Annonce
Lokalavisen Lemvig

Gymnasielærer har skrevet julefortælling fra Lidenlund

Stinne Nordvig har skrevet Lemvigs nye julefortælling, mens Tobias Kynde Slot har tegnet illustrationerne. Stinne Nordvig er lærer på Lemvig Gymnasium og desuden tilknyttet forlaget Min Bedste Bog på freelancebasis. Foto: Johan Gadegaard
Stinne Nordvig - der til daglig er lærer på Lemvig Gymnasium - har skrevet en julefortælling fra Lemvig, hvor børnene kan gå på opdagelse i deres egen by efter nissespor.
Annonce

Lemvig/Thyborøn: - Jeg syntes, det lød spændende, så jeg var straks med på ideen, da Mai Lindgaard kontaktede mig for at høre, om jeg ville skrive en lokal julefortælling, siger Stinne Lykke Valentin Nordvig.

Hun er til daglig lærer på Lemvig Gymnasium, hvor hun underviser i dansk, religion og kulturforståelse.

Samtidig er hun også på freelance-basis tilknyttet forlaget Min Bedste Bog, der er "skræddersyede" bøger, hvor man selv kan bestemme navnene på hovedpersonerne. På den måde kan det være navnene på f.eks. ens børn eller børnebørn, der spiller hovedrollerne i bøgerne.

Handels- og eventchef Mai Lindgaard havde hørt, at Stinne Nordvig skrev børnebøger, og derfor var hun et oplagt bud på at være forfatter til "Stjernestøv og nissespor i Lemvig - en  hemmelig julefortælling".

Annonce

Tilknyttet et forlag

- Jeg har nærmest altid haft gang i diverse skriverier. I studietiden hjalp jeg nogle af mine medstuderende med at skrive deres specialer, hvis de var kørt lidt fast, og jeg har skrevet mange lejlighedssange gennem årene. Det seneste to år har jeg været tilknyttet forlaget Min Bedste Bog - enten med idé-udvikling eller med at skrive manuskripter, siger Stinne Nordvig.

Desuden har hun også lavet sin egne bøger til sønnen Hector på syv år.

Det er otte år siden, hun blev lærer på Lemvig Gymnasium. Hun bor i dag i Lemvig og kender efterhånden en hel del til byen.

Lemvigs julefortælling

Lemvigs nye julefortælling hedder "Stjernestøv og nissespor i Lemvig - en hemmelig julefortælling".

Den udkommer fredag den 27. november i forbindelse med et arrangement i Lemvig Kirke, hvor bogens forfatter, Stinne Nordvig, læser højt fra bogen. Det er kl. 16.30. Her kan man også få julefortællingen - der er gratis - udleveret.

Herefter kan julefortællingen hentes følgende steder: Lemvig: Bjarnes Fisk, Ønskebørn og P.P. Madsen. Thyborøn: Mr. LP.

Tobias Kynde Slot har tegnet bogens illustrationer.

Den trykkes i 1000 eksemplarer hos Grafisk Tryk i Lemvig og udgives af Event & Handel i Lemvig Kommune.

Den 40 sider lange bog er forsynet med diverse opgaver, der kan løses i ugerne op til jul. Der er mulighed for at vinde præmier.

- Jeg kunne godt lide ideen med, at bogen tager udgangspunkt i Lemvig, og at en del af handlingen også foregår i Thyborøn. Det er Lemvig Handel, der har bestilt bogen, og der var selvfølgelig nogle elementer, der skulle med i bogen. Det handler jo blandt andet om at få folk til at handle i byen, så vi undgår butiksdød. Men ellers har jeg fået frie hænder til at skrive historien om nisserne, siger Stinne Nordvig.

Samtidig var det også en præmis, at nisserne i bogen ikke skulle møde alt for megen modstand undervejs.

Sådan ser forsiden ud på Lemvigs nye julefortælling. Den er - som bogens øvrige illustrationer - tegnet af 19-årige Tobias Kynde Slot fra Lemvig. Pressebillede

- Det er en positiv og hyggelig historie - det trænger vi til i denne coronatid, siger Stinne Nordvig.

Annonce

Nisser med julemagi

Hun synes, det er fint, at det er nisser og ikke julemanden, der er historiens omdrejningspunkt.

- Nisser er en gammel tradition i Danmark. De er tilknyttet julen og er menneskenes små hjælpere, og ind imellem kan de også drille. Der er noget julemagi over dem, og så er det jo fint, at de lokale nisser lader sig se af børnene i år, siger Stinne Nordvig.


Børnene skal gå på opdagelse i deres egen by, og på den måde bliver børnene knyttet tættere til deres by.

Stinne Nordvig, forfatter til Lemvigs nye julefortælling


Den 40 sider lange bog indeholder fem kapitler, og der er knyttet opgaver til hver kapitel. Opgaverne kan løses i ugerne op til jul, således at hver uge har sine egne opgaver, der først kan løses i den pågældende uge.

- Børnene skal gå på opdagelse i deres egen by, og på den måde bliver børnene knyttet tættere til deres by. Det skulle gerne give dem nogle hyggelige juleminder, og hvem ved, måske kan det være medvirkende til, at de en dag - efter endt uddannelse - får lyst til at bosætte sig i Lemvig igen, siger Stinne Nordvig.

Annonce

Oplagt til højtlæsning

Hun forestiller sig, at julefortællingens målgruppe er de 4-11-årige.

- Den er blandt andet oplagt til højtlæsning, siger Stinne Nordvig.

Kort fortalt går handlingen ud på, at nisserne vågner ude i Klosterheden og tager ind til Lemvig for at give børnene lidt ekstra julestemning og magi, og her får de hjælp af alle by-nisserne, der befinder sig rundt i butikker og institutioner som f.eks. musikskolen, museet og biblioteket.

Nisserne tager også en tur til Thyborøn for at få deres årlige julebad.

Handelschefens idé

Det er Mai Lindgaard - der er handels- og eventchef i Lemvig Kommune - der har fået ideen til Lemvigs nye julefortælling.

Hun ønskede at få udgivet en børnebog med lokal genkendelighed, der samtidig kunne danne basis for corona-venlige aktiviteter for familien med tilknytning til handelslivet i Lemvig og Thyborøn - altså med opgaver der kan løses i mindre grupper.

Det er tanken, at julefortællingen skal fortsætte med nye historier næste år.

- Vi håber, at vores julefortælling bliver godt modtaget, og i så fald vil det være oplagt at skrive nye historier næste år, siger Stinne Nordvig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce