Annonce
Lokalavisen Lemvig

Messen er til inspiration og dialog

Svend Aage Mortensen ved to af de køretøjer, som han har med på Forårsmessen: En gear-knallert og en kabinescooter. Foto: Allan Damgaard
Lemvig Motorservice er blandt udstillerne på Forårsmessen. For indehaver Svend Aage Mortensen er det en god måde at komme i kontakt med potentielle kunder på. Han har blandt andet kabinescootere med - dem oplever han et stigende salg af.

Lemvig: Lemvig Motorservice var med, da Forårsmessen fandt sted hos den daværende Lemvig Maskinforretning (i dag Anker Bjerre) på Heldumvej, og firmaet på Vinkelvej i Lemvig er stadig blandt udstillere, når messen nu finder sted på Rednings-Ringen.

- Det passer mig fint at være med på Forårsmessen. Det er hverken for bøvlet eller for dyrt at deltage. Det er dét, jeg deltager i hen over året, og så holder jeg ellers åbent hus en gang imellem, siger indehaveren af Lemvig Motorservice, Svend Aage Mortensen.

Forårsmessen betegnes som en salgsmesse, hvor udstillerne har gode muligheder for at sælge noget. For Svend Aage Mortensen handler det mest om at komme i kontakt med potentielle kunder.

Annonce

- Hvis folk køber en scooter, el-crosser eller en kabinescooter hos mig på messen, så er det fordi, at de har bestemt sig for et køb, inden de tog hjemmefra. Vores varer har trods alt en pris, der i hvert fald for de fleste ligger over grænsen for et impulskøb, siger Svend Aage Mortensen.

- Til gengæld kan vi få en god snak med dem, der overvejer at købe et af vores produkter. Så kan de gå hjem og tænke over det og læse mere i enten en brochure eller på nettet. For os er messen mest til at give inspiration og komme i kontakt med folk, siger Svend Aage Mortensen.

Han har haft Lemvig Motorservice siden 1989-90, og 68-årige Svend Aage Mortensen har ingen planer om at gå på pension, selv om han egentlig har alderen til det.

- Jeg kan godt lide mit arbejde, så derfor fortsætter jeg. Hvis det ikke var tilfældet, så var jeg altså også stoppet, siger Svend Aage Mortensen og smiler.

Gashåndtaget i bund

Han har således haft sin forretning i over 30 år, og nogle år har gashåndtaget været mere i bund end andre år. Men som han siger, så er det generelt gået meget godt trods diverse op- og nedture.

Han har én medarbejder til at hjælpe sig med reparationerne - vedkommende har været ansat i 21 år.

Salget har ændret sig i løbet af de mange år. I begyndelsen var det scootere til primært unge, der blev solgt meget af.

Svend Aage Mortensen har haft Lemvig Motorservice i 32 år, men selv om han er blevet 68 år, har han ingen planer om at gå på pension foreløbig. Foto: Allan Damgaard

- I 1990'erne og i begyndelsen af 00'erne solgte vi mange scootere. I de gode år kunne jeg godt sælge 50-70 scootere årligt til primært unge mennesker. Men så gik salget delvis i stå, og det var helt slemt omkring finanskrisen. Det har været sløjt i en årrække, men de seneste år er det dog gået en anelse frem, siger Svend Aage Mortensen.

Til gengæld er der medvind på et andet område - el-crossere og kabinescootere til primært ældre.

Annonce

Her stiger salget

- Her har vi oplevet et stigende salg de seneste år, og hos f.eks. kabinescootere er der et stort udvalg. Det er virkelig noget, der giver frihed og livskvalitet hos brugerne, siger Svend Aage Mortensen.

Kabinescooterne kan være til både én og to personer, og de hurtigste - der kræver kørekort - kan skyde en fart af 45 km/t. De kører på el, hvor rækkevidden afhænger af både batteritype og temperatur - jo varmere, jo længere kan en opladning holde.

Og apropos det med udbredelsen af el-drevne køretøjer. Det er vundet meget frem de seneste år.

Annonce

Skal følge med

- I dag arbejder vi meget mere med strøm, end da jeg åbnede min forretning, og det har været nødvendigt at være på kurser for at kunne følge med udviklingen, siger Svend Aage Mortensen.

Én ting har dog ikke ændret sig gennem årene: Svend Aage Mortensens samler-gen. Hvis man mangler en reservedel - Svend Aage Mortensen reparerer også motorcykler - så er der en realistisk chance for, at Lemvig Motorservice ligger inde med den.

- Vi kan også lave vores egne kabler. F.eks. havde vi forleden en Puch Maxi, der var sat sammen af både noget nyt og noget gammelt, og her måtte vi selv lave et kabel, siger Svend Aage Mortensen.

Lemvig Motorservice har primært sine kunder i Lemvig Kommune med Thyholm og Thorsminde som grænserne mod nord og syd.


Annonce
Lokalavisen Lemvig

Kendt ejendomsmægler vender tilbage til Lemvig

Annonce
Lokalavisen Lemvig

Fra ATV til budcykel: Elever ankom i kreative køretøjer til gallafest

Annonce
Lokalavisen Lemvig

HF-elever rundede skoletid af med galla

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Lemvig

Søren Agger lavede Hole-in-one

Lokalavisen Lemvig

DcH Lemvig fik sin første danmarksmester i spor

Lokalavisen Lemvig

Store bededagskvæld på Kabbel

Lokalavisen Lemvig

Ny frisør må leve de første par måneder med tildækket facade

Lokalavisen Lemvig

Fire sogne udvider samarbejde og åbner fælles hjemmeside

Lokalavisen Lemvig

Forventer igen stor interesse for genbrugsmarked på havnen i Lemvig

Annonce