Annonce
Lokalavisen Lemvig

Nu sælger LMC Biler også Peugeot: Det handler om at være med på vognen

Erik Johansen har været indehaver af LMC Biler siden 1992, og nu sælges der både Opel og Peugeot fra de udvidede faciliteter på Heldumvej i Lemvig. Foto: Allan Damgaard
LMC Biler blev i slutningen af 2020 forhandler af Peugeot, og nu har bilforhandleren på Heldumvej færdigbygget et udstillingslokale til de franske modeller. Der er åbent hus søndag 6. juni.

Lemvig: - Hvis jeg fortsat vil være med på vognen, så handler det om at udvide forretningen og ikke kun være forhandler af ét bilmærke. Det var baggrunden for, at vi i slutningen af 2020 blev forhandler af Peugeot, siger Erik Johansen, der siden 1992 har været indehaver af LMC Biler i Lemvig.

De franske bilmodeller er rykket ind i et 350 kvadratmeter stort, spritnyt lokale, og samtidig er flisebelægningen uden for blevet udvidet betragteligt.

Dermed er LMC Biler - der i alle årene har solgt Opel - klar til at slå dørene op for alle interesserede, der gerne vil se på biler og lokaliteter. Der er åbent hus søndag 6. juni om eftermiddagen, hvor der også bliver budt på forfriskninger. Fiskehallen i Thyborøn serverer paella, og der vil også være noget at skylle ned med, som Erik Johansen udtrykker det.

Annonce

Hvem er Erik?

Vi skal måske her indledningsvis fortælle, at mange slet ikke kender Erik Johansen ved det navn. Han bliver nemlig kaldt Knudsen af temmelig mange. Han stammer fra Harboøre - og bor i dag i Thyborøn - og på de kanter er øgenavne jo nærmere reglen end undtagelsen. Erik Johansens far blev kaldt Store Knud, og det udløste øgenavnet Knudsen til sønnen.

I disse spalter bliver det dog Erik Johansen, og han erkender blankt, at han for år tilbage aldrig havde troet, at han en dag skulle komme til at sælge Peugeot.

- Jeg har altid været Opel-mand, og det har altid været et godt mærke for os. Men Opel Tyskland havde det svært økonomisk, og det var meget godt, at Opel i 2017 blev overtaget af Groupe PSA, der blandt andet producerer Peugeot og Citroën. Det satte skub i udviklingen af nye Opel-modeller, og i den forbindelse er det en stor fordel, at der kan bruges nogle af de samme grundelementer fra mærke til mærke, siger Erik Johansen.

Han kunne godt have valgt at køre videre udelukkende med Opel.

- Det er alene min beslutning at tage Peugeot ind - det er ikke noget, der er kommet ovenfra. Men der er ingen tvivl om, at hvis jeg ikke havde gjort det, så ville jeg få det svært på den lidt længere bane. Der er ikke forretning nok i kun at have ét mærke, og jeg vil gerne blive ved med at sælge nye biler i mange år endnu. Det er jo det, jeg kan lide, siger 55-årige Erik Johansen.

Annonce

Et stærkt mærke

Det er ikke tilfældigt, at han valgte netop Peugeot som mærke nummer to.

- Det har - i hvert fald tidligere - været et stærkt mærke i vores område, og det er et af de bedst sælgende bilmærker i Danmark. Så har de også nogle gode og smarte biler, der er med på alt det nye, siger Erik Johansen.


Der er ikke forretning nok i kun at have ét mærke, og jeg vil gerne blive ved med at sælge nye biler i mange år endnu.

Erik Johansen, indehaver af LMC Biler i Lemvig


I begyndelsen af året fusionerede Groupe PSA i øvrigt med Fiat Chrysler, så der er kommet endnu flere bilmærker med i koncernen, der samtidig skiftede navn til Stellantis.

- Det forlyder, at den nye koncern vil opsige kontrakterne med alle forhandlerne, og det gælder således også os. Så skal der forhandles en ny kontrakt. Men det tager jeg helt roligt. Det er ikke noget, der kan ødelægge min nattesøvn. Vi har moderne faciliteter til både at sælge og reparere biler, siger Erik Johansen.

