Annonce
Lokalavisen Lemvig

Nye indehavere af Aagaards Bageri: De kunne ikke undvære lugten i bageriet

Frank Hartvig betegner det som en livsstil at have sit eget bageri - både Frank Hartvig og Rikke Madsen arbejder 60 timer om ugen. Foto: Morten Stricker
Rikke Madsen og Frank Hartvig har overtaget Aagaards Bageri i Lemvig, og de er kommet godt fra start. De har tidligere drevet Hartvigs Bageri i Viborg i 10 år.

Lemvig: - Vi har fået en rigtig god start, og det er selvfølgelig en klar fordel, at de rutinerede medarbejdere fortsat er i bageriet, siger Rikke Madsen.

Parret Rikke Madsen og Frank Hartvig overtog Aagaards Bageri den 1. februar, efter at Brian og Ulla Aagaard gennem en længere periode havde forsøgt at sælge bageriet, som de etablerede i 2000 på det såkaldte Industritorv på Industrivej i Lemvig.

Det er et erfarent bagerpar, der nu står i spidsen for Aagaards Bageri. Rikke Madsen og Frank Hartvig har nemlig drevet Hartvigs Bageri i gågaden i Viborg i 10 år. Det stoppede de med i juni sidste år.

- Vores bageri i Viborg lå på det såkaldte lille strøg i gågaden, og vi mærkede en nedgang i salget, da flere butikker i gaden lukkede eller flyttede. Disse butikker var med til at trække kunder til vores bageri. Derfor valgte vi at stoppe i tide, inden det for alvor gik ud over vores bageri, siger Rikke Madsen.

De overvejede lige situationen. Frank Hartvig er uddannet bager, mens Rikke Madsen er uddannet receptionist.

- Det kunne jo være, at vi skulle til at være almindelige lønmodtagere, siger Rikke Madsen.

Men nej, det skulle parret alligevel ikke.

Annonce

Det er en livsstil

- Det er en livsstil at drive et bageri. Vi savnede det. Det er her, vi bruger rigtig meget af vores tid. Vi har ingen børn, så bageriet har altid været som et barn for os, siger Rikke Madsen, der skønner, at de har en arbejdsuge på cirka 60 timer.

- Samtidig kendte vi Ulla og Brian Aagaard. Vi har været i erfa-gruppe med dem og besøgt dem her i Lemvig. Vi vidste godt, at de ønskede at sælge deres bageri. Så det blev pludselig en oplagt mulighed at overtage Aagaards Bageri, siger Frank Hartvig.

I sommer var de flere gange på besøg i Lemvig - både for at kigge nærmere på Aagaards Bageri og for at se byen Lemvig i al almindelighed.

- Vi fik et godt indtryk af Lemvig, og samtidig ligger Aagaards Bageri jo et godt sted. Beliggenheden er perfekt. Det er ved siden af en købmand og tæt på skoler og mange boliger, siger Rikke Madsen.

- Desuden er der parkeringspladser lige uden for døren. Det er også noget, som mange kunder sætter pris på, tilføjer Frank Hartvig.

Sidstnævnte betyder, at folk mange gange køber lidt mere, end hvis man besøger et bageri og har langt at gå til enten bil eller bolig.

Annonce

Er flyttet til Lemvig

- I Viborg skulle kunderne parkere et stykke væk fra vores bageri, og så er det begrænset, hvor meget man gider at bære på.  Her er der en tendens til, at kunderne køber lidt mere, fordi de holder lige uden for døren, siger Frank Hartvig.

De har i en årrække boet i Skals ved Viborg, men nu er de flyttet i lejlighed på Jens Søndergårds Vej i Lemvig, og dermed tager det ikke mange minutter at gå på arbejde. Huset i Skals er sat til salg.

Rikke Madsen arbejder i butikken i Aagaards Bageri. Rikke Madsen og Frank Hartvig er flyttet i lejlighed i Lemvig, og deres hus i Skals er sat til salg. Foto: Morten Stricker

De nye ejere er glade for, at de rutinerede medarbejdere fortsætter. Det gælder den nu tidligere indehaver Brian Aagaard, der fortsat arbejdet i bageriet. Her finder man også Jogita Silina Jensen, der er udlært hos Brian Aagaard og har arbejdet 12 år i Aagaards Bageri. Hun stammer fra Letland.

I butikken - hvor Rikke Madsen også arbejder - finder man fortsat Heidi Frost Lorentsen, der har været i butikken i cirka 12 år. Desuden er der en række ungarbejdere, der enten går i skole eller på gymnasiet.

Annonce

Rutinerede medarbejdere

- Der er mange ting at sætte sig ind i, når man overtager et nyt bageri, så derfor er det rigtig godt med nogle rutinerede medarbejdere, der kender alt til den daglige drift, siger Rikke Madsen og tilføjer:

- Vi har fået mange positive kommentarer til, at vi har overtaget bageriet, og vi synes, at folk er gode til at bakke os op.


Vi har fået mange positive kommentarer til, at vi har overtaget bageriet, og vi synes, at folk er gode til at bakke os op.

Rikke Madsen, Aagaards Bageri


De holder fast i åbningstiderne, der betyder, at der er åbent alle dage på nær søndag. Der er dog åbent på helligdage, og det giver nogle enkelte "søndags-undtagelser". Der er f.eks. åbent alle dage i påske - altså også om søndagen, påskedag.

- Fra vores bageri i Viborg var vi vant til også at have lukket om søndagen, og både for personalet og os selv er det godt med en ugentlig fridag, og det passer perfekt, at det er en søndag, siger Rikke Madsen.

- I "gamle dage" var søndag en stor dag for bagerne, men det forsvandt med den lukkelov, der blev vedtaget for snart en del år siden og som gjorde, at mange butikker må holde åbent om søndagen, siger Frank Hartvig.

Annonce

Navnet ændres

Her i begyndelsen bliver der ikke ændret på navnet Aagaards Bageri. Men det gør der på længere sigt. Så bliver navnet Hartvigs Bageri - det samme som var navnet på deres bageri i Viborg.

- Vi går lidt stille frem. Vi ændrer ikke på tingene med det samme. Nu skal folk først vænne sig til, at der er kommet nye ejere. Men det vil være naturligt at ændre navnet til Hartvigs Bageri på længere sigt, siger Rikke Madsen.

Varesortimentet vil også i hovedtræk fortsætte som hidtil.

- Vi vil måske have lidt flere flødekager end tidligere, og vi har dem fra morgenstunden af. Vi vil som noget nyt sælge såkaldte tapas-kager - altså små udgaver af kager som f.eks. napoleonshatte, siger Rikke Madsen.

De fortsætter med konceptet "Too good to go", hvor det handler om at reducere madspild. Her kan man via en app på telefonen købe en pose med det brød, der ikke er blevet solgt den pågældende dag.

Konkurrencen er hård, når det drejer sig om at sælge brød og kager, men de nye ejere ser fortrøstningsfuld på fremtiden.

- Det er vores indtryk, at folk gerne vil køre efter kvalitetsbrød og ligeledes betale lidt ekstra for det, siger Rikke Madsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce