Annonce
Lokalavisen Nyborg

Koldt og en smule kulinarisk

Omkring 200 valgte at tage forskud på det nye år med et vinterbad i Storebælt. Foto: Michael Bager

200 dyppede sig i et stykke med næsten havblik ved Hotel Hesselet på årets sidste dag. Her inviterede Nyborg Kommune til premiere på det kolde gys i Storebælt ledsaget af østers og champagne.

Annonce

Nyborg: Vandet fire, luften syv og forsamlingen i badetøj på stranden var omkring de 200. Det var samtidig det forgangne års sidste dag, 31. december, og klokken var 11.30, da Saluteringslauget lod forladerne knalde, før propperne for alvor sprang.

Iført badekåbe tog udvalgsformand Peter W Mollerup ordet:

- Det er en historisk event. Vi håber, at det kan blive en årlig tradition, hvor vi hvert år kan få pulsen op og ønske hinanden godt nytår, lød det fra Peter W. Mollerup, inden det var tid til det kollektive dyp på en dag med tæt på havblik.

Havneselskabet ADP's sponsorat og kommunes invitation til et nytårsvisit i det kolde hav var en helt særlig premiere. For selv om en del gæster var vant til at hoppe i fra badebroen henne ved Storebæltsbadet, så fik årets sidste livtag med vintervandet en ny betydning. Nytårsbadet blev ledsaget af én af de mest inkarnerede vinterbadere af alle, nemlig østersen. Den og de øvrige 150 franske af slagsen åbnede sig gerne for den nye event på strand og i vand, som også indebar et fyrværkeri af bobler og kransekage anrettet i en kølig buffet.

Tjenere fra Hotel Hesselet trakterede i fuldt ornat med salte østers fra Bretagne i selskab med rosé bobler fra Champagne. Men først efter de mange nytårsbadere var trukket i et noget mere tilbørligt antræk med både frotté og farver på.

Propperne fløj på stranden, og de blævrende østers kom på tur gennem mund og svælg, som deltagerne kort forinden havde brugt til at trække vejret i bund. Kun for at modstå chokket fra det kolde hav.

Råd til vinterbadning

Vinterbadning er både sundt, hurtigt og billigt. Det eneste, det faktisk kræver, er vand og vinter. Men selvom udstyr til vinterbadning er begrænset, så er der alligevel et par forhold, som hjælper til at gøre vinterbadningen både mere behagelig og sikker. Som vinterbader er det en god ide at medbringe:


  • En ven
  • Sko eller sandaler, så du ikke glider på badebroen
  • En varm hue, som du med fordel kan beholde på, mens du er i vandet
  • Badekåbe og/eller badehåndklæde
  • badetøj
  • Varm drik til efter badningen
  • Varmt tøj til efter badningen
Premieren på Nyborg Nytårsbad var et hit med cirka 200 badegæster, som snuppede det kolde gys ud for Hotel Hesselet på årets sidste dag. Foto: Michael Bager
Annonce

Et kick hver gang

Isbrydernes dage er historie i en tid med klimaforandringer. De syv grader oven vande og cirka den samme håbløse temperatur i bølgen blå, var langt fra det isfyldte farvand, som er vinterbadernes foretrukne element. Alligevel blev der slået masser af huller i luften, da flokken af nytårsbadere forsøgte at varme sig på stranden før mødet med det kolde gys.

Tilbage på stranden:

- Det var ikke koldt, det var skønt. Jeg bader hveranden dag, og jeg bliver helt høj hver gang. Det giver et kick, som er bedre end motion, vurderer den erfarne vinterbader Lisbeth Høi, som i marts mødte kulden ved VM i issvømning i estiske Tallin.

Vandet var fire og luften syv, og håndklædet lige til at tørre sig i efter mødet med Storebælt. Foto: Michael Bager
Annonce

Flot start på koldt gys

Erhvervs og Udviklingsudvalget har bevilget 55.000 kroner til premieren på nytårsbadet. At dømme efter tilslutningen i havet, så er Nyborg Nytårsbad kommet for at blive.

- En flot og fantastisk start, som vi håber kan fortsætte, sagde turistchef Sanne Hoffensetz Andresen, som selv gik forrest med badehætten på i bølgen blå.

Og selv om det kolde gys var en anelse kuldslået under dette års premiere, så var både champagnen og østers til den kolde side.

Østers fra Bretagne, champagne og kransekage ved en kølig nytårsbuffet på stranden. Foto: Michael Bager.
Annonce

Satser på en reprise

Brødtekst

Mor og datter - Berit Lassen og Marianne Clausen- nåede både toget fra København, et koldt gys samt østers og en skål i champagne. Foto: Michael Bager.
En bulldozer af saltvand er en del af oplevelsen, når en østers lukker sig op for nytårets badegæster, som inden havde smagt det salte vand i Storebælt. Foto: Michale Bager.
Sådan så det hele ud - sådan lidt for oven, når 200 mennesker hopper i vandet på årets sidste dag. Foto: Michael Bager
Premieren på Nyborg Nytårsbad var et hit med cirka 200 badegæster, som snuppede det kolde gys ud for Hotel Hesselet på årets sidste dag. Foto: Michael Bager
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

Ballet i Landporten

Lokalavisen Nyborg

Magiske aftener i Nyborg

Lokalavisen Nyborg

Smuk aftentur

Lokalavisen Nyborg

Fotogene brumbasser

Annonce