Annonce
Lokalavisen Lemvig

Stor signalværdi: Lemvig Motionscenter er første lokale partner i Røgfri Fremtid

Anne Lund er formand for Kræftens Bekæmpelse i Lemvig Kommune, og hun er glad for, at Lemvig Motionscenter som den første i Lemvig Kommune er gået med i Røgfri Fremtid. Niels Kristian Madsen er formand for LOFI, der driver Lemvig Motionscenter. Foto: Allan Damgaard
Kræftens Bekæmpelse og TrygFonden står bag partnerskabet Røgfri Fremtid, og nu er Lemvig Motionscenter 24/7 blevet den første lokale partner.

Lemvig: Kræftens Bekæmpelse og TrygFonden har etableret partnerskabet Røgfri Fremtid, der arbejder for, at vi kan se de første røgfri generationer vokse op.

Alle, der ønsker at arbejde for visionen om et røgfrit Danmark, kan blive partnere, og dem er der cirka 270 af på landsplan.

Nu har den første partner i Lemvig Kommune meldt sig. Det er Lemvig Motionscenter 24/7, der drives af Lemvig og Omegns Firmaidræt (LOFI).

- Vi er meget glade for, at Lemvig Motionscenter har tilmeldt sig partnerskabet, og nu arbejder vi på, at der kommer flere lokale med. Jeg har blandt andet et  håb om, at Lemvig Kommune kommer med. Der er blot to kommuner i Jylland, der ikke er med i partnerskabet, og her er Lemvig Kommune desværre den ene, siger formanden for Kræftens Bekæmpelse i Lemvig Kommune, Anne Lund.

Annonce

Helt naturligt

- Vi har gennem årene samarbejdet med Kræftens Bekæmpelse om flere tiltag hos os - blandt andet til Lyserød Lørdag - og derfor er det også naturligt for os at indgå i dette partnerskab. Det er også naturligt i forhold til, at vi arbejder med motion og sundhed, siger formanden for LOFI, Niels Kristian Madsen.

Han har som formand blandt andet skrevet under på, at motionscentret støtter, at "vi sammen vil skabe en røgfri fremtid, hvor flere børn og unge får bedre muligheder for at skabe sig et sundt og godt liv", som det hedder i erklæringen.

Det er målet, at ingen børn og unge under 18 år ryger i 2030 samt at færre end fem procent af den voksne befolkning ryger.

Der er i forvejen ingen, der ryger inden for i Lemvig Motionscenter. Så på den front vil motionscentret cirka 1600 medlemmer ikke mærke nogen forskel i forbindelse med det nye partnerskab.

Annonce

Stor signalværdi

- Men der ligger en stor signalværdi i, at vi er med i partnerskabet, og det er også noget, vi kommer til at gøre opmærksom på med f.eks. partnerskabets logo. Der vil blive mere fokus på ikke at ryge, siger Niels Kristian Madsen.


Der ligger en stor signalværdi i, at vi er med i partnerskabet.

Niels Kristian Madsen, formand for LOFI


Han tilføjer, at motionscentret også arbejder på, at man slet ikke skal ryge på centrets område - altså heller ikke uden for.

- Vi vil appellere til, at man heller ikke ryger uden for, siger formanden.

Det koster ikke noget at være med i Røgfri Fremtid.

Spørgsmålet er så, hvornår de mange medlemmer kan vende tilbage til fitness-maskinerne og blive opmærksomme på motionscentrets indgåede partnerskab.

Annonce

Udendørs træning

- Vi har ikke fået udmeldt en åbningsdato. Men det bliver nok enten den 6. maj eller den 21. maj. Jeg er desværre bange for, at den 21. maj nok er det mest realistiske. Vores medlemmer savner virkelig at vende tilbage, siger Niels Kristian Madsen, der tilføjer, at flere hold begynder udendørs træning efter påske.

Der må samles 50 til udendørs træning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce