Annonce
Lokalavisen Lemvig

Gruppernes forskellige tilbud

Mandegruppen har arbejdet med biavl på værkstedet i Bonnet. Arkivfoto
Programmet for grupperne under Kræftens Bekæmpelse rummer rigtig mange muligheder for deltagerne
Annonce

LOKALT: Da Lokalafdelingen oplever, at nogle kan have svært ved at komme hjemmefra, når man skal afsted alene eller ikke har kræfterne til det, har man fra august mulighed for at få besøg af Eva Bertelsen.

Eva har været i caféen i nogle år og bliver nu kontakten for sådanne besøg. Håbet er, at man efter hjemmebesøg kan føle så stor tryghed, at man kunne få lyst til at deltage i en af grupperne sammen med Eva eller alene. Der vil i nogle tilfælde blive tilbudt kørsel, hvis ikke man selv kan transportere sig. Det er et nyt tilbud, som man håber, at nogle kan få glæde af. Eva kan kontaktes på mobil 29935332.

Anne Lund vil også benytte lejligheden til at minde om, at man nu siden nytår i en forsøgsperiode kan tilbyde individuelle samtaler med en rådgiver fra Kræftens Bekæmpelse. Der skal bestilles tid på 70202663. Samtalerne afholdes i Bonnet den sidste torsdag i måneden.

- Vi har fået denne forsøgsperiode, fordi vi i bestyrelsen tror på, at der er behov for det – og særligt at man ikke nødvendigvis skal køre ud af kommunen for at få samtalerne. Har du behov for mere oplysning, inden du bestiller en tid, så kontakt gerne Anne.

- Nogle af vores brugere i caféen har spurgt til, om det ville være muligt at arrangere et besøg, så man kunne se Anker Fjord, da mange har set udsendelser i TV om stedet. Det er lykkedes os at få en aftale med Vera, som har været med helt siden opstarten af hospice. Hun kan fortælle om stedet og vise rundt, og så har hun også tilbudt, at vi kan slutte af med gløgg og æbleskiver. Et sådant tilbud er et godt eksempel på, at brugerne i cafeen, mande- og kvindegruppe kan komme med forslag, og så forsøger vi så vidt muligt at imødekomme dem, siger Anne Lund.

- Som udgangspunkt følger vi de programmer, der er for de tre grupper, men såfremt der kommer ønsker, når vi er i gang, kan vi i fællesskab med brugerne ændre – enten i dette halve års program – eller det kan komme med i programmet, når vi starter op i 2020, pointerer formanden.

Et godt eksempel på nyt forslag var til mandegruppens julefrokost i 2018, hvor en bruger foreslog biavl. Og det er nu ført ud i livet.

- Mændene har haft det sjovt med projektet, og vi glæder os til på Stafet for Livet at kunne sælge af deres produktion, siger Anne Lund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce