Annonce
Lokalavisen Nyborg

Travle måneder venter nyt hold bag sommerforestilling på volden

Der var højt humør til læseprøven, hvor deltagerne læste replikkerne højt for hinanden. På grund af corona var den lune sal på Slotsmøllen skiftet ud med Solscenen. Også de kommende prøver vil blive afholdt udendørs, nærmere bestemt på Vandværksgården. Foto: Kasper Riggelsen
72 personer har været til audition på "Vi maler byen rød". Lørdag var det nye hold samlet til læseprøve på Solscenen i Nyborg, før det for alvor går løs.

Nyborg: - Er vi friske eller hvad? Jeg har glædet mig til denne dag, som en lille dreng glæder sig til juleaften.

En ung, lyshåret gut nærmest springer ned ad trapperne på Solscenen i Nyborg, hvor der i dagens anledning er stillet et langbord op til de mange mennesker, som kommer fra nær og fjern.

Simon Skytte Laursen hedder han, og han var en af de i alt 72 personer, der i sidste weekend gik til audition på årets sommerforestilling på volden, "Vi maler byen rød: The Musical".

Instruktør og manuskriptforfatter Rasmus Mansachs (til venstre) har selv medvirket på scenen i de seneste to forestillinger på volden. Her ses han sammen med sang- og korinstruktør Johnny Jørgensen. Foto: Kasper Riggelsen

Natten til mandag fik lidt over halvdelen så besked via email om, at de var sluppet gennem nåleøjet, og at de havde blot 24 timer til at svare tilbage.

Der er tale om et god blanding af garvede voldspillere og helt nye ansigter - blandt dem Simon Skytte Laursen, der aldrig før har spillet på volden.

Sådan er rollerne fordelt

"Vi maler byen rød: The Musical" byder på en sand perlerække af danske grand prix-klassikere.

Det nye kreative team består af: Rasmus Mansachs (instruktør og manuskriptforfatter), Johnny Jørgensen (sang- og korinstruktør), Simone Svane (koreograf), Malene Højme Ildskov (scenograf) og Mads Lunde (orkesterleder).

De medvirkende er: Sigurd Thomasen (Tommy), Bella Summer (Birthe), Emil Nielsen (Kenny), Kirstine Rützou Rosenkilde (Lonnie), Sebastian Holm (Keld), Emilie Ghajarieh (Lecia), Simon Skytte Laursen (Søren), Lærke Enevig Holst (Kirsten), Benjamin Holmstrøm Nielsen (Anders), Martine Pedersen (Anne Cathrine), August Mark Nilsson (Stig), Sigrid Dreyer-Top Bording (Hilda), Maria Kronborg (Trine), Hanne Ginnerup Andreasen (Lotte), Frederikke Dencker Rasmussen (Gry), Iben Tange Beuchert (Susanne), Andreas Fjordager Poulsen (Dario), Jørgen Berg Thyboe (Otto), Vivian Edelborg (Vivian), Minna Vejs Simsek (Grethe), Simone Erica Rosenlund (Else), Louise Kyhn Nielsen (Katy), Annasara Andersen (Inge), Kasper Rohde Mortensen (Bjørn), Jens Hauvgaard Jepsen (ældre mand), Vivian Birk (ældre kvinde), John Hansen (Doktor de Mylius) og Anne-Cathrine Albæk (Irma/danser)

Derudover er der udvalgt 15 personer til enten ensemble, dans eller orkesterkor.

Denne lørdag samles det nye hold så for første gang til en såkaldt læseprøve, der noget utraditionelt foregår i det fri.

Det er selvfølgelig corona-situationen, som endnu engang spiller ind. Præcis, som den har gjort det i nu mere end et år.

Voldspilsformand Jesper Bech Madsen kom slæbende med manuskripterne i to kasser. Foto: Kasper Riggelsen

- Det har været en helt vild rejse at nå hertil. Coronaen har lukket det, der er DNA'en i Nyborg Voldspil, nemlig det at få lov til at spille forestillinger. Vi var således nødt til at aflyse to forestillinger i 2020. Den ene var vi godt i gang med, den anden blev aflyst dagen før premieren. Men nu er vi her, og jeg får helt kuldegysninger ved tanken, siger voldspilsformand Jesper Bech Madsen i sin velkomst til forsamlingen.

Og hopper dermed let og elegant hen over det seneste benspænd, nemlig da det samlede kreative team bag forestillingen "Cyrona"tidligere i år valgte at trække sig.

Travlt forår

Dermed stod bestyrelsen i en situation, hvor der på meget kort tid skulle findes en ny instruktør, en ny koreograf m.m.

Og da man alligevel var i gang, valgte man også at skifte forestillingen ud. Valget faldt altså på "Vi maler byen rød: The Musical" skrevet af Rasmus Mansachs, som også er ny instruktør.

Der er nu mindre end tre måneder tilbage før premieren den 16. juli.

- Så vi har travlt, men jeg ved, at vi alle sammen gerne vil det her. Jeg har haft mange søvnløse nætter i forhold til, hvordan vi skulle nå hertil, men også hvordan vi kommer videre herfra. Men det sidste, der er blevet meldt ud fra vores politikere, er, at vi får lov til at spille forestillingen. Så hav lige det i jeres baghoveder. Det kan godt være, at det ikke bliver med 1300 publikummer per forestilling, men måske kun 500, men vi gør det alligevel. Håber vi da, tilføjer formanden henvendt til forsamlingen.

Således opmuntret kan dagens udendørs læseprøve begynde. Stykket har ikke nogen egentlige hovedpersoner, og handlingen er måske heller ikke den mest dybsindige.

Til gengæld venter der publikum et brag af en fest med musikalske indslag på stribe i form af danske grand prix-numre. Også deltagerne selv har noget at glæde sig til, lyder det fra Rasmus Mansachs.

- Det kan godt være, at I tænker: Det er ikke mange replikker, jeg har, eller meget jeg er nævnt. Men tro mig: I kommer aldrig til at være med i en forestilling, der er så sjov at lave som hold. Der bliver tale om den største opsætning af "Vi maler byen rød" nogensinde, og det bliver også den bedste, lover han.

Foto: Kasper Riggelsen
"Vi maler byen rød: The Musical" er blevet opført mange gange rundt om i landet, men manuskriptet er blevet skrevet en smule om til lejligheden. Foto: Kasper Riggelsen
Foto: Kasper Riggelsen
Lørdagens læseprøve foregik i det fri på Solscenen, hvor der var stillet langborde op. Her er det voldspilsformand Jesper Bech Madsen, der byder velkommen. Foto: Kasper Riggelsen
Foto: Kasper Riggelsen
Foto: Kasper Riggelsen
Foto: Kasper Riggelsen
Foto: Kasper Riggelsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

Tappenstreg med smagsprøver

Annonce