Annonce
Lokalavisen Lemvig

Legeplads indvies til Owen Awten

Event- og handelschef Mai Lindgaard og Casper Øgendahl ses her på den nye fiske-legeplads på havnen i Thyborøn. Foto: A.P. Christensen
Foran Pølseboden og Fiskehallen i Thyborøn er der nu etableret en helt speciel fiske-legeplads, der skal indvies til årets første Owen Awten
Annonce

THYBORØN: Det bliver lidt sjovere at være barn og gæst i Thyborøn i år, for mens forældrene måske gerne vil sidde lidt længere på enten Pølseboden eller Fiskehallen, så kan familiens yngste muntre sig på en ny legeplads, der officielt bliver åbnet onsdag aften, når der er Owen Awten i byen med forlænget åbningstid frem til kl. 22 - og flere underholdende indslag.

- Jeg synes, at både havnen og Lemvig Kommune fortjener ros for den flotte legeplads. Den er placeret meget centralt på havnen - lige ved de to spisesteder - og legepladsen er samtidig hegnet ind, så børnene ikke kommer i nærheden af trafikken. Endelig er det sjovt, at legeredskaberne er inspireret af havnemiljøet med fiskenet, et udkigstårn og små figurer, der ligner fisk. Redskaberne er lavet af træ og står på blød asfalt, så risikoen for at slå sig er minimal, mener Casper Øgendahl fra Thyborøn Handel.

Det er Thyborøn Havn, der har betalt for indretningen af selve pladsen til legeredskaberne, mens Lemvig Kommune har sørget for, at redskaberne er købt ind og monteret.

Indvielsen af legepladsen sker onsdag eftermiddag kl. 16 - og her er der gratis is til alle fra Pølseboden, mens Fiskehallen giver gratis fiskefrikadeller på rugbrød samt en øl eller en vand fra kl. 16 til kl. 17.30 West for Wrist står for underholdningen til denne lejlighed.

Der er besøg af flotte veteranbiler til onsdagens arrangement i Thyborøn. Arkivfoto
Annonce

Nu starter sæsonen

Det er en fast tradition, at man holder Owen Awten i Thyborøn dagen før Kr. Himmelfartsdag - og det er samtidig en markering af, at sæsonen nu for alvor går i gang.

- Vi har åbent i butikkerne alle helligdage i foråret - og altså også på torsdag fra kl. 11 til kl. 15. Vi starter så med søndagsåbent den næstsidste søndag i juni, og det fortsætter hele sommeren frem til og med den første søndag i august, oplyser Casper Øgendahl.

Til onsdagens Owen Awten giver alle medvirkende butikker 20 procent rabat på varerne, og Bredgade spærres af for at give plads til Paw Patrol, der er en park af en oppustelig forhindringsbane.

- Vi får besøg af Lemvig Veteranbilklub, der stopper op ved Hilda Trikotage kl. 17.30 - og en time senere ruller de flotte biler ind på det afspærrede område ved Bredgade, hvor man både kan se bilerne og få en snak med ejerne, fortæller Casper Øgendahl.

Han nævner i samme åndedrag, at den nye skaterbane på det gamle atletikstadion på Vesterhavsgade nu for alvor er taget i brug - og her kommer mange gæster også udefra.

- Vi glæder os til Owen Awten, som altid er en dag med god tid til en snak med venner og bekendte, mens man handler ind, siger Casper Øgendahl.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce