Annonce
Lokalavisen Nyborg

Hvad skal du lave i efterårsferien? Mød Hr. Skæg, lav en drage eller skær et (u)hyggeligt græskar

Den 16. oktober inviteres alle børn og voksne til Hr. Skæg koncert på Bastionen i Nyborg. Her vil Hr. Skæg fortælle og synge sange fra sine mange eventyr i Ramasjang, og han håber, at han kan få hjælp fra nogle kloge børn til nogle opgaver, som han ikke kan løse selv. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Mangler du inspiration til, hvad familien skal lave i efterårsferien? Så læs med her, hvor kommunens turistchef har samlet en masse aktiviteter for hele familien.

Nyborg: For manges vedkommende står der ferie i kalenderen i næste uge, og det giver en masse fridage, som skal nydes og ikke mindst fyldes ud, og hvorfor ikke benytte sig af nogle af alle de tilbud, der finder sted i efterårsferien.

Lokalavisen Nyborg har allieret sig med turistchef i Nyborg Kommune Sanne Hoffensetz Andresen, som har samlet forskellige aktiviteter, der sker i efterårsferien.

Her er blandt andet workshop med billedkunstner Kathrine De Place Bjørn, hvor man kan lære at lave grafiske stoftryk med efterårets temaer, eller man kan tage på drageværksted, hvor man kan lave sin egen drage, eller måske vil man hellere skære sit eget græskar på Torvet i Nyborg.

Annonce

Se meget mere og bliv inspireret af listen herunder.

Lørdag den 16. oktober kl. 10-14

Lørdag den 16. oktober præsenterer Nyborg Bibliotek Efterårs DIY aktiviteter i teltet på Torvet i Nyborg. Brug naturens materialer og lav dit eget smukke og personlige stamtræ. Vi har blade, træ og materialerne klar. Aktiviteten er for børn fra 7 år, børn under 7 år skal ledsages af en voksen. Aktiviteten er gratis.

Annonce

Lørdag den 16. oktober på Bastionen kl. 11

Det bedste Hr. Skæg ved er at møde søde, kloge børn og voksne, og synge og lege og lære nye ting, han ikke vidste i forvejen. Derfor har det været meget svært for ham at sidde alene og kukkelure i corona-karantænen. Men nu er der pludselig kommet en vidunderlig løsning på problemet: Man kan simpelthen komme til Hr. Skæg-show.

Se mere her på www.bastionen-nyborg.dk/event/syng-med-hr-skaeg/.

Annonce

Søndag den 17. oktober kl. 10-14

Søndag den 17. oktober afholder Nyborg Bibliotek en workshop med billedkunstner Kathrine De Place Bjørn, hvor du kan lære at lave grafiske stoftryk med efterårets temaer. Sammen tager i udgangspunkt i naturens farver og materialer og trykker stofbilleder, som du kan tage med hjem og ramme ind til et flot billede. Aktiviteten henvender sig til børn fra 7 år og deres voksne og er gratis.

Prøv også Findejagten, hvor du skal på jagt inde i og rundt om teltet og finde de gemte efterårsbilleder. Aktiviteten er gratis og for alle.

Annonce

Mandag den 18. oktober i efterårsteltet på Torvet kl. 10-13

Oplev et ægte drageværksted, hvor du kan male din helt egen drage og få den med hjem. Du bestemmer selv, hvordan den skal se ud. Skal den måske ligne en farlig ildspyende drage, en stor og larmende flyvemaskine, en farverig og yndefuld sommerfugl eller blot dekoreres med regnbuens smukke farver? Man kan også få en god snak med vaskeægte dragemager om, hvordan man flyver med drager, hvem fandt på at flyve med drager, hvornår er det bedst at flyve med drager, og hvor skal de flyve hen?

Dragemageren står klar fra kl. 10.00–13.00 mandag den 18. oktober i efterårsteltet på Torvet i Nyborg og glæder sig til at hjælpe jer med at lave en flyvende drage.

Det er gratis at deltage i, og det er først til mølle. Forbehold for udsolgte drager.

Tag i efterårsteltet på Torvet, hvor du kan male din egen drage. Arkivfoto: Annett Bruhn
Annonce

Tirsdag den 19. oktober i efterårsteltet på Torvet kl. 10-13

Kom og vær med til en (u)hyggelig græskarsnitning.

Her kan du udhule det og gøre plads til et lys – eller skære skøre ansigter i det. Du bestemmer selv om ansigtet skal være sur, glad, grinende, ondskabsfuld eller noget helt andet. Kun fantasien sætter grænser, og når du er færdig, må du få din græskarlygte med hjem til at pynte og skabe (u)hyggelig stemning. Græskar og værktøj er klar til at blive til lygter i efterårsteltet på Torvet i Nyborg kl. 10.00–13.00 tirsdag den 19. oktober.

Det er gratis at deltage i, og det er først til mølle. Forbehold for udsolgte græskar.

Tirsdag den 19. oktober er der græskarsnitning i efterårsteltet på Torvet i Nyborg. Her kan du udhule et græskar og gøre plads til et lys - eller skære skøre ansigter i det. Arkivfoto: Maria Frellesen Pedersen
Annonce

Onsdag den 20. oktober på Bastionen kl. 14-14.35

Kom med Nyborg Bibliotek ind og se Det Lille Turnéteaters magiske forestilling "Blåt Barn" for de 1-5-årige. Forestillingen handler om farver, om at opleve, sanse, lære og om at finde sin identitet.

Det blå barn vågner en morgen i sin seng på den blå planet. Han ser en dør, der ikke plejer at være lige der. ”Mærkeligt”, tænker barnet, ”En dør?”. Og barnet beslutter sig for at gå gennem døren.

Døren fører ud i den store verden og tager barnet med på en rejse vidt omkring på den blå planet, der byder på forunderlige møder med en drillesyg sæl på isen, ildsjælen i jordens hede indre og andre farverige væsener. Det bliver en lang, forrygende dag, hvor han til sidst kan gå i seng en masse oplevelser rigere.

Se mere på www.nyborgbibliotek.dk/blaatbarn.

Annonce

Torsdag den 21. oktober på Bastionen kl. 14-14.40

Vær med, når danser og performer Tilde Knudsen fortolker Lewis Carrolls elskede klassiker "Alice i Eventyrland" for 5-10-årige.

Tag med Alice gennem kaninhullet til et forunderligt land, hvor alt kan ske. En verden hvor kaniner kan tale, Filurkatten leder dig på afveje og dronninger ikke er smukke og gode, men brutalt hugger hovederne af folk.

Med fantasifulde, geometriske kostumer i cirkler, trekanter og firkanter samt et eventyrligt lydunivers, der veksler mellem enkelthed, vildskab og kaos bliver de velkendte figurer fra historien vakt til live.

Er du klar til en forunderlige rejse?

Forestillingen er skabt af Teater Asterions Hus.

Se mere på www.nyborgbibliotek.dk/aliceieventyrland.

Annonce

Fredag den 21. oktober på Bastionen kl. 14-14.45

Kom med til det absurd-humoristisk, teaterstykke "Mor og Maskinen" for de 8-14-årige. En forestilling om miljøkrise og om at leve af det, de andre smider væk.

Moderen samler pant og finder ting i containere. Hun er en mester i genbrug og i at gøre en god handel. Hun sparer op for at kunne genforenes med sine børn, der er blevet fjernet fra hende. Undervejs møder hun en genstridig flaskeautomat og en hjælpsom flaskedreng i det supermarked, hun kun nødigt besøger, fordi folk kigger mærkeligt på hende.

Med det unikke, danske pantsystem som omdrejningspunkt, fortælles en historie om klimakrise, overforbrug og genbrug, mens moren drager igennem det danske land med sin vogn.

Forestillingen er skabt af PARADOX, et teater-kompagni der skaber scenekunst med et socialt og politisk perspektiv og altid med det dokumentariske som drivkraft.

Se mere på www.nyborgbibliotek.dk/morogmaskinen.

Lørdag den 23. oktober ved Borgmestergården kl. 11-12

Kom med en af Borgmestergårdens frivillige guider med rundt på en gratis slotsvandring om det gamle kongeslot, og hør om slottets historie og de historiske begivenheder, der har fundet sted her. Kom en tur ud på voldanlægget, som blev anlagt for at beskytte slot og by.

