Annonce
Lokalavisen Lemvig

Vild ide blev til virkelighed: Borgmester klippede snoren til vandkulturhus

Borgmester Erik Flyvholm klippede den røde snor ved indvielsen af vandkulturcentret. Foto: Jesper Lundsgaard
De store ord var fremme fra direktøren for Realdania, da han med egne øjne for første gang så vandkulturhuset i Thyborøn
Annonce

Thyborøn:

Thyborøn: Det begyndte med en vild ide på et bestyrelsesmøde Thyborøn Fritidscenter i begyndelsen af 2014.

Ideen var at omdanne den daværende Hal 2 i fritidscentret til en svømmehal efter ingeniører havde konstateret, at taget på svømmesalen ved Thyborøn Skole var i så dårlig stand, at salen ikke kunne bruges.

Seks et halvt år efter den vilde ide blev fostret, kunne borgmester Erik Flyvholm fredag eftermiddag klippe den røde snor over, der markerede den officielle åbning af vandkulturhuset i det, der siden har taget navneforandring til Wærket.


Jeg er vildt imponeret

Jesper Nygård, direktør for Realdania


Ombygningen og renoveringen fik masser af flotte ord med i forbindelse med åbningen. Direktøren for Realdania, Jesper Nygård, sparede ikke på roserne, da han for første gang med egne øjne så det projekt, Realdania har bidraget med 14 millioner kroner til.

- Jeg er vildt imponeret. Det er flot og fantastisk at se. Man skal vide, at det er en tidligere håndboldhal, der er ombygget, og det er en del af fortællingen om stedet, som man skal gøre meget ud af her, sagde Jesper Nygård, mens han blev vist rundt i vandkulturcentret.

Wærkfører Jesper Vinther Fruergaard (til venstre) viste Realdanias direktør, Jesper Nygård (til højre), rundt i vandkulturcentret, der har været åbent for badende gæster i knapt to måneder. Foto: Jesper Lundsgaard

- Det har krævet mange ildsjæle at få dette projekt op at stå. Da jeg første gang hørte tanken tænkte jeg, at det var modigt og skævt at gå i gang med det. Men det var samtidig en så skæv ide, at det var noget, jeg syntes vi skulle bruge ekstra kræfter på at se nærmere på, sagde Jesper Nygård.

Annonce

Cirkulært når det er bedst

Han pegede også på, at det var modigt at gå i gang med at ombygge en såkaldt tør hal til en våd hal.

- Det er cirkulær økonomi, når det er bedst. Det er meget bæredygtigt at benytte en allerede eksisterende hal til at ombygge til et nyt formål. Jeg er sikker på, at der fremover vil komme mange halbestyrelser og kommunalbestyrelser for at få inspiration her, sagde Jesper Nygård.

Projektet er løbet op i omkring 43 millioner kroner, men wærkfører Jesper Vinther Fruergaard kom i sin tale ved åbningsreceptionen ind på, at der ikke er blevet ruttet med pengene.

- Vi skulle have en overnatning i forbindelse med møder i København. Vi var tre af sted, og vi havde booket et enkelt værelse i DGI Byen, så vi var to, der sov i en dobbeltseng, mens den sidste sov på en madras på gulvet, fortalte han blandt andet.

Direktøren for Realdania, Jesper Nygård (nummer to fra højre) var sammen med borgmester Erik Flyvholm (til højre) og formanden for familie- og kulturudvalget, Henrik Thygesen ( i midten) meget imponeret af det endelige resultat, da de blev vist rundt i vandkulturcentret i Thyborøn af formand Chris Olesen (til venstre) og centerleder Jesper Vinther Fruergaard. Foto: Jesper Lundsgaard

Ud over midlerne fra Realdania har Lokale- og Anlægsfonden givet 12,75 millioner kroner til projektet, mens Lemvig Kommune med 6,55 millioner kroner har været en tredje stor bidragsyder. Desuden har LAG- og FLAG midler bidraget med 1,152 millioner kroner, mens Wærket har hentet omkring fire millioner kroner ved indsamlinger blandt lokale og virksomheder i Thyborøn.

Vandkulturcentret har været i brug siden midten af juli. I de første knapt to måneder har omkring 5000 gæster hoppet i vandet i et af de fire bassiner, der er til rådighed i hallen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Lemvig

Klumme: Golden Moments

Annonce