Annonce
Annonce
Lokalavisen Nordsjælland

Louises eventyr: Skal 'lege' sig op til toppen af Kilimanjaro

BJERGBESTIGNING: Kan man bestige et kæmpestort bjerg, når man kun gør det 85 meter af gangen? Svaret må vist være njah, men det er faktisk det, som Louise Marx fra Espergærde og over 50 andre danskere vil forsøge at gøre om tre uger.

Alarm112

Internationale specialister dømt i sag om dynamit og sprængning: Angreb hæveautomat i Ålsgårde

Dynamit i en bil og sprængning af en kontantautomat i Nordsjælland har ført til en dom på flere års fængsel til to rumænske statsborgere.Mændene er ifølge politiet en slags rejsende specialister i netop den slags. De havde kun været i Danmark i ti dage, før det bragede løs en juni-nat sidste år i Ålsgårde.Politiet havde fået et tip fra politiet i Schweiz om mændene, og ved at placere en gps-tracker på deres BMW kunne betjente diskret holde øje med deres færden.Den ene, Ionel Tugui på 43 år, er af Retten i Helsingør blevet idømt fængsel i syv år. Han blev fundet skyldig både i sprængningen og i at være ansvarlig for cirka et kilo dynamit, som blev fundet i BMW'en.Han har på stedet anket til Østre Landsret, oplyser anklagerfuldmægtig Dersim Bicen fra Nordsjællands Politi.Landsmanden George Rata, der er 44 år, blev derimod frifundet for dynamitten og "kun" dømt for sprængningen. I hans tilfælde er straffen landet på fængsel i fire år og seks måneder, oplyser Dersim Bicen.I pengeautomaten lå 46.600 kroner, men gerningsmændene fik ikke kontanterne med sig. Begge er i øvrigt blevet udvist.Dynamitten var fordelt på flere stænger. Den blev fundet i bilen, der stod parkeret på Englandsparken i København.De forholdsvis langvarige straffe skyldes især en skærpelse af straffeloven i 2017. Alene at besidde sprængstoffer på offentligt sted straffes som udgangspunkt med op til tre års fængsel, oplyser Dersim Bicen.Mændene er mistænkt for lignende forbrydelser i blandt andet Tyskland og Schweiz, oplyste politiet i forbindelse med anholdelserne sidste sommer./ritzau/

Annonce
Annonce
Lokalavisen Nordsjælland

Purunge vidner møder op retten: 15-årig dreng forsvarer sig mod anklager for voldtægt af mindreårig i Snekkersten

Annonce
Lokalavisen Nordsjælland

Lauritz.com er væk: Nu kommer der helt andre varer på hylderne i det tidligere auktionshus

HELSINGØR: Det var i september sidste år, auktionshuset Lauritz.com på Støberivej blev sat til salg efter at Lauritz-partneren Gemaja Internetauktioner ApS, som drev auktionshuset i Helsingør, var gået konkurs.

Lokalavisen Nordsjælland

Restaurantdrømmen brast: Kæmpeinvestering tabt på gulvet

HELSINGØR: I begyndelsen af 2019 slog den thailandskfødte Udon Prommart dørene op til sin thairestaurant Krua Siam på Torvegade ved Axeltorv i Helsingør.

Lokalavisen Nordsjælland

En gevinst for Helsingør eller ej? Vi har spurgt seks borgere på gaden om deres holdning til HH-forbindelsen

"En eventuel fremtidig HH-forbindelse indeholder en række spændende perspektiver, for eksempel øget mobilitet og integration i den nordlige del af Øresundsregionen. Men der er også udfordringer forbundet med projektet, som det foreligger i den indledende strategiske analyse".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Lokalavisen Nordsjælland

Overlæge med speciale i overvægtige børn: Det ligger dybt i os, at når vi er kede af det, så propper vi noget i munden

Annonce
Annonce