Se mere på borgmestergaarden.ostfynsmuseer.dk/kalender/slotsvandring/.

Lørdag den 24. oktober kan du komme på en gratis slotsvandring eller byvandring med Borgmestergårdens frivillige guider. Arkivfoto: Kasper Riggelsen

Lørdag den 23. oktober ved Borgmestergården kl. 12.30-14

Borgmestergårdens frivillige guider også rundt på en gratis byvandring i den Gamle Kongeby. Her kan du høre om Nyborgs udvikling fra middelalderkøbstad til moderne by og se de gamle smukke huse opført efter den store brand i 1797.

Se mere på borgmestergaarden.ostfynsmuseer.dk/kalender/byvandringer-i-nyborg/.

Søndag den 24. oktober på Cirkuspladsen kl. 10

Prøv en disc golf bane, en putting range og en driving range. Nyborg Disc Golf Klub har alt udstyret. Du skal bare møde op i tøj efter vejret. Danmarksmester Martin Spliid er på pladsen hele dagen og hjælper jer i gang med sporten. Frisbeesport.dk opstiller butik på pladsen.

Se mere på www.visitnyborg.dk/nyborg/begivenheder-og-events/kultunaut#tmplid=arrmore&ArrNr=14870602.

Har du ikke prøvet disc golf nu, så er der mulighed for det søndag den 24. oktober på Cirkuspladsen. Arkivfoto: Stefan Bøgholm Wagner


Annonce
Annonce
Lokalavisen Nyborg

Byens Bedste vinder: Efter 48 år er Osteboden Fru Hansen stadig populær

Annonce
Annonce
Lokalavisen Nyborg

Før og nu: Masten på Knudshovedklinten – Vippefyr eller knaldstation?

Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

Ny mand ved roret siden nytår: - Det er megafedt at få den pris, fordi det viser, at vi gør det rigtige

Lokalavisen Nyborg

Ebbe blev suveræn stemmesluger til seniorvalg: - Hvis der bliver peget på mig, svigter jeg ikke vælgerne

Lokalavisen Nyborg

Carsten Kudsk om valglussing: Jeg skulle ikke være gået efter borgmesterposten

Lokalavisen Nyborg

Sandra stoppede som betjent på grund af stress: - Jeg har kunne rejse mig igen igennem skriverierne

Lokalavisen Nyborg

Vælgerne på Østfyn har talt: Her er valgets vindere og tabere

Lokalavisen Nyborg

Et Villa Gulle i nye klæder: Lokal familie tager over på hele Nyborgs byhotel

Lokalavisen Nyborg

Ny julesang fra Kirsia Isabella: - Det er en stemningsfuld, gennemglad og varm sang, som det er svært at sidde stille til

Lokalavisen Nyborg

Alberte blev nummer to til DM

Lokalavisen Nyborg

Klumme: Stenfiskerskonnerten ”Else” af Nyborg

Lokalavisen Nyborg

Vind koncertbilletter til The Glam på KinoVino

Lokalavisen Nyborg

Nyborg Svømmeklub vinder danske mesterskaber for hold Åben Klasse

Lokalavisen Nyborg

Julelys tændes i skyggen af corona

Lokalavisen Nyborg

Byens Bedste vinder: For Pigernes Magasin og Lingeri handler det om at løfte i flok

Lokalavisen Nyborg

Jette arbejder i døgndrift til valget: - Jeg regner med at sove et par timer på lageret i løbet af natten

Lokalavisen Nyborg

Efter årevis med intern ballade i menighedsråd: Omstridt præstegård i Flødstrup tager form

Lokalavisen Nyborg

Hang klistermærker op om natten: Byens Bedste vinder ser tilbage på en festlig aften

Lokalavisen Nyborg

Populært kunsthåndværkmarked flytter til Borgmestergården

Lokalavisen Nyborg

Byens Bedste vinder: Viser sin taknemmelighed ved at give igen til kunderne

Lokalavisen Nyborg

Hold juleaften hos Østfyns Sociale Hånd

Lokalavisen Nyborg

Byens Bedste vinder: Uden vores kunder havde vi ikke fået prisen

Lokalavisen Nyborg

Fængselsfolkenes Fiskeriselskab fejrer 50 år i november: - Det har absolut ikke været kedeligt

Annonce