Annonce
Lokalavisen Nordsjælland

Mette Blomsterberg er vild med december: Julen er et fint spejl af livet

Mette Blomsterberg elsker at jule. I år er der blevet pyntet op ekstra tidligt, da hun har lanceret sin seneste bog " Min jul".  Foto: Torben Sørensen/kalabas.dk
Iværksætter, tv-vært, konditor, forfatter og foredragsholder. Mette Blomsterberg er en kvinde, der spænder vidt. Når det kommer til julen, er der dog en nogenlunde fast drejebog, altså på nær det, der ikke bliver til noget - midt i travlheden.
Annonce

Mette Blomsterberg har et nært forhold til julen. Det er en højtid, som hun glæder sig til, men også en hektisk tid. Der er nemlig ekstra bud efter Mette Blomsterbergs kompetencer i den travle juletid og i månederne op til.

- Julen er for mig den højtid, der fylder mest i mit hjerte. Den er et fint spejl af livet. Alt det, der fylder, er samlet med kulmination juleaften. Den er stressende og hektisk. Det er noget, jeg kender til fra mit arbejdsliv som konditor, hvor jeg er vant til at arbejde med deadlines, travle sæsoner og lange arbejdsdage.

- Og så er julen enormt hyggelig, dyb, varm og nær. Det er også en sørgelig tid, hvor man mindes og savner mennesker, man ikke længere har, og den tid på året, hvor man tænker på andre, og husker på, at det ikke er alle, der har mulighed for at holde en god jul.  Jeg er ret vild med, at julen er et miks af det hele.

Har du nogle særlige traditioner?

- Jeg har masser af traditioner, jeg elsker dem. Der er masser af jul i stuerne. Det har der været et godt stykke tid, siden min nyeste bog udkom her i november. Det er også en tradition, at vi henter et juletræ sammen. Og så har vi en superfed tradition med en fætter-kusinedag, hvor vi mødes for at bage sammen. Den har vi dog måtte begrænse i år. Men det er ikke sådan, at det hele skal være på en bestemt måde hvert år. I år har vi for eksempel ikke nået adventskransen. Og fred være med det.


Det hele er noget rigtig møg, men måske er det også lidt kærkomment og tiltrængt, at vi lige bliver nødt til at stoppe op og trække vejret


Om Mette Blomsterberg

Mette Blomsterberg er 50 år og gift med Henrik, som hun har to voksne børn med, Maja på 18 år og Laura på 21. Laura er i lære som klinikassistent, Maja går i 3. g. på Espergærde Gymnasium og HF. Familien bor i Ålsgårde.

Mette er "ægte" helsingoraner og født på Antoniehus.

Hun er oprindelig uddannet konditor i Kransekagehuset i København, som ikke længere eksisterer.

De sidste mange år har hun ernæret sig som selvstændig iværksætter - herunder som tv-vært ( Det søde liv, Price og Blomsterberg,  Den Store Bagedyst og flere andre).

Hun er forfatter til 11 bøger og har senest her i oktober udgivet bogen " Min Jul". Derudover har hun sin egen bageserie, webshop, tager rundt i landet og laver foredrag  om arbejdsglæde og livet som iværksætter på godt og ondt, afholder teambuildings for små og større virksomheder og laver konsulentopgaver i produktudvikling for fødevirksomheder med videre.

Hvad spiser I juleaften?

Min mand har fødselsdag den 24. december, og derfor spiser vi altid en forret med skaldyr. Han er vild med skaldyr, og vi andre elsker det også. Ellers er det and og flæskesteg, hjemmelavet rødkål og et par skønne salater. Waldorfsalaten er et must. Jeg skal have waldorfsalat - den spiser faster Helle og jeg. Og så er der den gode sauce fra andestegen og flæskestegen og hjemmelavet risalamande smurt ind i en god vanilje og rigeligt med grofthakkede mandler.

Mette Blomsterberg sammen med familiens ene granddanois  Maestro på otte år. Familien har én granddanois mere,  Nala som er fem år gammel. Foto: Torben Sørensen/kalabas.dk

Danser I rundt om juletræet?

