Annonce
Lokalavisen Lemvig

Stor interesse for skattefrie oplevelsesgavekort: Lemvig-Thyborøn Handel & Turisme har formidlet 325 gavekort

Hetas administrerende direktør Carsten Bach: Vi vil gerne påskønne, at medarbejderne har ydet en ekstraordinær indsats, og desuden vil vi gerne bidrage til at øge omsætningen i den hårdtprøvede restaurationsbranche. Arkivfoto: Benny Gade
Lemvig-Thyborøn Handel & Turisme har formidlet 325 oplevelsesgavekort, som egnens virksomheder har givet til deres medarbejdere. Heta har givet deres 75 medarbejdere et gavekort på 1200 kroner for at have udvist stor fleksibilitet i et turbulent år.

Lemvig: Tidligere på året vedtog Folketinget, at virksomhederne helt ekstraordinært her i 2021 må give deres medarbejdere et skattefrit oplevelsesgavekort på 1200 kroner for få gang i den såkaldte oplevelsesøkonomi igen.

Gavekort kan bruges til f.eks. restauranter, hoteller og museer.

Det er der stor interesse for på Lemvigegnen. Lemvig-Thyborøn Handel & Turisme har valgt at være mellemmand på ordningen og formidle gavekortene for de virksomheder, der måtte ønske det.

Annonce

- Vi har indtil videre formidlet 325 gavekort, og de har alle været på det maksimale beløb på 1200 kroner, siger Mai Lindgaard, der er turist- og handelschef i Lemvig Kommune.

Det giver indtægter til egnens restauranter m.v. på cirka 400.000 kroner.

Flot opbakning

Virksomhederne kan naturligvis også selv vælge at købe gavekort uden om Lemvig-Thyborøn Handel & Turisme, så derfor er antallet af skattefrie oplevelsesgavekort formentlig betydelig højere end 325 i Lemvig Kommune.

- Vi har valgt at formidle gavekortene, fordi det jo kommer vores medlemmer til gode. Det er en utrolig flot, lokal opbakning, der er til gavekortene, og det er bestemt også noget, der er god brug for ude hos de medlemmer, der er omfattet af ordningen, siger Mai Lindgaard.

Brændeovnsproducenten Heta i Rom er blandt dem, der har benyttet Lemvig-Thyborøn Handel & Turisme som servicebureau på ordningen. Virksomhedens 75 medarbejdere har hver fået et gavekort på 1200 kroner til en restaurant i Lemvig Kommune efter eget valg.

Hetas administrerende direktør og medejer Carsten Bach fortæller, at der overordnet er to årsager til, at Heta har valgt at give medarbejderne gavekortet.

Annonce

To årsager

- Vi vil gerne påskønne den store fleksibilitet, som medarbejderne har udvist et turbulent år, og samtidig vil vi gerne bidrage til at øge omsætningen i den hårdtprøvede restaurationsbranche, siger Carsten Bach.

Da coronaen lammede verden for cirka 15 måneder siden, satte den også tingene mere eller mindre i stå hos Heta.

- Markederne lukkede ned, og vi måtte sende medarbejdere hjem på lønkompensation, fortæller Carsten Bach.

Men de var dog forholdsvis hurtigt tilbage igen, og i efteråret eksploderede salget af brændeovne nærmest. Og de flotte salgstal rakte længere end i 2021, end de ville gøre i et såkaldt normalår.

Annonce

Den høje remskive

- Vi har været oppe på den høje remskive i længere tid end normalt, og her har det været nødvendigt, at medarbejderne ydede en ekstra indsats. Det har de gjort, og det vil vi gerne påskønne, siger Carsten Bach.

Heta har de seneste år oplevet en stigning i antallet af medarbejdere. De seneste fire år er antallet af medarbejdere vokset med 15.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce