Champagne-nørderne lod propperne knalde med sikre sabelhug: - Er det ikke en fantastisk lyd
At vin, både stille og mousserende, er en videnskab, kan de fleste nok tænke sig. Men champagnesabling, altså at åbne en flaske champagne med en sabel, er en videnskab i videnskaben. Vinbaren Laboratoriet i Nyborg holdt kort før nytår kursus, hvor to eksperter øsede af deres viden om champagne, sikkerhed og sabler.
Copy link address
Malena Rønnow Hausmann maroh@jfmedier.dk
Annonce
Er man ekspert i kunsten at sable champagne, som Marianne Sass Pedersen og Jan Milton begge er, holder man også øje med, hvor lige snittet i flasken er. Foto: Malena Rønnow
Skilsmissefri champagnesabler i italiensk stål. Sablerne er lavet specielt til champagne, og er ikke skarpe. Foto: Malena Rønnow
Jesper Gebauer fik kyndig instruktion i, hvordan man holder flasken og hvordan man står, så man sabler sikkert. Bemærk også sikkerhedskæden, der holder på proppen. Foto: Malena Rønnow
Man må give Marianne Sass Pedersen ret: Det ér en ret fantastisk lyd, når man sabler en flaske champagne. Her var det Jesper Gebauer, der fik lov at prøve. Foto: Malena Rønnow