Annonce
Lokalavisen Lemvig

Synd for vores medlemmer at aktiviteter stoppede

Blandt andet i gymnastik har man forsøgt at holde gang i idrætten ved at lave online-træninger, siger formanden for Lemvig GF, Hanne Sig Weibel. Arkivfoto: Jesper Lundsgaard
Lemvig GF er overbevist om, at der vil komme gang i foreningslivet, når coronarestriktionerne bliver lempet

Lemvig: Der er blevet sagt farvel til en del medlemmer i Lemvig GF (LGF) det seneste år.

Helt præcis havde foreningen i 2020 registreret 912 medlemmer mod 1073 medlemmer året før. Det svarer til et fald 15 procent, viser tal fra Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Danske Gymnastik- og Idrætsforeninger (DGI).

Formand Hanne Sig Weibel sætter et præcist ord på, hvad årsagen til faldet er.

- Vi er ramt af corona, som har ramt alle de idrætter, der bliver dyrket indendøre. Det er både folkedans, bordtennis, voksengymnastik og crossgym. Men vi kan også se det på vores medlemstal i fodbold, siger formanden.

Hun ærgrer sig over, at coronaen satte en stopper for mange af de aktiviteter, der var i LGF.

- Det har været træls, og det har været synd for alle de medlemmer, der gerne har villet bevæge sig, men ikke har haft mulighed for det. Det har været en udefrakommende faktor, der har været skyld i det, og det har vi ikke kunnet gøre noget ved. Vi har jo eksempelvis ikke kunnet spille indendørs fodbold udendørs, siger Hanne Sig Weibel.

Hun tilføjer, at det har været svært at holde gang i foreningslivet i en periode, hvor det ikke har været muligt at være samlet i større forsamlinger på grund af coronarestriktionerne.

Flere tiltag

Alligevel har der været gjort flere tiltag på at holde liv i forskellige aktiviteter.

- Der har blandt andet været nogle hold, hvor instruktørerne har lavet forskellige træningsaftener via Facebook Live. Det har ikke været noget, vi som forening har stillet krav om at skulle gøre, men der var nogle ledere, der tog ideen til sig, siger formanden.

Hanne Sig Weibel er dog overbevist om, at der nok skal komme gang i Lemvig GF igen, når restriktionerne gradvis bliver ophævet.

- Jeg ved, at både dans og gymnastik arbejder på at lave nogle udendørs hold i de kommende uger, og i vinter har vi også haft fodboldtræning uden at der blev spillet fodbold. Det kunne vi blandt andet gøre ved at organisere blandt andet løbetræning i grupper på under fem personer, så vi hele tiden overholdt restriktionerne. Men jeg tror på, at vi nok skal få folk tilbage, for der vil altid være nogle, der gerne vil prøve nogle nye tiltag i foreningen, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Lokalavisen Lemvig

Ny forårsbebuder

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce