Annonce
Lokalavisen Nyborg

Vinderne af filmkonkurrencen Edit24 er fundet: Nyborg Private Realskole vinder hovedprisen

Gaia Frederiksen, Thea Clausen og Zsombor Vad fra 4.a på Nyborg Private Realskole vandt hovedprisen for deres filmprojekt i den lokale filmkonkurrence Edit24. Arkivfoto: Kasper Riggelsen
27 film fra 4. klassere i Nyborg Kommune var med i kapløbet om tre priser til årets lokalfinale i filmkonkurrencen Edit24. Det blev kåret ved et digitalt arrangement, hvor hovedprisen gik til elever på Nyborg Private Realskole.

Nyborg: Det blev til en førsteplads til 4.a på Nyborg Private Realskole, hvor Gaia Frederiksen, Thea Clausen og Zsombor Vad vandt hovedprisen for deres filmprojekt.

Edit24 er en fynsk filmkonkurrence arrangeret af Filmfyn med støtte fra blandt andre Kulturregion Fyn og Kulturministeriet i samarbejde med ni kommuner på Fyn - herunder Nyborg Kommune.

Konkurrencen skal give fynske skoleelever muligheden for at lave deres egen film på mobil og tablet, og eleverne står selv for det hele lige fra idé til færdigredigeret film.

I år var 27 hold med, og de kunne vælge mellem temaet "en uheldig dag i en perfekt fremtid" eller at en guitar eller blyant skulle inddrages som rekvisit i filmen.

Det blev altså Gaia Frederiksen, Thea Clausen og Zsombor Vad, der vandt  hovedprisen for deres film "Blyanten".

Juryen sagde blandt andet om deres filmprojekt:

- Denne film er en meget vellykket og dynamisk fortælling med en velserveret, humoristisk pointe og en ret fritløbende og kreativ stopmotion-teknik med vekslende materialer. Humoren er præsenteret med stort overskud, der giver filmen en ekstra wow-effekt.

Herudover vandt "Den uheldige surfer" af Pelle, Bastian og Albert fra 4.a på Birkhovedskolen, mens Mathilde Christoffersen, Leth Kragelund og Lea Greve fra 4.a på Nyborg Private Realskole vandt en specialpris for tegneteknik og visualisering af idé for deres film "Den ensomme dreng".

Vinderfilmen går videre til den fynske finale, der afholdes digitalt fredag den 9. april.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce