Annonce
Lokalavisen Lemvig

EDC Videbæk brillerer: Solgte rekordmange landbrugsejendomme i 2019

Arkivfoto: Christian Baadsgaard
EDC Videbæk kan nu også sælge landbrugsejendomme, der ikke er nødlidende og skal sælges
Annonce

Vestjylland: EDC Mæglerne i Videbæk er specialister i landbrugshandler over hele landet og står også for en stor del af de landbrug, der sælges på lemvigegnen. Og firmaet har har solgt rekordmange landbrug i 2019, fortæller Jørgen Christensen, der er landbrugskonsulent hos EDC i Videbæk, men som bor i Lemvig med en fortid som formand for den lokale landboforening.

- Der er en vedvarende optimisme i landbruget, og den har medført - og medfører stadig - en stigende efterspørgsel på køb af landbrugsejendomme, siger Jørgen Christensen.

Han fortæller, firmaet har solgt 89 landbrugsejendomme i alle størrelse og fordelt over hele landet.

- Det er faktisk det højeste antal, vi nogen sinde har solgt på ét år, siger Jørgen Christensen.

Også 2020 tegner for landbruget til at blive rigtig god rent indtjeningsmæssigt – meget tyder på, at 2020 bliver endnu bedre end 2019, og det vil åbne op for mange gode handler med landbrugsejendomme.

-Gennem de senere år har markedet for salg af større produktionsgårde været præget af salg af nødlidende ejendomme, hvor vi som mægler sammen med panthaverne skulle finde en løsning. Fremadrettet vil der - med det nuværende lave renteniveau og de gode budgetter - være mulighed for salg og finansiering af de ejendomme, der har en god og sund økonomi og samtidig behov for et generationsskifte, mener landbrugskonsulenten.

Han nævner et godt eksempel fra kort før jul.

- En pensionsmoden landmand henvendte sig hos EDC Videbæk med ønske om salg af en planteavlsgård.16 dage senere var gården solgt til en kontant køber. Det er sådanne salg, der giver andre landmænd i området tro og håb om et godt salg af deres egen gård, siger Jørgen Christensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Lemvig

Hør om Lemvigs vinmark

Lokalavisen Lemvig

Motion for hjertet

Lokalavisen Lemvig

Folkedansere starter igen

Lokalavisen Lemvig

Klumme: Sikke en sommer

Lokalavisen Lemvig

Byen fyldes med vægtere

Annonce