Annonce

Nye medarbejdere

Udvidelsen med Peugeot-mærket har også udvidet medarbejderstaben hos LMC, hvis bogstaver er en forkortelse for Lemvig Motor Compagni. Lars Stausholm - der tidligere var hos STS i Lemvig - er nyansat sælger af Peugeot, og sælgerkorpset tæller også Maria Slavensky og indehaveren selv.

- Det er primært Lars, der sælger Peugeot, mens Maria og jeg sælger Opel. Men vi dækker selvfølgelig ind for hinanden, siger Erik Johansen.

Der er også ansat et par nye folk på værkstedet. Der er kommet en ny værkfører i skikkelse af Karsten Snabe, der har været hos Struer Friske Bilhus i mange år, og Nikolai Henriksen er ansat på lageret - han kommer fra en lignende stilling hos Tang Biler i Holstebro. Det bringer det samlede medarbejderantal kommer op på 16.

Året begyndte med to måneders corona-nedlukning - ganske som i mange andre brancher.

Annonce

Hybrid sælger godt

- Vi kan mærke, at der er stor interesse for Peugeot. Der kommer mange for at kigge. Og der er også kommet gang i salget. Men generelt er bilsalget ikke kommet helt op i omdrejninger efter nedlukningen. Jeg tror faktisk også, at vejret spiller lidt ind. Det har været dårligt vejr her i foråret. Når først vi får noget sol og varme, så stiger optimismen og lysten til at købe biler, forudser Erik Johansen.

Der er fint gang i salget af de såkaldte hybrid-biler - altså dem, der både kører på el og enten benzin eller diesel.

- Hybrid-bilerne er fordelagtige på grund af afgifterne, og de er populære. Vi sælger også rene el-biler, men det er ikke så mange, siger Erik Johansen.

Annonce
Annonce
Lokalavisen Lemvig

Ann-Louise blev årets leder i Harboøre

Annonce
Annonce
Lokalavisen Lemvig

Manglende arbejdskraft er en særlig udfordring i år

Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Lemvig

Bjarnes Fisk: Nu lysner det heldigvis

Lokalavisen Lemvig

Flyttede fra Kalundborg for at blive kok på Isværket

Lokalavisen Lemvig

Fodbold: LGF spiller mod Morsø om oprykning til serie 1 - RLK og Team Tangen skal også i kamp

Lokalavisen Lemvig

Tag på gåtur med hjerteforeningen

Lokalavisen Lemvig

Heidi blev hædret igen for at være ildsjæl

Lokalavisen Lemvig

39 veteranbiler på Torvet i Lemvig

Lokalavisen Lemvig

Corona fyldte året i Lemvig GF

Lokalavisen Lemvig

Nyt hus til frivillige får støtte fra sparekasse

Lokalavisen Lemvig

Jens Kristian Lings-bog er blevet til teaterstykke i Kalundborg

Lokalavisen Lemvig

Schaufuss Balletten kommer til både Nørre Nissum og Lemvig

Lokalavisen Lemvig

Oscar-vindende film i Bio-Huset

Lokalavisen Lemvig

Fiskebutik i Thyborøn er hurtigt blevet en succes

Lokalavisen Lemvig

Sogneaften med mad og musik fra tv-serien Badehotellet

Lokalavisen Lemvig

Stor interesse for skattefrie oplevelsesgavekort: Lemvig-Thyborøn Handel & Turisme har formidlet 325 gavekort

Lokalavisen Lemvig

Friluftsgudstjeneste i præstegårdshaven

Lokalavisen Lemvig

Genbrugsmarked på Lemvig Havn vender tilbage: Nu med bookede pladser

Lokalavisen Lemvig

Fordelsbogen i butikkerne: Det er en win-win og en ekstra gang win...

Lokalavisen Lemvig

Midsommerkoncert i Fælleshuset i Vandborg

Lokalavisen Lemvig

Valdemarsmøde om glæden ved at være til

Lokalavisen Lemvig

Padel har været i gang i en måned - nu skal ny bane i Harboøre endelig indvies

Lokalavisen Lemvig

Ny eventkoordinator stammer fra Thyborøn

Annonce