Annonce
Lokalavisen Lemvig

Mor og datter vil omdanne det gamle Diskotek Kaptajnen i Lemvig til bageri og eventsted

Liselotte Josefsen og Rebekka Brokman - mor og datter - går i gang med at omdanne det gamle diskotek på 1. sal til bageri og eventsted. Blandt andet skal de afblændede vinduer genetableres. Foto: Allan Damgaard
Liselotte Josefsen og Rebekka Brokman - mor og datter - vil omdanne det gamle Diskotek Kaptajnen i Lemvig til et kombineret bageri og eventsted. De går nu i gang med den omfattende renovering. Deres nye sted skal bidrage til at øge aktivitetsniveauet i Lemvig.

Lemvig: Liselotte Josefsen og Rebekka Brokman - mor og datter - er ikke bange for at tage fat. Og det er nok meget godt, når man får en lille rundvisning i det forhenværende Diskotek Kaptajnen i Lemvig og hører om de omfattende planer, som Liselotte Josefsen og Rebekka Brokman har.

Der venter nemlig et stort stykke arbejde forude, inden de har realiseret deres planer med at skabe et nyt eventsted og bageri på havnen i Lemvig.

Men det er nu ikke noget, der virker til at skræmme dem. Måske nærmere tværtimod.

Annonce

- Jeg får nærmest mere energi af at tænke på det arbejde, der venter forude. Jeg glæder mig til at komme i gang. Det bliver en spændende proces, og vi kommer til at lave en hel del af arbejdet selv, siger Liselotte Josefsen.

Hun har sammen med sin mand, Poul Knudsen, købt bygningen, hvor det tidligere Diskotek Kaptajnen lå på 1. sal. Diskoteket har siden haft andre navne - Klub Glas og for en kort bemærkning 1'st Floor - men mange lemvigere huske nok bedst navnet Kaptajnen, som diskoteket hed gennem mange år.

Flere lejemål

Bygningen tæller en række lejemål. Der er Jowys Burger Joint i Havnegade, og i delen op ad Strandgade finder med værtshuset Gl. Havn og to lejligheder.

- Lejemålene forbliver uændrede. Vi har købt bygningen, fordi vi kunne se muligheder med det gamle diskotek, der har været lukket i flere år, siger Liselotte Josefsen.

Vi har købt bygningen, fordi vi kunne se muligheder med det gamle diskotek, der har været lukket i flere år.

Liselotte Josefsen, Lemvig

Rebekka Brokman, der bor i Bovbjerg, har sit eget madfirma, hvor hun blandt andet holder surdejskurser. Hun har sin egen blog, og hun har 6800 følgere på Instagram. Hun holder en pause fra lærerstudiet for at satse 100 procent på sit madfirma.

Annonce

Indrettes med køkken

- Vores nye sted bliver indrettet med et køkken, så jeg kan bage og lave mad på stedet, siger Rebekka Brokman.

De er ikke helt på plads med navnet endnu, men under alle omstændigheder vil Brokman indgå i navnet i relation til Rebekka Brokmans madfirma. Hendes hjemmeside hedder slet og ret Brokmans.dk.

- Det kan være, at vores sted blot skal hedde Brokmans, men det kan også være, at vi kobler et "event og bageri" på, siger Rebekka Brokman.

Liselotte Josefsen har arbejdet i både butik og i bofællesskabet Bakkebo i Lemvig.

- Der skulle ske noget nyt i mit arbejdsliv, og det er også baggrunden for købet af denne bygning, siger Liselotte Josefsen.

De forestiller sig, at der skal være aktiviteter på stedet, når der i forvejen er større arrangementer i byen.

Annonce

Mange muligheder

- Det kan være til de store events i byen som f.eks. Krabbefestival. Så vil vi også deltage med aktiviteter. Så kan man f.eks. købe Rebekkas nybagte boller og en kop kaffe. Eller vi laver et arrangement med cocktails eller måske gin-smagning. Det kan også være en fredagsbar, siger Liselotte Josefsen.

- Man vil også kunne leje stedet til et lukket arrangement, hvor vi så f.eks. kan bidrage med det, der skal indtages, siger Rebekka Brokman.

- Der sker mange spændende ting i Lemvig, og vi vil gerne bidrage til at øge aktivitetsniveauet endnu mere. Jo mere, der sker i byen, jo bedre, siger Liselotte Josefsen.

Dette interview med de to initiativtagere finder sted i det gamle diskotekslokale, hvor det f.eks. er sparsomt med lys. Alle vinduer er i øjeblikket blændet af. Og trappen op til lokalet henligger også i delvist mørke.

Annonce

Udsigt over havnen

- I dag er det lidt svært at forestille sig, hvordan det kommer til at se ud efter den omfattende renovering. Men f.eks. skal vinduerne på 1. sal genetableres - også gerne større end før - så man kan nyde udsigten over Lemvig Havn. Desuden skal der også en masse naturligt lys ind i trappeopgangen. Det bliver som forvandlet, siger Liselotte Josefsen.

Når disse linjer læses, er de formentlig begyndt på de indledende manøvre med f.eks. at fjerne alt det gamle inventar.

- Det er svært at lægge os fast på en tidsplan, men vi forventer at være færdig med renoveringen i slutningen af året - måske i begyndelsen af næste år, siger Liselotte Josefsen.

Annonce
Lokalavisen Lemvig

Kendt ejendomsmægler vender tilbage til Lemvig

Annonce
Lokalavisen Lemvig

Fra ATV til budcykel: Elever ankom i kreative køretøjer til gallafest

Annonce
Lokalavisen Lemvig

HF-elever rundede skoletid af med galla

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Lemvig

Søren Agger lavede Hole-in-one

Lokalavisen Lemvig

DcH Lemvig fik sin første danmarksmester i spor

Lokalavisen Lemvig

Store bededagskvæld på Kabbel

Lokalavisen Lemvig

Ny frisør må leve de første par måneder med tildækket facade

Lokalavisen Lemvig

Fire sogne udvider samarbejde og åbner fælles hjemmeside

Lokalavisen Lemvig

Forventer igen stor interesse for genbrugsmarked på havnen i Lemvig

Annonce