Annoncørbetalt indhold

Spar på varmeregningen ved at energirenovere din bolig

PR-Foto credit

Denne artikel er sponsoreret af santanderconsumer.dk

Det kan synes som en omfattende opgave at foretage en energioptimering af sin bolig - især hvis du bor i en ældre ejendom med ringe isolering. Men faktisk kan du formindske dit energiforbrug og skære i varmeomkostningerne ved at implementere en række små forbedringer.

Hvis du beslutter dig for at optage et lån til energioptimering, kan de besparelser du opnår på din energiregning, potentielt bidrage til at dække nogle af dine låneudgifter. Det skyldes, at en energiforbedring har potentialet til at skære markant i dine energiudgifter, hvilket kan bruges til at tilbagebetale en del af dit lån til energioptimering.

Hvordan kan du komme i gang med at optimere dit energiforbrug? 

Du behøver ikke at investere en formue eller gennemføre store renoveringer for at optimere dit energiforbrug. Du kan blot gøre det lidt ad gangen eller koncentrere dig om de tiltag, der ikke kræver en alt for stor indsats.

Selv mindre optimeringer i energiforbruget kan hjælpe dig med at spare penge på din varmeregning, og dine udgifter vil formentlig være tjent hjem inden for en overskuelig periode. Derudover vil de fleste energioptimeringer også forbedre komforten i dit hjem og mindske dit klimaaftryk. Så fordelene er ikke kun at finde i pengepungen.

Som en enkel løsning kan du blot sørge for at lukke døre og vinduer ordentligt, mens en mere omfattende og kostbar indsats kan være at efterisolere loftet eller udskifte vinduerne, hvilket naturligvis vil have en større positiv effekt på dit energiforbrug, afhængigt af din boligs nuværende tilstand.

Det er oplagt at kaste sig over disse renoveringsprojekter 

Hvordan du griber din energioptimering an, afhænger naturligvis af forskellige forhold som din økonomi, din bolig og dine evner inden for gør-det-selv-arbejde. Hvis du beslutter dig for at hyre en professionel håndværker til at hjælpe med optimeringerne, vil det uundgåeligt medføre højere omkostninger.

Der er imidlertid nogle energiforbedringer, som du uden problemer selv kan klare, forudsat at du er lidt af en handyman. Disse kræver ikke særlig meget tid og kan udføres på et stramt budget. Det inkluderer blandt andet:

  • Ekstra isoleringsopgaver på loftet
  • Montering af tætningslister
  • Opgradering af vinduernes energieffektivitet
  • Udskiftning af hoveddøren
  • Isoleringsopgaver på varmerør både på loftet og i kælderen
  • Udskiftning af termostater og radiatorventiler
  • Udskiftning af ældre cirkulationspumpe

Hvor meget kan du reducere din varmeregning med?

Din boligs overordnede tilstand, materialernes pris og dit valg af varmesystem er alle elementer, der påvirker både dit potentiale for besparelse, og den tid det tager at tjene investeringen hjem. For at få et præcist billede af, hvor meget du kan spare ved hver enkelt opgradering, kan det være fornuftigt at søge rådgivning hos en professionel håndværker, der kan hjælpe med udregningerne.

Hvis du implementerer forbedringer, der i høj grad isolerer din bolig - som for eksempel ekstra isolering eller udskiftning af vinduer - bør du være opmærksom på luftskiftet. Den naturlige luftstrøm, der normalt sker på grund af utætheder, vil blive mindsket, og der kan opstå behov for ekstra ventilation for at undgå problemer med fugt, partikler og CO2 i indeklimaet.

Det er oftest mest økonomisk gavnligt at forbedre energiforbruget, hvis du har elvarme, benytter gas eller har et forældet oliefyr, der er omkostningstungt at vedligeholde. Hvis du derimod har fjernvarme eller en varmepumpe, vil gevinsten ved energiforbedringer være mindre udtalt.

Er det en god idé at tage et lån til energioptimering?

Det kan være en god idé at afveje låneomkostningerne i forhold til de potentielle besparelser, der kommer i kølvandet på energioptimeringen. Du kan undersøge, hvor meget du vil kunne reducere dine månedlige varmeomkostninger efter gennemførelsen af energiforbedringerne. Dette beløb kan du så sammenligne med det, du hver måned skal tilbagebetale på dit lån til energioptimering.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem JFMs kommercielle afdelinger og en annoncør.

JFMs uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på JFMs nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til JFMs nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens navn for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt.

  • PR-Foto credit