Annonce
Lokalavisen Nordsjælland

Gymnasieelever jagter fremtidens hjernemedicin

Anna Frost fra bioteknologi-klassen 3.x på Helsingør Gymnasium er én af de elever, der deltager i den landsdækkende konkurrence, som er udskrevet af medicinal-virksomheden Lundbeck.  Foto: Lars Johannessen
16 elever i klassen 3.x bioteknologi på Helsingør Gymnasium deltager i jagten på medicin, der skal kurere sygdomme som Alzheimers og Parkinsons.

UDDANNELSE: 16 elever fra bioteknologi-klassen 3.x  på Helsingør Gymnasium har siden december måned været i gang med at arbejde med molekyler, neuroner og hjerneceller. De er nemlig på jagt efter fremtidens hjernemedicin mod sygdomme såsom Alzheimers og Parkinsons, som led i den landsdækkende faglige konkurrence. Anna Frost er en af eleverne fra 3.x der deltager i konkurrencen.

- Det er super interessant at være en del af. Jeg kan godt lide, at vi skal forholde til en relevant problemstilling, og forsøge at komme med forslag til, hvordan vi kan lindre hjernesygdomme. Det er også sjovt og spændene at sætte sig ind i, siger Anna Frost.


Vi har set eksempler på, at deltagere fra tidligere år bliver hjerneforskere – både hos os i Lundbeck og ved andre forskningsinstitutter som for eksempel universiteter eller hospitaler.

Johan Luthman, koncerndirektør for Forskning og Udvikling hos Lundbeck.


Annonce

Glade for interessen

Drughunters arrangeres årligt af medicinal-virksomheden Lundbeck og skal vække gymnasieelevernes interesse for hjerneforskning. Medicinalvirksomheden forsker dagligt i at udvikle medicin til at behandle hjernesygdomme.

- Vi er rigtig glade for interessen for Drughunters hos gymnasieeleverne. Mere end 1.000 elever deltager, og det er faktisk på et utrolig højt niveau, som eleverne år efter år præsenterer. Der er helt klart ideer, som også kan inspirere os i vores arbejde, siger Johan Luthman, koncerndirektør for Forskning og Udvikling hos Lundbeck.

Annonce

Nysgerrige på hjernen

Det er fjortende år i træk, at Lundbeck afholder Drughunters-konkurrencen. For Lundbeck er formålet med konkurrencen både at lære eleverne om hjernen og pirre elevernes nysgerrighed for forskning.

- Vi håber selvfølgelig på, at eleverne lærer mere om hjernen, og hvordan den fungerer. Det er samtidig et håb, at nogle af eleverne bliver så nysgerrige på hjernen, at de selv forfølger en uddannelse, som kan lede til forskning inden for hjernesygdomme. Vi har set eksempler på, at deltagere fra tidligere år bliver hjerneforskere – både hos os i Lundbeck og ved andre forskningsinstitutter som for eksempel universiteter eller hospitaler, siger Johan Luthman.

Annonce

Afventer intern konkurrence

Elevernes arbejde kulminerer med en finaledag, hvor de  bedste ideer skal præsenteres for forskere fra Lundbeck. Tidligere år har eleverne bag de bedste ideer fået en tur til Lundbeck for at præsentere for forskerne, men i år afholdes finaledagen virtuelt pga. COVID-19.

Eleverne på Helsingør Gymnasium afventer her og nu på at få mulighed for at afholde deres egen interne finale for at finde fem til den bedste poster, der skal deltage i den endelige konkurrence.

- Vi ved ikke endnu, om vi kan mødes i klassen, eller om den skal afholdes virtuelt, siger Anna Frost.

Den 20-årige gymnasieelev ser frem til at skulle sætte studenterhuen på hovedet til sommer.  Derefter er planen at tage et sabbatår.

- Jeg har ikke lagt mig fast på endnu, hvad jeg vil læse videre til. Jeg har et godt udgangspunkt, med den studieretning jeg har valgt. Der er mange valgmuligheder, fortæller Anna Frost.

Om Drughunters-konkurrencen

  • Drughunters er en naturfaglig konkurrence for danske gymnasieelever med kemi, biologi eller bioteknologi på A- eller B-niveau.
  • Den arrangeres af H. Lundbeck i forbindelse med Forskningens Døgn.
  • Konkurrencen tager udgangspunkt i hjernesygdomme og den moderne lægemiddeludvikling.
  • Finalen afholdes i forbindelse med Forskningens Døgn d. 29. April 2021, og foregår i år virtuelt pga. COVID-19.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nordsjælland

93-årige Arne Magnussen lancerer sit syvende puslespil fra lokalområdet: Velkommen til Snekkersten set fra oven

Lokalavisen Nordsjælland

Efter corona: Hvordan skal vores byer genopstå?

Annonce