Annonce
Lokalavisen Nyborg

Fra millionvilla i Charlottenlund til B&B i Tårup

Hanne Dahl og Henning Kastell. Foto: Anette Hyllested
Hanne Dahl og Henning Kastell har forvandlet villa i Tårup til et luksuriøst Bed & Breakfast.
Annonce

Tårup: Det tog en måned. Så var 37 års fælles liv i huset i Charlottenlund pakket sammen, og Hanne Dahl og Henning Kastell kunne for alvor kaste sig ud i deres fynske eventyr.

Eventyret bor i Tårup på Tårup Byvej. Her ligger et gult murstenshus i to plan på 567 kvadratmeter, som blev bygget i 1992 af Dorte og Erik Søemod. Da Hanne og Henning flyttede ind i det i sommeren 2018 var de nybagte pensionister med ikke blot en drøm om at bo på landet, men med en drøm om sammen at skabe et luksuriøst bed and breakfast.

Derfor er 266 af de mange kvadratmeter nu blevet til Villa Kastell - indrettet med fire værelser med hver en dobbeltseng og med tilhørende badeværelser og gæstetoiletter samt udgang til det fri Der er også tilknyttet to store opholdsstuer til de fire værelser med tv og entreer og garderober. Der er også 100 kvadratmeter garage, så gæstebiler kan stå i tørvejr.

Hanne Dahl og Henning Kastell solgte huset i Charlottenlund på syv dage for 10,5 millioner kroner. Huset i Tårup kostede dem de syv, og derudover har de brugt cirka en million på at renovere og indrette, og nok har de haft håndværkere, men de har selv designet indretningen - inklusiv farve- og møbelvalg.

Udenfor på den 3500 kvadratmeter store grund med uendelige snoede hække og i gårdhaverne fyldt med beplantede krukker er stilen mere sydlandsk end dansk, men indenfor er stilen nordisk. Der er malet i blå, gule, grønne og grå pastelfarver efter Flüggers nordiske farvepalette, møblerne er klassikerne fra FDB og lamperne Verner Panton, Louis Poulsen og Gubi. Der er trådløst WiFi i hele huset.

Med tiden bliver der også en indendørs svømmepøl med omklædningsrum og sauna. Og wellness-rummet med solarie og massagestol får formentlig følgeskab af et fitnessrum.

- Vi har ønsket, at skabe et bed and breakfast i høj kvalitet, fortæller Henning Kastell.

Parret og priserne

Henning Kastell er 67 år, uddannet ingeniør og har tidligere arbejdet for Frederiksborg Amt med at bygge sygehuse.

Hanne Dahl er 64 år, uddannet sygeplejerske, og har senest arbejdet som afdelingssygeplejerske på Bispebjerg Hospital.

De har to voksne børn, som bor i København.

Inden de flyttede til Tårup, boede de i 37 år i en villa i Charlottenlund nord for København.

Huset i Tårup er på 567 kvadratmeter. Det blev bygget i 1992 af Erik og Dorte Søemod. Villaen er tegnet af arkitektfirmaet Flening og Søby med inspiration fra den tidlige ejers bror, der er arkitekt i Spanien og opført af lokale håndværkere. Villaen er opført som en energirigtig bygning, hvor gulvvarmen primært opvarmes med jordvarme, og er næsten selvforsynende med solenergi. Endvidere er der etableret et regnvandsreservoir, der anvendes til toiletskyl, vask og havevanding.

Det største dobbeltværelse i Villa Kastell koster 775 kroner for en overnatning. Det mindste koster 675 kroner.

Med i prisen følger morgenmad. Eftermiddagskaffe og kage samt wellness kan tilkøbes.

Man kan læse mere om stedet på villakastell.dk

Annonce

For sjov

Hvor nogle pensionister prioriterer at slappe af, havde Hanne Dahl og Henning Kastell mere lyst til at skabe og til at gøre det sammen. De er heller ikke meget for at sidde stille. Der skal ske noget, og det skal være sjovt.

- Vi begyndte med at tegne en radius på tre timer rundt om København, hvor vores børn bor, for længere væk ville vi ikke, fortæller Hanne Dahl.

Valget faldt på Tårup især på grund af huset, men også fordi, det er en fantastisk smuk og levende landsby, siger de. Det opdagede de blandt andet ved at studere Tårupportalen på nettet.

De åbnede for udlejning 1. oktober sidste år, men har kun haft 16 overnattende gæster. I øjeblikket arbejder de derfor på at gøre opmærksomme på deres Villa Kastell.

- Vi er så heldige, at vi kan klare os uden at leje ud. Vi har lavet det her for sjov og i stedet for at betale negative renter til banken. Men selvfølgelig er målet nogle flere gæster, siger Henning Kastell.

Parret synes, at gæster ud over husets luksus får adgang til mange positive oplevelser ved at bo i Villa Kastell. En smuk landsby, 10 minutters kørsel til Nyborg med gode restauranter og ikke mindst motorvejen, en skøn badestrand tre kilometer væk ved Kongshøj og de østfynske golfbaner inden for rækkevidde.

De føler sig godt modtaget i Tårup. Og vennerne i Charlottenlund?

- Jamen, dem ser vi jo mere nu, for nu kommer de og overnatter, siger Henning Kastell.

Den ene af gæsternes opholdsstue. Foto: Anette Hyllested
Endevæggen i den private del af Villa Kastell. Foto: Anette Hyllested
Et af gæsteværelserne. Foto: Anette Hyllested
Gårdhaven. Mange af krukkerne er slæbt til side på grund af stormvejr. Om sommeren er der mange flere. Foto: Anette Hyllested
Et kig ud i haven med de mange hække. Foto: Anette Hyllested
Morgenkåbe klar på sengen. Foto: Anette Hyllested
Her har tidligere været svømmepøl, og det skal der være igen. Foto: Anette Hyllested
Et vindue i et af badeværelserne. Foto: Anette Hyllested
Detalje fra husets facade. Foto: Anette Hyllested
Et af badeværelserne. Foto: Anette Hyllested
En af gæsternes opholdsstuer. Foto: Anette Hyllested
Et af gæsteværelserne. Foto: Anette Hyllested
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce