Annonce
Lokalavisen Lemvig

To festlige dage i vente: Salt i alle afskygninger i Thyborøn

Ved begivenheden Salt Å Thyborønsk kan man selv fremtrylle en farvestrålende isskulptur ved brug af salt. Pressebillede
Langfredag 15. og lørdag 16. april er der Salt Å Thyborønsk med en lang række aktiviteter i Thyborøn med salt i centrum. Destination Nordvestkysten har udpeget begivenheden som én af ni såkaldte fyrtårnsevents i påsken.

Thyborøn: Salt til vands, til lands og i luften. Sådan er det i grove træk på Harboøre Tange, og nu kan man blive meget klogere på salt i alle afskygninger, når der i påsken er Salt Å Thyborønsk.

Det foregår Langfredag 15. og lørdag 16. april på adressen Jernbanegade 1a på havnen i Thyborøn.

- Da vi begyndte at arbejde med emnet, gav det bare mere og mere mening at sætte fokus på salt, fordi det på mange måder har stor betydning i Thyborøn, fortæller Jesper Fruergaard, der i øjeblikket er både formand og medarbejder i Lemvig-Thyborøn Handel & Turisme.

Annonce

Foruden den lokale handels- og turistforening er Geopark Vestjylland, Iskunsten by Jyllandsakvariet og Destination Nordvestkysten med i arrangørgruppen.

- Geopark Vestjylland er med, fordi der er salt i undergrunden på Tangen. Det er noget af det,  man kan blive klogere på i løbet af de to dage, siger Jesper Fruergaard.

Ellers kan man sige, at emnet mest udfolder sig via mad, kunst og aktiviteter for børn. Og her bliver der rigeligt at gå om bord i.

Salt og isskulpturer

- Aktiviteterne foregår ved Iskunsten, og man kan blandt andet se, hvordan der kan bruges salt i skabelsen af isskulpturer. Ved at drysse salt i isen kan der skabes kanaler, der blandt andet kan bruges til at farve isen med, siger Jesper Fruergaard.

Det kan man også selv prøve ved workshops både fredag og lørdag.

Man kan også male med salt. Det viser kunstneren A.C. Rosmon om fredagen.

Den lokale kok Jesper Krabbe - der i programmet beskrives som Michelin-kok, fordi han tidligere har arbejdet på Michelin-restaurant - laver mad over bål, hvor han bruger de råvarer, der findes lige uden for døren, og han bruger naturligvis også salt.

Salt bliver der også brugt, når tørfiskene gøres klar til at blive hængt op på tørresnoren - det står Fiskehallens indehaver Anders Olesen for, og det vil også være muligt at købe dem.

Thyborøn-pigen Juliane Dixen står bag workshops både fredag og lørdag. Hun er indehaver af Dixens Bondegård & Bageskole, og Juliane Dixen - der deltog i Den Store Bagedyst i 2016 - guider deltagerne til at lave cheesecake i glas med cremet saltkaramel på toppen om fredagen og P-tærter med saltede peanuts om lørdagen.

Annonce

Blandt fyrtårnsevents

Salt Å Thyborønsk er en del af kampagnen "1 ud af 100 oplevelser", som Destination Nordvestkysten og en række lokale samarbejdspartnere i hele destinationen står bag i påsken.

Destinationen dækker de fem nordvestkystkommuner Lemvig, Holstebro, Thisted, Jammerbugt og Hjørring.

Blandt de 100 oplevelser i påsken er der ni såkaldte fyrtårnsevents, som i særlig grad skal trække folk til, og her er Salt Å Thyborønsk én af dem. Det betyder blandt andet, at Thyborøn-begivenheden bliver vist i reklamer på landsdækkende TV2.

- Når vi arrangerer så stor en begivenhed i påsken, så hænger det også sammen med, at vi gerne vil udvide turistsæsonen og skabe nogle gode oplevelser udenfor højsæsonen, siger Jesper Fruergaard.

Thyborøns butikker har åbent alle dage i påsken på nær mandag, 2. påskedag, hvor der er lukket.

Annonce
Lokalavisen Lemvig

Kendt ejendomsmægler vender tilbage til Lemvig

Annonce
Lokalavisen Lemvig

Fra ATV til budcykel: Elever ankom i kreative køretøjer til gallafest

Annonce
Lokalavisen Lemvig

HF-elever rundede skoletid af med galla

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Lemvig

Søren Agger lavede Hole-in-one

Lokalavisen Lemvig

DcH Lemvig fik sin første danmarksmester i spor

Lokalavisen Lemvig

Store bededagskvæld på Kabbel

Lokalavisen Lemvig

Ny frisør må leve de første par måneder med tildækket facade

Lokalavisen Lemvig

Fire sogne udvider samarbejde og åbner fælles hjemmeside

Lokalavisen Lemvig

Forventer igen stor interesse for genbrugsmarked på havnen i Lemvig

Annonce