udstillerne på Museet for Religiøs Kunst: Dejligt at være tilbage

Annonce