- Det gør vi. Og vi fyrer den også af til "Nu er det jul igen" ude på terrassen og rundt i hele huset, som naboerne helt sikkert kan tale med om.

Hvad er din yndlingsjulesang?

-Jeg elsker faktisk dem alle sammen, både julesalmer og julemelodierne i radioen.  Jeg er en lille nisse.

Hvordan bliver julen i år?

- Vi hører, at vi ikke må synge og holde hinanden i hånden. Men det kommer vi til hjemme hos os. I år bliver vi otte, der holder jul sammen. Vi plejer ikke at være så mange til jul. Det, der bliver anderledes i år, er, at vi ikke kommer til at holde åbent hus på Henriks fødselsdag. Den er sløjfet på grund af corona.

Hvad tænker du på, når du husker tilbage på dine juleminder i barndommen?

- God julemad, mad og mere mad og som en hverdag med en lille smule ekstra af det alt sammen. Jeg har en familie, hvor der altid er blevet brugt tid på og lavet hjemmelavet mad.

Mette Blomsterberg har altid været vild med julen. Den første holdt hun, da hun flyttede hjemmefra som 22-årig og inviterede til jul hjemme i den lille lejlighed i Helsingør. Foto: Torben Sørensen/kalabas.dk

Er der en jul, der betyder noget særligt for dig?

- Der er flere. Den første jul som forældre med Laura, og senere da Maja kom til. Den første jul, hvor min mor, som døde for en del år siden, ikke var med, og der stod den der tomme stol. Den første jul jeg selv holdt for min mor og hendes mand Povl, da jeg som 22-årig flyttede for mig selv i en lille lejlighed i Peder Frandsens Stræde (i Helsingør, red).

Har du et godt råd til andre familier, hvad de kan samles om at lave i julen?

- Mit bedste råd er, at man skal finde ud af, hvilke juleønsker og forventninger man selv har til julen. Det er fint at blive inspireret af andre, men mærk efter hvad du har lyst til.  Julen handler om at få gjort noget sammen. Det kan være helt fint bare at gøre det en enkelt gang. Det behøver ikke handle om antallet. Det vigtigste er bare at gøre noget virkeligt rart sammen. Så er det de glimt, man husker.

Hvordan har 2020 været for dig i lyset af corona-krisen?

- Det har været en god portion utryghed, forbavselse og en masse håb og"Vi skal da bare klare det her". Men samtidig:  "Er det ikke osse bare ok at sige højt, at det her er noget virkelig lort"?   Jeg må indrømme, at jeg, da landet lukkede ned i foråret tænkte: " Gud være lovet, jeg ikke skal det her igennem som restauratør".  Selv valgte jeg at skære ind til benet fra start af og lave en aftale med mine konsulenter om, at vi indstillede samarbejdet her og nu. Det er jeg glad for i dag.

- I marts, da alt lukkede ned, fik jeg nok 15 mails om dagen om aftaler, der blev aflyst eller udskudt. Noget blev løst virtuelt. Men der var også meget, der ikke kunne lade sig gøre. Det var ikke sjovt at se indtjeningen forsvinde. Heldigvis går min bage-produktserie godt, og det var en rigtig beslutning at skære alle omkostninger væk.

 Hvordan tror du næste år kommer til at forme sig?

-  Jeg tror desværre godt, at vi kan tage 2021 med i forhold til den tilbagegang, som pandemien er skyld i. Jeg er normalt ikke pessimist, men realist. Jeg hørte forleden en psykolog fortælle, at der også kommer en masse godt ud af coronakrisen.  Der sker ikke noget skidt, uden at det også er godt for noget andet. I en verden, hvor det til tider går rigtig stærkt, kan det her ses som klodens lille bremse. Det hele er noget rigtig møg, men måske er det også lidt kærkomment og tiltrængt, at vi lige bliver nødt til at stoppe op og trække vejret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Indland

Danmarks første kvindelige biskop takker af

Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nordsjælland

Arrangør af Gåtur langs Kysten holder ved: Der er mange, der føler sig ensomme i en mørk tid - at gå åbner sindet

Lokalavisen Nordsjælland

Donation der varmer: Ladcykel gør det lettere for elever med udviklingshandicap at tage med på ture ud i naturen

Annonce