Annonce
Lokalavisen Nordsjælland

Purunge vidner møder op retten: 15-årig dreng forsvarer sig mod anklager for voldtægt af mindreårig i Snekkersten

Lokalavisen Nordsjælland

Det kan du se i biograferne

Annonce
Lokalavisen Nordsjælland

Louises eventyr: Skal 'lege' sig op til toppen af Kilimanjaro

BJERGBESTIGNING: Kan man bestige et kæmpestort bjerg, når man kun gør det 85 meter af gangen? Svaret må vist være njah, men det er faktisk det, som Louise Marx fra Espergærde og over 50 andre danskere vil forsøge at gøre om tre uger.

Alarm112

Internationale specialister dømt i sag om dynamit og sprængning: Angreb hæveautomat i Ålsgårde

Dynamit i en bil og sprængning af en kontantautomat i Nordsjælland har ført til en dom på flere års fængsel til to rumænske statsborgere.Mændene er ifølge politiet en slags rejsende specialister i netop den slags. De havde kun været i Danmark i ti dage, før det bragede løs en juni-nat sidste år i Ålsgårde.Politiet havde fået et tip fra politiet i Schweiz om mændene, og ved at placere en gps-tracker på deres BMW kunne betjente diskret holde øje med deres færden.Den ene, Ionel Tugui på 43 år, er af Retten i Helsingør blevet idømt fængsel i syv år. Han blev fundet skyldig både i sprængningen og i at være ansvarlig for cirka et kilo dynamit, som blev fundet i BMW'en.Han har på stedet anket til Østre Landsret, oplyser anklagerfuldmægtig Dersim Bicen fra Nordsjællands Politi.Landsmanden George Rata, der er 44 år, blev derimod frifundet for dynamitten og "kun" dømt for sprængningen. I hans tilfælde er straffen landet på fængsel i fire år og seks måneder, oplyser Dersim Bicen.I pengeautomaten lå 46.600 kroner, men gerningsmændene fik ikke kontanterne med sig. Begge er i øvrigt blevet udvist.Dynamitten var fordelt på flere stænger. Den blev fundet i bilen, der stod parkeret på Englandsparken i København.De forholdsvis langvarige straffe skyldes især en skærpelse af straffeloven i 2017. Alene at besidde sprængstoffer på offentligt sted straffes som udgangspunkt med op til tre års fængsel, oplyser Dersim Bicen.Mændene er mistænkt for lignende forbrydelser i blandt andet Tyskland og Schweiz, oplyste politiet i forbindelse med anholdelserne sidste sommer./ritzau/

Lokalavisen Nordsjælland

Lauritz.com er væk: Nu kommer der helt andre varer på hylderne i det tidligere auktionshus

HELSINGØR: Det var i september sidste år, auktionshuset Lauritz.com på Støberivej blev sat til salg efter at Lauritz-partneren Gemaja Internetauktioner ApS, som drev auktionshuset i Helsingør, var gået konkurs.

Lokalavisen Nordsjælland

Restaurantdrømmen brast: Kæmpeinvestering tabt på gulvet

HELSINGØR: I begyndelsen af 2019 slog den thailandskfødte Udon Prommart dørene op til sin thairestaurant Krua Siam på Torvegade ved Axeltorv i Helsingør.

Annonce
Annonce
Lokalavisen Nordsjælland

En gevinst for Helsingør eller ej? Vi har spurgt seks borgere på gaden om deres holdning til HH-forbindelsen

Annonce
Lokalavisen Nordsjælland

Nu skal hele klokkeværket endevendes: Det kimer ikke længere fra domkirken

HELSINGØR: Der skal nok være beboere i Helsingør indre by, der ikke ligefrem savner dem, men time- og kvarterslagene på Helsingør Domkirke har ikke lydt siden påskeugen. Det er ellers en gammel skik, at der ringes om hverdagen morgen, middag og aften og til gudstjenester.

Lokalavisen Nordsjælland

Fem år tilbage i Helsingør:  Astronaut og industriens tunge drenge bakker op om supermuseum

Danmarks Tekniske Museum skal være en top 10 attraktion i hovedstadsregionen og samtidig matche de bedste internationale konkurrenter. Det er det mål som Bygnings- og udviklingsfonden DTM 4.0 har set for museet, og det indebærer, at museet flyttes fra Fabriksvej i Helsingør til Svanemølleværket i det nordlige København.

Lokalavisen Nordsjælland

Øget testindsats over for Helsingør Kommunes unge: Unge frivillige bemander 29 ekstra teststationer

Tirsdag blev 525 elever og 297 medarbejdere i Helsingør Kommune testet for corona. Ikke på et af de store testcentre, men på et af hele 29 pop-up-centre på kommune- og privatskole samt på dagtilbud.

Lokalavisen Nordsjælland

Johanna må godt sige 'lorte-corona': Gode råd før skolestarten

Hjemme hos Oscar Serritzlew i Espergærde er computeren sat op til Meet, så han kan følge med i fjernundervisningen. Men når skolen er slut, så bliver Oscar hængende på skærmen.  For Meet er også blevet det sociale bindeled for eleverne i 0.A på Grydemoseskolen efter skoletid.

Annonce
Annonce
Lokalavisen Nordsjælland

Overlæge med speciale i overvægtige børn: Det ligger dybt i os, at når vi er kede af det, så propper vi noget i munden

Lokalavisen Nordsjælland

93-årige Arne Magnussen lancerer sit syvende puslespil fra lokalområdet: Velkommen til Snekkersten set fra oven

Annonce
Annonce
Lokalavisen Nordsjælland

Efter corona: Hvordan skal vores byer genopstå?

Annonce
Lokalavisen Nordsjælland

I Kvickly Helsingør får medlemmerne mulighed for at være med til at bestemme: Vær med til at bestemme, hvad der er vigtigt i din butik

Annonce