Annonce
Lokalavisen Lemvig

Kvickly i Lemvig bygger om i stor stil

Håndværkere og kunder færdes side om side i den gennemgribende renovering af Kvickly - her er den nye frugt- og grøntafdeling ved at tage form. Foto: Morten Stricker
Kvickly i Lemvig er i fuld gang med en omfattende renovering, der giver de fleste varegrupper nye placeringer. Torsdag den 8. oktober indvies den nyrenoverede butik.
Annonce

Lemvig: "Undskyld vi roder", har der i et stykke tid stået på et skilt, når man kommer ind i Kvickly i Lemvig.

Ja tak, det må du nok sige. Det roder virkelig i øjeblikket i varehuset i Konsul Andersensgade.

Kvickly er i gang med en ganske omfattende renovering, der ender med en topmoderne butik, når støvet har lagt sig, og dørene torsdag 8. oktober bliver slået op til en forandret dagligvarebutik.

- Det her er nok også den værste uge. Det er kaotisk mange steder i butikken lige i øjeblikket, siger varehuschef Johan Drejer, da han torsdag i sidste uge viste den lokale ugeavis rundt i byggerodet.

Kunderne vil se forandringen lige med det samme, de træder ind i den nyrenoverede butik. De vil nemlig som det første komme ind i en nedkølet frugt- og grøntafdeling - en afdeling, der er afskærmet med glas, så den ikke påvirkes af temperaturen fra det øvrige varehus.

- Det vil betyde en bedre kvalitet i vores frugt- og grøntafdeling, siger Johan Drejer.

Der bliver så småt fyldt op på de nye hylder i frugt og grønt, mens avisen er på besøg, og samtidig arbejder elektrikerne ikke langt derfra for at få styr på de elektriske installationer.

Så kunderne må sno sig for at komme ind til varerne. Der skal både tages højde for vogne med varer, ledninger på gulvet, ministilladser til håndværkere og andre forhindringer på vejen rundt i butikken. Når disse linjer læses, vil der formentlig herske ro og orden i frugt og grønt.

- Generelt tager vores kunder det meget pænt, men det kan selvfølgelig ikke undgås, at sådan en omfattende renovering er til gene for dem, siger Johan Drejer.

Annonce

Et kunststykke

Det siger nærmest sig selv, at det er et kunststykke at renovere en hel butik, mens den samtidig skal holde åbent.

- Vi har jo i forvejen for lidt plads til vores varer, og pladsen bliver dermed endnu mere begrænset, når vi samtidig skal renovere. Vi har skåret ned i vores varegrupper her under renoveringen, men vi har forsøgt at gøre det, så vi skuffer vores kunder mindst muligt, siger Johan Drejer.

Varehuschef Johan Drejer glæder sig til at byde kunderne velkommen i den nyrenoverede forretning. Foto: Morten Stricker

Kvickly i Lemvig fik senest en gennemgribende renovering i 2007/08 med indvielse i februar 2008.

- Nu er tiden inde til en omfattende renovering igen. Sidste år fik vi opgraderet vores bager- og kioskafdeling og udvidet i delikatesseafdelingen, og nu er turen kommet til resten af butikken, siger Johan Drejer.

De to ovennævnte afdelinger er sammen med slagterafdelingen de eneste, der undslipper forandringens vinde.

Annonce

Nye placeringer

- Stort alle vores varegrupper får nye placeringer, men vi vil stadig have de samme varegrupper som før renoveringen, siger Johan Drejer.

Butiksarealet er på 1800 kvadratmeget, og det er ifølge Johan Drejer lige i underkanten af det ønskede.

- Det ville være optimalt, hvis vi havde 300 kvadratmeter mere, men det kan ikke lade sig gøre at udvide arealet, så vi nøjes med det, vi har. Det kan vi også fint skabe en god og effektiv butik med, siger Johan Drejer, der har været varehuschef siden juni 2018.

Kvickly Lemvig

Kvickly Lemvig har 100-110 medarbejdere.

Butiksarealet vil også efter renoveringen være på 1800 kvadratmeter. Varegrupperne vil være de samme.

Der vil fortsat være fire kasser og en scan selv-kasse. 10-12 procent af omsætningen kommer via scan selv.

Den nyrenoverede butik indvies torsdag den 8. oktober.

Han kan konstatere, at omsætningen er stigende, efter Kvickly Lemvig for nogle år siden oplevede et fald.

- Omsætningen stiger stille og roligt med to-tre procent om året, og den udvikling vil en nyrenoveret butik formentlig styrke, forudser Johan Drejer.

Han er glad for medarbejdernes indsats under renoveringen.

Annonce

Højt humør

- De holder humøret højt, og de yder en kæmpe arbejdsindsats. Der er flere gange, hvor vi har arbejdet til midnat, så der kunne være klar til håndværkerne næste dag, siger Johan Drejer, der nærmest har måttet beordrer medarbejderne til at gå hjem og holde fri, så de også fik lejlighed til at slappe lidt af undervejs.


De holder humøret højt, og de yder en kæmpe arbejdsindsats. Der er flere gange, hvor vi har arbejdet til midnat, så der kunne være klar til håndværkerne næste dag.

Johan Drejer, varehuschef - om personalets indsats


- De giver et godt sammenhold hos personalet at være fælles om sådan et stort projekt, siger varehuschefen, der også selv har meget lange arbejdsdage.

- Vi har f.eks. haft nogle tirsdage, hvor vi virkelig har givet den en skalle. Det er vores mindste dag rent omsætningsmæssigt, og på den måde generer vi færrest mulige kunder. Samtidig har medarbejderne flyttet rundt på varer til ud på de sene timer, siger Johan Drejer.

Det er lokale håndværkere, der udfører renoveringen - Ivan Berthelsen står for murerarbejdet, Lemvig Byg ved Mads Piil for tømrerarbejdet og Buus for el-arbejdet.

- Selve byggeriet styres fra Coops hovedkontor, men det har været vigtigt for mig, at det er lokale håndværkere, der udfører arbejdet, siger Johan Drejer, der er glad for håndværkernes store fleksibilitet - f.eks. med hensyn til at arbejde aften og nat.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Lemvig

Klumme: Golden Moments

Annonce