Annonce
Lokalavisen Nordvest

Her er Baloo, han er terapihund og ham kan du leje

Hunden Baloo er Lykke Reicherts terapihund. Foto: Martin Kloster
Lykke Reichart er ved at uddanne sig til terapihundefører. Hun har også startet sin egen virksomhed. Og så arbejder hun sammen med sin hund, Baloo.

Kirkendrup: Lykke Reichert fra Kirkendrup er ved at tage uddannelse, som ingen andre har taget på Fyn endnu. Hun er den første og eneste.

Hun er ved at uddanne sig til terapihundefører. Og hun har også lige startet sin egen virksomhed, Lykkereichert.dk.

Målet er at kunne tilbyde en såkaldt terapihund til folk, der kunne have brug for en hund af den ene eller anden grund ved deres side. Hendes egen hund, Baloo på seks år, er hendes  terapihund.

Annonce

- En terapihund er en hund, der kan hjælpe med mange forskellige ting. Vi kender servicehunde, men forskellen er, at man godt kan have brug for en servicehund, men ikke have ressourcerne til at have den boende. En servicehund har du sammen med dig hele tiden, siger Lykke Reichert, mens Baloo modsat kan lejes nogle timer ad gangen og altid sammen med Lykke Reichert.

Baloo kan kort sagt komme og skabe livsglæde, være med til at mindske ensomhed, være med til at motivere, ja, meget. Den kan bruges mod angst.

- Vi kan gå en tur, hvis man ikke kan lide at gå alene. Man kan blive hentet af Baloo i skolen.  Jeg kunne godt tænke mig at hjælpe skolebørn. Vi kan hjælpe med motivation til at lege lidt med tal og bogstaver. For eksempel har vi nogle spande. Så vælger han en spand. Så kan der ligge nogle bogstaver eller forskellige tal i. Hvis man f.eks. er uheldig at være fysisk begrænset, så er der også noget motorisk i det, fortæller Lykke Reichert.

Lykke Reichert med Baloo, der er en japansk spids. Foto: Martin Kloster

Så kan Baloo, der er en japansk spids, træde til og hjælpe.

- De (japansk spids, red.) er avlet til at sidde, vogte og holde øje. De er gode til at sidde og kigge. Hvis man har svært ved at læse, og man ikke har lyst til at læse i en gruppe, så kan man sidde sammen med Baloo. Han er rigtig god til at kigge på dig. Så kan du sidde og læse sammen med ham. Du kan også fortælle ham en hemmelighed eller hvis der er noget, du synes er svært at sige til andre. Så kan du få lettet dit hjerte ved at tale med ham om det, siger Lykke Reichert.

Men det bliver altså på hundesprog!

Wild card

Lykke Reichert har været tjener. Men hun så ind i en fremtid, hvor hun ikke kunne se sig selv fortsætte med det. Hun har også trænet heste og er oprindelig uddannet berider. Hun voksede op med dyr. Hun gik og tænkte lidt over, hvordan hun kunne komme til at træne hunde og få lidt mere ud af det.

- Jeg fandt ud af, at Danske Terapihunde (ved Betina Hofmann i Brønderslev, red.) har en uddannelse, hvor man kunne blive uddannet som terapihundefører. Det synes jeg var enormt spændende. Der er en masse teori og jura, og en praktikdel og praktisk træning, siger hun.

- Jeg er superfascineret af processer. Fra man tager en hund, som ved ingenting, til at man kan forme et individ og lære den nogle ting. Det synes jeg er helt fantastisk og utroligt spændende. Jeg synes også, det er enormt lærerigt. Også for min egen selvindsigt. Jeg kan aldrig blive sur på hunden. Den ved jo ikke, hvad den ikke ved, men jeg må altid tænke: Okay, jeg har forklaret det her mange gange til den, men jeg har ikke forklaret det, så det er tydeligt for den, siger Lykke Reichert.

Lykke Reichert

Lykke Reichert er ved at uddanne sig til terapihundefører. Hun har startet virksomheden Lykke Reichert Hundetræning/Lykkereichert.dk.

Hun er i øjeblikket ved at opbygge sin hjemmeside www.lykkereichert.dk, hvor der står lidt mere om hende og hvad en terapihund er. Du kan også finde hende på Facebook: Lykke Reichert Hundetræning.

Så må hun prøve på at få den på rette spor. Det er en lærerig proces, mener hun.

Lykke Reichert kalder sig selv for "wild cart'et". Hun kørte til en optagelsesprøve hos Betina Hofmann i Brønderslev i november med et stort ønske om at komme ind på uddannelsen.

Lykke Reichert i skoven med Baloo. Foto: Martin Kloster

- Det var en meget sjov oplevelse. Hun (Betina Hofmann, red.) tænkte bagefter: "Det skal du bare". Jeg var lidt wild cart'et. Hun siger, at man ligesom skal have den faglige baggrund - og være f.eks. ergoterapeut, psykolog eller socialpædagog. Men jeg ringede jo bare til hende og ville helt vildt gerne træne hunde. Jeg har selvfølgelig opbygget en stor erfaring med mennesker, så Betina vurderede, jeg havde menneskelige kompetencer, drive og empati til at kompensere, fortæller Lykke Reichart.

Annonce

Gerne flere hunde

Når man lejer Baloo, følger Lykke Reichert altid med. Men hun ser kun på fra sidelinjen. Planen at udvide med flere hunde på sigt. Også gerne andre racer.

Jeg er superfascineret af processer. Fra man tager hund, som ved ingenting, til at man kan forme et individ og lære den nogle ting. Det synes jeg er helt fantastisk og utroligt spændende.

Lykke Reichert

- For at lave noget forskelligt, forklarer hun.

Det kunne sagtens være en springerspaniel. Eller en labrador.

Lykke Reichert er færdig til sommer med sin uddannelse, hvis alt går vel med den skriftlige og den praktiske prøve.

Baloo er vist allerede klar på de nye udfordringer.

Annonce
Lokalavisen Nordvest

Tragedie efter tragedie gav politimanden Ole PTSD: Nu hjælper han andre i samme situation

Annonce
Lokalavisen Nordvest

Kun et hul i jorden nu og først færdigt næste år: Men alt er allerede udlejet

Annonce
Lokalavisen Nordvest

Ny skov bliver indviet

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nordvest

Her er mit yndlingstræ - har du et?

Lokalavisen Nordvest

Efter fire år, coronabøvl, forsikringsudfordringer og afslag fra kommunen har hjemløs skulptur endelig fået en plads

Lokalavisen Nordvest

Arne har været aktiv i den samme bestyrelse i 41 år: Nu er han blevet hædret for sit arbejde

Ugeavisen Odense

Hvad skal vi undersøge for dig?

Lokalavisen Nordvest

Ulla blev hædret for næsten 50 års frivillighed

Lokalavisen Nordvest

De jubler i Paarup: Nu ruller millionerne ind til renovering af skolen

Lokalavisen Nordvest

Her er Baloo, han er terapihund og ham kan du leje

Annonce