Annonce
Lokalavisen Nyborg

Nyborgenser og partner kom helskindet gennem Løvens Hule: Vi havde valget mellem det ene og det andet gode tilbud

Zerv ApS med Torben van den Brekel Kulmbak og Mikkel Normann (forrest til højre og venstre hhv.) i spidsen fik investorerne Jesper Buch og Jan Lehrmann (bagerst til højre og venstre hhv.) med i virksomheden, da makkerparret deltog i programmet Løvens Hule. PR-foto: Zerv
Torben van den Brekel Kulmbak fra Nyborg og Mikkel Normanns virksomhed Zerv, som sælger udstyr til ketsjersport, imponerede flere af investorerne, da makkerparret deltog i DR-programmet Løvens Hule.
Annonce

Fyn: - Har vi snakket sammen før? Sådan spørger investor Jesper Buch de to mænd, som lige har introduceret deres virksomhed.

Mændene er nyborgensiske Torben van den Brekel Kulmbak og Mikkel Normann. Sammen ejer og driver de Zerv, der er Danmarks største forhandler af udstyr til ketsjersport. De har både en fysisk butik i Odense og flere forskellige webshops.

Makkerparret står foran de fem investorer, der i DR’s program Løvens Hule skal beslutte, om de vil investere penge i iværksættervirksomheder.

Jesper Buch genkender dem, fordi han tre år forinden brugte en dag med makkerparret og gav dem gode råd. Det er blandt andet på baggrund af det, at Zerv-ejerne nu kan præsentere en virksomhed for løverne, der omsætter for 25 millioner kroner årligt.

- Det er angstprovokerende at skulle pitche sin virksomhed på den her måde. Vi havde ikke prøvet det før, og så var det vores debut på tv. Vi forsøgte bare at forberede os så godt som muligt, siger Torben van den Brekel Kulmbak om deltagelsen i programmet, der blev optaget i august og sendt torsdag den 21. januar i bedste sendetid.

Annonce

Valget

Med planer om at vokse sig større og med en forretning, der allerede har vist sig at være givtig, var tre af løverne klar til at købe sig ind i virksomheden.

Zervs butikker

Zerv forhandler ketsjere, bolde, tøj og meget andet inden for tennis, badminton, padel og squash. 

I dag består Zerv af en enkelt fysisk butik, der ligger i Odense. Derudover har virksomheden flere webshops, der repræsenterer de forskellige ketsjersportsgrene. Den har også webshoppen www.ketshop.dk, hvor det hele er samlet under ét tag.

Derudover udvidede Zerv i efteråret 2020 med to nye webshops på henholdsvis tysk og engelsk for at gøre indtog på det europæiske marked. Torben van del Brekel Kulmbak og Mikkel Normann har planer om at udvide til flere markeder over de næste år.

Førhen hed virksomheden Badmintonshoppen, men navnet blev skiftet til Zerv for bedre at signalere, at virksomheden sælger udstyr inden for flere sportsgrene. Badmintonshoppen eksisterer dog stadig som en webshop.

- Vi skulle træffe valget mellem det ene gode tilbud og det andet gode tilbud, siger Torben van den Brekel Kulmbak, som inden pitchen havde udset sig både Jesper Buch og Jan Lehrmann som oplagte investorer.

I sidste ende valgte Torben van den Brekel Kulmbak og Mikkel Normann da også et samlet bud fra netop de to løver, der sammen gav to millioner kroner for 20 procent af virksomheden.

Annonce

Vækst

Torben van den Brekel Kulmbak overtog Zerv i 2016, da han flyttede fra København til Nyborg. Dengang hed virksomheden Badmintonshoppen og bestod af en fysisk butik i Odense, hvor Mikkel Normann var butikschef.

Torben van den Brekel Kulmbak (t.h.) overtog virksomheden i 2016. Mikkel Normann, der startede som opstrenger i butikken, som han blev chef for i 2012, blev medejer i 2018. PR-foto: Zerv

De to mænd kom godt ud af det med hinanden, og i 2018 blev Mikkel Normann gjort til medejer af virksomheden.

I 2017 blev Badmintonshoppen til Zerv, og i 2020 tog firmaet hul på udenlandske markeder med en tysk og en engelsk webshop.

- Virksomheden er gradvist blevet større og større. Nu er den moden til, at vi skulle have nogle kompetencer med om bord, og der virkede Løvens Hule som den bedste mulighed for os, siger Torben van den Brekel Kulmbak.

På den lange bane håber Torben van den Brekel Kulmbak på, at Zerv bliver til et "ketsjersportsimperium", der sidder tungt på andre markeder end det danske.

- Vi vil gerne have, at om mange år, når der er en person i udlandet, der tænker på ketsjersport, så tænker de på os, siger Torben van den Brekel Kulmbak.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce