Annonce
Annonce
Lokalavisen Nordsjælland

505 elever er klar til skolestart: Et skoledistrikt bliver ved med at få flere elever

SKOLESTART: Når der ringes ind til den første time i det nye skoleår, vil eleverne i 23 forskellige klasser tage hul på deres første skoleår i Helsingør Kommune.

Lokalavisen Nordsjælland

Mulig afsporing af planerne om en fast HH-forbindelse: Svenskere vil undersøge tunnel til København

FAST FORBINDELSE: Malmø og Helsingborg. Det er de to svenske destinationer, som vi kender, når gods og passagerer skal transporteres fra Sjælland til Skåne. Men måske skal vi også begynde at inddrage Landskrona.

Lokalavisen Nordsjælland

Skolestart: Hornbæk Skole har hurtigt fundet tilbage i rytmen

SKOLESTART: De blå balloner hang i lokalerne og armene nåede næsten op til dem, da 4. b i Hornbæk Skole igen indtog deres klasselokale mandag. Det var et af mange klasseværelser, hvor udviklingen gik fra helt stille til larmende jublende på skolen.

Lokalavisen Nordsjælland

Skulderklap: Dette Helsingør-projekt er så godt, at resten af Danmark også skal kende det

SKILLS: Helsingør-opfindelsen Mini Skills bliver nu landskendt. Arrangørerne af DM i Skills roser projektet og går nu ind som officiel samarbejdspartner.

Annonce
Annonce
Annonce
Lokalavisen Nordsjælland

Varme tanker holder Smørhullet koldt: Sys og Nina vil forlænge istiden

GLATIS:  "Ødelæg ikke isen" står det på det skilt, som Sys Haugaard og Nina Geiker har fået sat op med søen, der ligger midt i Smørhullet i Helsingør.

Lokalavisen Nordsjælland

Hjælp fra læserne: Flaskeposten er stadig et mysterium, men nu ved vi hvem, der skrev brevet

FLASKEPOST: Hvem sendte den flaskepost afsted fra Helsingør, der 21 år senere blev fundet på en strand ved Malmö? Det spørgsmål nager os stadig, efter vi for nylig efterlyste en, vi tror hedder Bettina.

Lokalavisen Nordsjælland

Bergs Bureau: Derfor var projektørerne tændt på stadion i fuldt dagslys

BERGS BUREAU: - Hvorfor er de store projektører over det ny stadion på Gl. Hellebækvej tændt midt på dagen i fuld solskin, som det har været tilfældet flere gange i den seneste tid?

Indland

Ny biskop er indsat - men de store festligheder venter

Provst Peter Birch er søndag blevet indsat som ny biskop over Helsingør Stift i Helsingør Domkirke.Bispevielsen fandt sted i Helsingør Domkirke, men de store klassiske festligheder udeblev. For på grund af restriktionerne som følge af coronavirus var der - foruden pressen - kun plads til 68 personer i kirken, der normalt kan rumme 600. Til gengæld så flere hundrede med på et livestream over Facebook.Peter Birch afløser Lise-Lotte Rebel, der går på pension.Med titlen som biskop overtager han en af de mest magtfulde stillinger i den danske folkekirke. Biskopperne, som der er i alt 11 af i Danmark og Grønland, er den øverste gejstlige myndighed i stifterne.Biskoppen er den samlende figur i stiftet, når det kommer til spørgsmål om det kirkelige liv. Den stille bispevielse blev forestået af biskop Peter Skov-Jakobsen, der i kirken holdt en kort tale, hvor han også kom ind på coronapandemien, som har lært os om blandt andet angst, men også fællesskab.- Vi skal være mennesker igen. Vi skal overkomme angsten og ud af isolationen. Der bliver nok at se til. Nok at bede om, lød det blandt andet fra Peter Skov-Jakobsen.Det er planlagt, at der 20. juni skal være en festgudstjeneste for Peter Birch, der altså søndag blev ordineret ved den kortvarige stille bispevielse.Peter Birch blev i oktober sidste år valgt til ny biskop i landets mest folkerige stift, Helsingør Stift.Han havde hele 146 stillere bag sig, da deadlinen for at stille op forelå tidligere på året. Det er tæt på det maksimale antal, en kandidat må indlevere til valgbestyrelsen.Han fik 682 af de afgivne stemmer, hvilket svarer til 53 procent.Peter Birch er uddannet teolog fra Københavns Universitet i 1989 og har siden vekslet mellem ansættelser i og uden for folkekirken.I 1990'erne var han ansat som kirkeredaktør på Kristeligt Dagblad, og han har også været forlagschef i Det Danske Bibelselskab.Ifølge specialmediet kirke.dk fylder arbejdsmiljø og godt kollegaskab meget for Peter Birch, der mener, at folkekirken i stigende grad må tænke i arbejdsfællesskaber.Peter Birch er gift med sognepræst ved Domkirken i København Eva-Maria Schwarz. De har sammen fire voksne børn.Han sidder også med i den taskforce, som under coronakrisen har diskuteret og videreformidlet retningslinjerne for kirken fra sundhedsmyndighederne./ritzau/

Annonce
Annonce
Indland

Danmarks første kvindelige biskop takker af

Annonce
Annonce
Annonce
Lokalavisen Nordsjælland

Arrangør af Gåtur langs Kysten holder ved: Der er mange, der føler sig ensomme i en mørk tid - at gå åbner sindet

Annonce