Annonce
Lokalavisen Nyborg

Naturen er stadig åben: Guide til oplevelser i naturen i vinterferien

En af de steder Tue Skovgård Larsen anbefaler, man kan gå hen, er ved Knudshoved og ud under Storebæltsbroen. Hvis man er lystfisker, er det også oplagt at tage sin fiskestang med til Nyborg molerne, hvor man kan være heldig at fange torsk. Dronefoto: Peter Krogh Frausing
Det er ikke mange skiferier og varme solskinsferier, det bliver til i år på grund af covid19, og derfor er mange nødsaget til at blive hjemme. Heldigvis har naturen vist sig ikke at svigte, og Lokalavisen Nyborg har spurgt naturvejleder Tue Skovgård Larsen til råds om gode naturoplevelser i Nyborg Kommune.
Annonce

Østfyn: Uge syv er den obligatoriske vinterferie for skoleeleverne, men i år er den noget anderledes end tidligere. For de flestes vedkommende bliver det nemlig en ferie hjemme, men det betyder ikke, at det skal være en kedelig en af slagsen, selvom det meste er lukket ned.

En ting, vi dog kan regne med, er naturen. Tue Skovgård Larsen, naturvejleder i Nyborg Kommune, kommer her med sine bedste bud på naturoplevelser i kommunen.

1 Gå på jagt efter isfuglen

- Man kan se, om man kan spotte Nyborgs isfugle. Om vinteren er der ikke noget løv, der skjuler dem, så de er nemmere at se. Hvis man for eksempel går nede ved Lindealleen ved volden, kan man være heldig og spotte dem. Her smutter der tit én forbi, som flyver over voldgraven. Man kan også gå ud langs Ladegårdsåen, hvor man også kan se dem.

Isfuglene i Nyborg er der hele året, men typisk trækker isfugle ud langs kysterne, når det bliver vinter, da søerne kan risikere at fryse til.

2 Leg ved Strandvænget

Naturlegepladsen ved Strandvænget. Arkivfoto: Emilie Hlaberg

- Tag en tur langs kysten og gå op mod det gamle strandvænge. Der er stadig naturlegepladsen, hvor der er shelter, og man kan lave bål. Her kan man også varme sin kakao, hvis man har medbragt det hjemmefra. Man kan tage en tur rundt i Teglværksskoven, og man kan gå en tur langs kysten, hvor man kan se, om man kan spotte et marsvin.

3 Slipshavn Plantage

Udsigt fra Slipshavnsvej mod Knudshoved. Arkivfoto: Henrik Eriksen

- Der er mange fine skove, man kan gå ture i for eksempel ved plantagen ved Slipshavn. Her er også en lille shelterplads og bålplads, som man finder langs kysten. Det er ikke så stort, så der kan ikke sidde mange familier ad gangen, men det er en flot gåtur med både vand og skov. Det har lidt af det hele og meget afvekslende skov. Det er offentlig skov, så længe man holder sig til plantagen, så her må man gerne gå rundt. På den anden side af golfbanen ligger Slipshavn, som er privatejet.

4 Bynært ved havnen

Nyborg havn, jollehavnen. Dronefoto: Peter Krogh Frausing

- Hvis man vil være tæt på Nyborg by, kan man gå en tur langs havnen og se, hvad man kan spotte af byfugle. Der er blandt andre forskellige måger og fugle, man kan se på denne årstid.

5 Skovmærket

Søren Clemmensen og Ole Poulsen er med i Skovmærkets bestyrelse. Arkivfoto: Mogens Rasmussen

- Ved Ullerslev ikke langt fra Vibeskolen ligger den offentlige skov Skovmærket. Den er med hjælp fra kommunen drevet af frivillige, og man kan se mere på deres hjemmeside www.skovmaerket.dk. Det er en fin skov at gå ture i.

6 Magelund Voldsted og Lykkesholm slot

Magelund Voldsted byder på en flot udsigt. Arkivfoto: Nils Svalebøg

- Lidt udenfor Ørbæk finder man Magelund Voldsted. Her går normalt får og græsser. De er med til at holde voldanlægget åbent. Der er en ret fantastisk udsigt ud over Ørbæk tunneldal. Ved siden af ligger Lykkesholm slot og en tilhørende skov. Disse steder er private, så man skal holde sig til stierne, når man går tur i området.

7 Gåtur under Storebæltsbroen

Tur til Knudshoved og ud under Storebæltsbroen. Arkivfoto: Kristian Duch

- Man kan også gå turen ud til Knudshoved og under Storebæltsbroen. Det er ikke alle, der ved, at man kan gå under Storebæltsbroen, men det er en meget fin tur, hvor man blandt andet kommer forbi de gamle færgelejer. Hvis man er lystfisker, kan man med fordel tage sin fiskestang under armen og fisketegnet i lommen og stå ved Nyborg molerne. Det er et godt område at fange torsk i, som er i sæson nu.

Man kan starte ved Monarch Nyborg på Hjejlevej, hvor man kan parkere. Ellers kan man tage en længere tur og starte ved det gamle færgeleje og gå langs de grønne områder og helt ud til under broen. Det bliver en lang tur, når man også skal gå tilbage, men det kan man godt.

8 Sulkendrup Mølle

Sulkendrup Mølle med møllesøen. Arkivfoto: Anette Hyllested

- Ved Sulkendrup Mølle er der også meget flot. Her kan man kigge ud over en lille sø, og de har fået rekonstrueret en langdysse. Hvis man kommer der forbi, så er det oplagt at stoppe der.

Der ligger også en teltplads i udkanten af møllens skov og med udsigt til mølledam, fisketrappe og å. I skoven findes der er en jættestue og fire gravhøje.

Møllen ligger ved Ørbæk å og lidt uden for Refsvindinge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce