Annonce
Lokalavisen Nordsjælland

Jette forlader Stubben med en varm tak: Helsingør har vist giversind

Jette Nørgaard Rosenkrantz tiltrådte stillingen som leder af Stubben i november måned 2019.  Foto: Lars Johannessen.
Varmeestuen og herberget Stubben skal ud og finde en ny leder. Jette Nørgaard Rosenkrantz stopper nemlig efter halvandet år på posten. Men det er ikke det, der skal fokus på, mener hun - men den utrolig store opbakning, som betyder, at Stubben kommer ud med et langt mindre underskud end forventet.

HELSINGØR: Det er knapt halvandet år siden, at Jette Nørgaard Rosenkrantz tiltrådte som leder af Kirkens Korshærs varmestue og herberg Stubben på Stubbedamsvej. Nu er det slut.  Hun har sagt ja til et job tættere ved bopælen på Østerbro.

- Jeg piver lidt. Det er ikke sjovt, for jeg har jo været rigtig glad for mit arbejde, og de mennesker, der er her, og som kommer på Stubben. Men det handler om, at jeg har fået muligheden for at arbejde tættere på min bopæl. Det nye arbejde ligger kun et kvarter fra, hvor jeg bor. I min nye stilling skal jeg også arbejde med udsatte borgere. Jeg kan ikke finde ud af andet, fortæller Jette Nørgaard Rosenkrantz.

Fællesskab og samfundssind

Men hvis det står til den afgående leder, så er hendes opsigelse ikke det, der skal være fokus på - men det sted hun forlader, og den utroligt store lokale og varme opbakning, som betyder, at Stubben selv under et år med corona kommer ud med et bedre resultat end frygtet.

- Det er fællesskabet og samfundssindet, der løfter Stubben. Vi kommer ud af 2020 med skindet på næsen, og går ud af 2020 med et underskud på 109.000 kr, oplyser Jette Rosenkrantz med henvisning til, at udgangspunktet var et forventet underskud på 515.000 kroner.

Kort om Stubben

 • Varmestuen og herberget Stubben drives af Kirkens Korshær Helsingør.
 • Stubben  har 11 beboere foruden de daglige brugere af varmestuen, hvor man kan købe et billigt måltid mad. En dag om ugen er maden gratis.
 • Stedet henvender sig til udsatte borgere herunder hjemløse.
 • Stubben har normalt åbent i varmestuen fra mandag til fredag, hvor de primære aktiviteter er at støtte og dække basale behov som at tilbyde måltider, mulighed for bad, udlevering af tøj, soveposer o.l., samt at yde rådgivning og støtte til dagliglivets udfordringer.
 • Stubben samarbejder med kommunen.
 •  Modtagelse af bidrag og donationer  er afgørende for at Kirkens Korshær kan løse og løfte den sociale opgave.

Giversind

Hun takker for det "giversind" som "Helsingørs borgere, private givere, lokale loger, fonde, puljer og kirker" gennem året, der er gået, har betænkt Stubben med.

Stubben modtager en del lokale donationer . Her et foto fra slutningen af januar i år, hvor Peter Sørensen (th) på vegne af firmaet Dyrup PGG overrakte en rundhåndet check på 25.000 kroner til Stubbens sociale arbejde. Der fulgte også et par kasser håndsprit med. Peter Sørensen er som det gælder for mange af Stubbens "velgørere" lokalt bosat. Til daglig arbejder han som general manager, altså daglig leder af Dyrup. Foto: Lars Johannessen.

- Vi har modtaget store og små beløb samt donationer i form af naturalier, tøj og hjemmestrik. Det betyder, at det sociale arbejde på Stubben, på varmestuen og herberget ved fælles hjælp er båret igennem i 2020. Dét er den gode historie. Stor tak for ethvert bidrag. De er alle af afgørende betydning, lyder det fra Jette Nørgaard Rosenkrantz.


Kirkens Korshær og Stubben er sat i verden for at være tilstede for- og med de mest udsatte borgere.

Jette Nørgaard Rosenkrantz


Nedlukning rammer det sociale arbejde hårdt

Situationen med corona og nedlukning rammer Kirkens Korshærs økonomi alvorligt. Det fremgår af et nyhedsbrev, som organisationen sendte ud forleden dag. Her er et udpluk af den opridsede situation i stikordsform:

 • Butikkerne har været lukkede siden 23. december 2020.
 • Kirkens Korshær taber 2,5 mio. kroner pr. uge - 240 genbrugsbutikker er lukkede.
 • Indtægterne fra genbrugsbutikkerne udgør ca. 1/3 af Kirkens Korshærs indtægter. De øvrige indtægter stammer fra kommuner, stat og regioner samt privatpersoner, fonde og erhvervsliv.
 • Kirkens Korshær søger og får midler fra de store, landsdækkende puljer til kompensation for fx faste udgifter til vand, varme mv.
 • Kirkens Korshær kan desværre ikke søge puljen til kompensation for indtægtstab. Årsagen er den måde, puljen teknisk er skruet sammen på.
Annonce

Tryghed i et utrygt år

Hun fortæller, at der samtidig med donationerne er blevet skruet på alvorlige knapper i form af blandt andre medarbejderreduktion og prisstigninger på kost og logi.

- Stubben har været tryghed for mange i et utrygt år. Det allervigtigste er, at vi i dette særegne år på forskellig vis har været tilstede for socialt udsatte mennesker. For nogle med et trygt sted at bo i dette på mange måder utrygge år. Samtidig med at vi på forskellige tidspunkter har haft åben varmestue, varmestue ”to-go”, telt i haven, madudbringning, covidtestning af borgere/beboere via mobilenhed, samtaler og fællesskab på forskellig og kreativ vis samt telefonisk kontakt til særligt sårbare borgere, som har isoleret sig, fortæller Jette Nørgaard Rosenkrantz.

Annonce

Afgørende

Der er også blevet gjort rent og sprittet af i en grad, som ingen havde forestillet sig for 2020, fortæller den afgående leder.

- Det har været med til at give tryghed for de brugere og beboere, som har deres gang på Stubben. Lige præcis på dette punkt har det været for dyrt at spare. Kirkens Korshær og Stubben er sat i verden for at være tilstede for- og med de mest udsatte borgere. Det fortsætter vi med i 2021, lyder det fra Jette Nørgaard Rosenkrantz.

Hun udtrykker et stort ønske om, at "dette samfundssind og giversind" fortsætter i fremtiden.

- Det er så afgørende for det vigtige og livgivende sociale arbejde, som gøres på Stubben, siger hun.

Annonce

Ny leder inden sommer

Jette Nørgaard Rosenkrantz har sidste arbejdsdag onsdag den 17. februar. Hun tiltræder en anden lederstilling for et bofællesskab for mennesker som har fysiske og psykiske funktionsnedsættelser i Kristelig Handicapforenings regi.

Jette Nørgaard Rosenkrantz tiltrådte stillingen som leder af Stubben i november måned 2019. Det skete i kølvandet på, at Stubbens tidligere leder gennem 17 år, Anette Lauritsen, valgte at gå på pension.

Forventningen er, at der er ansat en ny leder af Stubben inden sommer, oplyser Jette Nørgaard Rosenkrantz på vegne af Kirkens Korshær.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nordsjælland

Purunge vidner møder op retten: 15-årig dreng forsvarer sig mod anklager for voldtægt af mindreårig i Snekkersten

Lokalavisen Nordsjælland

En gevinst for Helsingør eller ej? Vi har spurgt seks borgere på gaden om deres holdning til HH-forbindelsen

Annonce