Annonce
Lokalavisen Nyborg

Vær med til at opklare mysteriet: Hvem er personerne på billedet?

De eneste, der er identificeret på billedet, er manden og kvinden i nederste venstre hjørne med alle medaljerne. Resten håber Østfyns Museer, at læserne af lokalavisen kan hjælpe med opklare, hvem er. Foto: Østfyns Museer
Optakten til Tour de France er startet - også hos Østfyns Museer - som den 8. april åbner en udstilling om netop cykler. I den forbindelse har de fundet et gammelt foto i museets samling, som de gerne vil have hjælp til at finde ud af, hvem er.

Nyborg: Det er med meget stor sandsynlighed, at der ikke er nogle nulevende nyborgensere, som kan sige, at de har kendt personerne på fotoet personligt, men det kan alligevel være, man har set dem før.

Fotoet stammer fra Østfyns Museer, som har fundet det i deres samling i forbindelse med forberedelserne af deres cykeludstilling, som åbner den 8. april. Det viser Nyborgs cykelklub i 1890'erne, men museet ved ikke, hvem det er, der er på fotoet, og det er her, læserne af Lokalavisen Nyborg måske kan hjælpe.

- Det vil være meget givende for os at vide, hvem de mennesker er, fordi et billede i sig selv er ikke meget værd, hvis man ikke ved, hvem der er på det. Det vil sige meget om, hvem det er, der cyklede i Nyborg på det tidspunkt. Billedet er interessant, fordi det virker som om, det er nogle karakterer, og nogle folk der har en historie hver især, fortæller Troels Malthe Borch, museumsinspektør på Østfyns Museer.

Annonce

Og selvom fotoet er over 130 år gammelt, så kan det alligevel være, at nogle af personerne vækker erindring.

- Jeg tror næsten ikke, vi kan have nogle, der kender nogle, eller har kendt nogle af dem på billedet, så det er nogle, som skal kende dem via gamle fotografier. Det kan være tipoldeforældre eller oldeforældre, siger Troels Malthe Borch.

Hvis du har den mindste oplysning, som kan være med til at identificere en eller flere af medlemmerne på billedet, så send en mail til lonie@jfmedier.dk. Meld tilbage ved hjælp af nummerbilledet her, så personerne nemmere kan udpeges. Foto: Østfyns Museer

Lignende efterlysning tidligere

Grunden til, at Østfyns Museer blandt andet rækker ud til lokalavisens læsere er, at museet før har efterspurgt om hjælp og fået den. Det var tilbage i 1980'erne, hvor de efterspurgte information om nogle medaljer og et fotografi, som også er med i cykeludstillingen.

Det gav pote, og de to personer på fotografiet blev ved hjælp af lokalavisens læsere identificeret. Det viste sig at være Peder Grønning og hans første kone, som var med i bestyrelsen, da den første cykelklub blev stiftet i Nyborg i 1892.

Østfyns Museer har ikke nogen dokumenter eller medlemslister fra dengang. De ved, hvem der sad i bestyrelsen, men her er det indtil videre kun Peder Grønning, de har kunne identificere.

Derfor hvis du har nogle informationer, som kan være med til at identificere en eller flere personer på billedet, så send en mail til avisen på lonie@jfmedier, så formidler vi informationen videre.

Østfyns Museer er interesseret i alle oplysninger, som kan være med til at opklare, hvem personerne på billedet er, uanset om det er et navn eller anden slags information.

Annonce
Lokalavisen Nyborg

Svag start for Nyborg i weekendens kamp

Annonce
Lokalavisen Nyborg

Nyborg sejrede over Odense på udebane

Annonce
Lokalavisen Nyborg

En af Danmarks ældste biavlerforeninger: Ulrik startede sin biavler-rejse på grund af sin kone

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

Margit og Benny vandt over kræften: Nu konkurrerer de ikke længere mod sygdommen, men mod hinanden i floorball

Lokalavisen Nyborg

Otte tips til at finde forsvundne forfædre

Lokalavisen Nyborg

Menneskeofringer og magiske skrubtudser: Østfyns Museer fortsætter jagten på de gode historier

Lokalavisen Nyborg

Grib cykelhjelmen og prøv mountainbike-ruten på Nyborg Vold: Efter cykelløb åbnes banen for alle

Lokalavisen Nyborg

Jens' kone fik en sjov idé, og pludselig stod Christian Prudhomme klar med pennen: Nu får hun en bonus

Lokalavisen Nyborg

Nyborg Bokseklub kæmper sig til to sølvmedaljer ved Jyske Mesterskaber

Lokalavisen Nyborg

Nyborg sejrede mod Krogsbølle i svær udekamp

Annonce